Een mooie ronde zege

Aankomen in de regen en vertrekken in de regen, maar daartussen in het zonnetje spelen, het was alsof de regengoden even afgeleid waren door een mooi potje voetbal.

Vandaag speelden we tegen Zuidoost United JO9-2, een wat latere deelnemer aan de competitie die met wisselend resultaat zich langzaam omhoog werkt. Na wat zoeken na de locatie kwamen langzaam alle spelers van Swift JO9-5 binnendruppelen. De stemming zat er goed in, de jongens hadden er zin in.

Het team opende met Teyler op het doel, na lange afwezigheid tussen de latten had hij het zeker nog niet verleerd en redde meermalen de bal. Gelukkig viel al vroeg aan de andere kant de goal; Hein zag zijn kans trok een sprint en knalde hard in doel. 1-0 voor Swift!

De rest van de tweede helft golfde het spel op en neer, Zuidoost speelde goed maar de verdediging van Swift bleef staan als een huis. Goede acties van Pavel, Bart, Pablo, Finn en Alexander blokkeerden praktisch elke poging naar het doel. De enkele keer dat ze er door kwamen was er dan Teyler die het doel schoon hield.

Van de andere kant waren er ook veel kansen, met name de keeper van Zuidoost reageerde attent op de vele inzetten. Er was zelfs nog een wonderschone omhaal van Ricardo, maar ook hier redde de keeper. Vlak voor het einde van de eerste helft haalde dan toch Kyan hard uit, de bal veranderde van koers door het hoofd van een tegenstander en de keeper tastte mis: 2-0 voor Swift!

In de tweede helft zagen we Hein terug tussen de latten en Teyler was nu veldspeler. Al vroeg kwam er een kans voor Ricardo, hij werd naar de grond gewerkt door een tegenstander maar wist de bal nog een laatste trap na te geven en zelfs vanaf de grond was de bal onhoudbaar: 3-0 voor Swift!

Het spel in de tweede helft leek veel op de eerste helft, het golfde op en neer. Er waren mooie acties aan de bal van Pablo te bewonderen, ook werden er veel ballen in het middenveld al vroeg terugveroverd door Finn en Pavel. Alexander verdedigde als een muur. Langs de lijnen sprintte Bart de nodige kilometers en trok het veld open. Indy dook telkens tussen de linies op. Al met al kwam Zuidoost United zelden bij het doel. Dan in het tweede deel was daar opeens Teyler die de bal van bijna de tegenstanders achterlijn keihard met een mooie curve in de kruising van het doel schoot. De keeper zat er goed bij, maar dit was te hoog voor hem: 4-0 voor Swift!

De laatste minuten werden uitgespeeld, de zon verdween en een grote plensbui kwam uit de donkere wolken boven de Arena. Ajax heeft alvast een goed voorbeeld gehad voor de wedstrijd tegen AZ van zondag. Mannen van de JO9-5: Goed gedaan!

**************************

Afgelopen zaterdag (24 september) mochten we in schitterend mooi weer onze eerste overwinning meemaken, 7-1. De jongens hadden onder begeleiding van de trainer en coach extra aandacht besteed aan passen en je positie houden, en dat lijkt zijn vrichten afgeworpen te hebben. Op naar de volgende!