Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslag WV-HEDW (03 september, uitwedstrijd)

Om kwart voor 8 stonden alle spelers klaar bij de ingang van Swift. Gelukkig voor hun ouders had Henk Janssen de kantine al geopend en verzorgde een broodnodige kop koffie.
De sfeer was ontspannen, de mannen leken niet heel nerveus voor hun eerste bekerwedstrijd van het seizoen. 
Na een korte rit was er parkeerplek te over in de Watergraafsmeer, een voordeel van een vroege wedstrijd. Daar voegde Derk zich bij de spelers en belegde Ahmed een korte voorbereiding in de kleedkamers van WV-HEDW. 
Onze tegenstander bleek een bekende: veel gezichten uit de F3 van vorig jaar, waarmee we eveneens in de poule speelden. Snelle, technische jongens.
Ahmed zorgde ervoor dat hij onze mannen goed oplaadde, want dit is een uitstekend team.
We begonnen voortvarend aan de wedstrijd. Na een verre uittrap van doelman Lev kreeg Per de bal onder controle, speelde af naar Zaid die met een soort van omhaal Per vrijspeelde voor de keeper. Die aarzelde niet en haalde de trekker over: 0-1 !
Een paar minuten later werd het bijna 0-2 na een prachtige combinatie tussen Per, Derk en Zaid. De voorzet van Derk werd door Zaid direct op de slof genomen ...... en spatte uiteen op de lat boven de doelman. Onze mannen sprankelden over het veld.
Maar WV-HEDW liet zich niet makkelijk wegzetten en kwam via een knap uitgespeelde counter net voor rust op 1-1. In de verdediging had Dylan zijn handen vol aan de snelle spitsen.
 
Na rust werd het een spannende, open wedstrijd. De spits van WV-HEDW werd even losgelaten en kwam na een verre uittrap al snel op onze keeper Bunky af .... 2-1. 
Maar alweer een paar minuten later ving Mees op de middellijn een uittrap op en versnelde direct richting doel en schopte de bal van zeker 15 meter .... 2-2.
Slecht uitspelen uit de verdediging door onze mannen werd door WV-HEDW genadeloos afgestraft: 3-2
Onze mannen zetten nog een keer aan. Boele maakte een paar mooie acties op de linkervleugel. De dreiging voor onze tegenstanders werd groter. Na een prachtige voorzet kreeg Olivier de bal op zeker 15 meter van het doel voor zijn rechtervoet en bracht met een prachtig schot in de rechterbovenhoek de stand weer in evenwicht : 3-3.
Niet heel veel later kregen we een hoekschop en die werd door Olivier voorgegeven aan Nizar. Die scoorde met een prachtige kopbal: 3-4 !
En dat de scheids 5 minuten langer liet doorspelen deerde onze jonge helden niet. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven.
Een mooie revanche voor ons verlies vorig jaar bij WV-HEDW waar zij in de laatste minuten een 3-4 achterstand ombogen in een 5-4 winst.

Wedstrijdverslag IJburg AFC JO9-1 (10 september, uitwedstrijd)

Ruim van tevoren, om kwart voor 9, liepen de eerste spelers al bij de ingang van het Olympiaplein. De sfeer was duidelijk minder gespannen dan een week eerder. De overwinning op WV-HEDW had het team kennelijk zelfvertrouwen gegeven. Ook onze nieuwe jongens Boele en Mees lijken hun plek al gevonden te hebben.
Maar eerst moesten enkele voormalige teamgenoten in hun thuiswedstrijd tegen AFC nog even aangemoedigd, daarna gingen we op pad richting IJburg.
Na een zeer gedegen voorbereiding in de kleedkamer (inclusief zoektocht naar een voetbalbroek voor Zaid) en op het veld stonden de mannen van trainer Ahmed klaar voor hun eertste competitiewedstrijd dit seizoen. De tegenstanders waren in enkele gevallen een kop groter, maar ze imponeerden onze mannen niet. Van meet af aan ging Swift JO9-1 in de aanval. Na doelpunten van Nizar, Dylan (?) en Lev gingen de mannen ontspannen aan de limonade. Te ontspannen misschien. Hoewel trainer Ahmed nog waarschuwde "we beginnen na de rust weer met 0-0" kantelde de wedstrijd direct na rust.
Uitverdedigen verliep zeker niet vlekkeloos, met name als de tegenstander druk zet op keeper en verdediging. Dat koste onze mannen in korte tijd twee tegendoelpunten.
Bij de 2-3 stand zag je IJburg-spelers opveren, ze geloofden er weer in. De ouders en grootouders van de Swift-spelers langs de zijlijn werden zenuwachtig en zagen de winst al uit handen glippen. 
Maar onze mannen toonden hun mentale veerkracht en zetten nog een keer aan. Met prachtige doelpunten van Derk en Nizar gooiden zij de wedstrijd in het slot: 2-5.
"Ze deden het om ons zenuwachtig te maken", constateerde een ouder na afloop. Dat was onze mannen dan uitstekend gelukt. Mooie overwinning!

Wedstrijdverslag Abcoude O9-1 (17 september, uitwedstrijd)

Om 7:45 verzamelen we bij Swift. Onze mannen zien het helemaal zitten na de 3 trainingen van Ahmed deze week en zijn in top-conditie. Wordt Abcoude een ABC-tje voor Swift? Om precies 9 uur fluit de scheidsrechter en gaat de wedstrijd van start. Boele valt meteen op, hij zit direct goed in de wedstrijd. Maar Abcoude krijgt ook al meteen een hoekschop, de teams gaan redelijk gelijk op. Al snel krijgt Olivier een enorme kans, maar schiet naast. Maar in de 4e minuuut is het wel raak: Nizar scoort de 0-1 na een assist van Per. Onze mannen krijgen diverse kansen maar Abcoude is vooral gevaarlijk in de counter met een paar snelle spitsen. Al snel komt er een enorme kans voor Abcoude met een hard en hoog schot; keeper Bunky maakt de sprong van z’n leven en weet dit hoge schot te stoppen. Nizar probeert daarna met een listig lobje de keeper van Abcoude te verschalken, wat ook nog bijna lukt. Derk valt in voor Mees. Olivier maakt bijna 0-2 maar raakt de paal. Wat Nizar kan, kan ik ook denkt Dylan en probeert ook een lobje over de keeper van Abcoude en het lukt ook bijna nog. Swift heeft kans na kans, maar met een verrassende counter scoort Abcoude de 1-1 tegen de verhouding in. Derk maakt dan de 1-2 en na een verre inworp van Per maakt Dylan de 1-3. Een paar seconden voor rust schiet Per van 15 meter de bal snoeihard in de bovenhoek: 1-4. Rust! De tweede helft veranderde het strafschopgebied van Abcoude in een ware schiettent, het ene na het andere schot van Swift op het Abcoudse doel, maar gescoord wordt er desondanks niet. Derk creëert een aantal geweldige kansen , Mees geeft een paar hele goede voorzetten en Lev pingelt langs diverse tegenstanders. En dan is het raak: Dylan scoort de 1-5. Maar meteen is er weer een counter van Abcoude, staat een aanvaller van Abcoude helelmaal allen op de helft van Swift en wordt het 2-5. Swift stapt nu over op tikkie-takkie voetbal en invaller Zaid scoort heel subtiel de zesde goal: 2-6. Abcoude weet nog een tegengoal te maken 3-6. In de laatste minuut is er nog een mooie redding van Bunky en schiet Boele net naast. Onze mannen winnen met 6-3 van Abcoude. Een verdiende overwinning!

Wedstrijdverslag Fortius O9-1 (1 oktober, uitwedstrijd)

Om 7:45 verzamelen bij Swift had Ahmed bevolen. En precies om die tijd liepen er 10 spelers ijsberend voor de ingang van Swift. Vandaag zou de eerste echte beproeving worden voor het team. Afgelopen week was de oefenwedstrijd tegen Elinkwijk uit Utrecht goed verlopen. Weliswaar 3-3 gespeeld, maar met name in de 2e helft veel kansen gecreeerd.
Met 5 volgeladen auto's parkeerden we voor de Jaap Edenbaan en liepen op deze prachtige zaterdagmorgen naar het nostalgisch aandoende clubgebouw van Fortius.
Na uitgebreide instructies van Ahmed in de kleedkamer en koffie voor de ouders in de kantine stonden alle Swift-bezoekers om half 10 op of langs het veld. Onze tegenstanders waren al met inspelen bezig: flink grote jongens, zo te zien. Maar dat bezoemt onze mannen al lang geen angst meer in. Groot of klein maakt ze niets uit, ze spelen hun eigen spel.
Precies om 9 uur floot de scheidsrechter en trapte Per de wedstrjd af met Lev, Dylan, Olivier, Boele, Mees, Nizar in de basis en Derk, Zaid en Bunkie als wissels.
Snel werd het duidelijk dat we in Fortius een geslepen en vooral fysiek sterke tegenstander troffen. Binnen de korste keren werden enkele van onze mannen tegen de grond. gewerkt. Er werd niet geklaagd, onze jongens begrepen dat ook zij er tegenaan moesten gaan.
Ondanks een prima inzet kon niet voorkomen worden dat na een fraaie combinatie Fortius de bal langs Lev in het doel kogelde: 1-0.
Hoewel de ouders langs de kant wat pessismistischer werden, gooiden onze mannen er nog een extra dosis energie tegenaan. Per nam de voorhoede op sleeptouw en scoorde met een schitterend afstandschot de 1-1. Niet veel later counterden onze mannen prachtig uit en via een paar snelle passeeracties van Boele kon hij Per vrij voor de doelman zetten. Per maakte een prachtige omtrekkende beweging, omspeelde 2 verdedigers en knalde droog in de uiterste linkerhoek van het doel, de doelman kansloos latend: 1-2.
Maar Fortius bleef levensgevaarlijk. Met name bij corners waren zij dreigend, met een paar lange mannen. Uit een van die corners werd prachtig ingekopt en kon Dylan niets anders doen dan de bal met zijn handen uit het doel slaan. Tot onze verbazing werd er geen penalty toegekend, maar slechts esn vrije schopt buiten het strafschop gebied.
Vlak voor rust counterde Fortius knap over de rechtervleugel en kon 2 aanvallers vrij voor het doel zetten: 2-2. Een ruststand waarmee ons team tevreden kon zijn.
In de tweede helft manifesteerde het verschil in fysiek ("zijn die jongens van Fortius wel onder 9 jaar") en schotkracht zich. Hoewel Bunkie nog enkele knappe reddingen verrichtte, leek ons doel wel een schiettent. Met name de nummer 16, 10 en 3 van Fortius bleken over flinke kracht in hun jonge benen te beschikken. 
Na een fraaie 3-2 wist Derk na een loopactie vanaf de middellijn de bal nog langs de keeper te tikken en mochten we met een 3-3 stand in onze handen knijpen. Maar daarna werden we makkelijk uitgespeeld en openbaarde zich een zwakte in ons spel: onze verdedigers kijken vooral naar de bal en te weinig naar hun tegenstander. Zeker 7 of 8 keer kwamen er meerdere Fortius-spelers vrij voor Bunkie in de doelmond, die zich overigens uitstekend weerde. 
We raakten allemaal de tel kwijt, inclusief de scheidsrechter. Op het uitslagformulier meldde hij totaal 7 doelpunten voor Fortius en daar mochten we niet over klagen. Onze mannen toonden hun weerbaarheid en bleven gaan. In laatste minuut omspeelde Olivier de verdediging en schoot van grote afstand in de bovenhoek. Met een 7-4 eindstand konden onze mannen leven. Dit Fortius was een maatje te groot voor ons.  Als troost diende de mededeling van Fortius dat hun 3 beste F09 spelers zijn weggekocht (onder andere door AZ). Bij de return op het Olympiaplein hebben we dus zeker kansen. Vooral als we de leerpunten (verdedigend) van deze wedstrijd weten op te pakken.
Mooie spannende pot, leuke wedstrijd om naar te kijken.

Wedstrijdverslag AFC O9-2 (22 oktober, bekerwedstrijd)

De organisatie van deze wedstrijd had nogal wat voeten in de aarde. Het begon met een fijne actie van onze leeftijdscoordinator die onze teamleider mailde de wedstrijd maar naar AFC-velden te verplaatsen aangezien Swift niet voor een wedstrijd deze zaterdag de poorten wilde openen. Tot zover de steun van jeugdbestuur en leeftijdscoordinatoren voor een jeugdteam van Swift. Zelfs onze tegenstanders hadden met ons te doen en waren zo aardig om toch mee te werken de wedstrijd op het Olympiaplein te spelen.
Ook verenigingsmanager Leo Gooyers hielp mee en werd  bereid gevonden om eigenhandig de deuren van de kantine voor ons te openen deze ochtend. 
Zo stonden we zaterdagmorgen dan toch met ons team op de velden van Swift. Mees was met z'n vader 100% electrisch naar Barcelona getogen, zodat we de hulp van oudgediende Fabian moesten inroepen voor deze bekerwedstrijd. Ook Fernando uit de F2 werd te hulp geroepen, aangezien Lev afwezig was gemeld eerder in de week. Dat Lev toch verscheen was een meevaller voor ons, alleen jammer dat Fernando daardoor weinig speeltijd kreeg.

Om 8 uur waren alle 10 spelers aanwezig: Per, Boele, Dylan, Nizar, Bunky, Lev, Olivier, Fernando, Fabian en Derk.
Ook AFC-ouders waren op dat vroege tijdstip al in de rij voor de koffiebalie te vinden. Aardige tegenstanders zo bleek, bepaald geen doorsnee AFC-publiek.
Bekenden ook, want AFC-spits Noah bleek een klasgenoot van  Per en Fabian.
Dylan was even ontregeld, toen bleek dat zijn kicksen en scheenbeschermers nog thuis lagen. Maar door snel handelen van zijn moeder stond hij toch op tijd op het veld. De trainer moest wel even improviseren in de spits, want pingelaar Zaid was ziek gemeld die ochtend.
Om 08:50 uur floot scheidsrechter Mounir het beginsignaal. En Swift ging voortvarend van start. Geconcentreerd en gebeten op resultaat tegen deze gerenomeerde tegenstander, met een team dat onze F2 met 8-0 had verslagen in hun eerste competitiewedstrijd. Reeds na 10 minuten stond Swift op 2-0. Het spel zag er goed uit!
Onze verdediging was met Fabian erbij een stuk "steviger". Hij had de AFC-spits bij diens eerste actie al laten zien waarom trainer Ahmed Fabian had opgeroepen. Toch konden we zelfs met Fabian en Olvier in de verdediging niet voorkomen dat AFC terugkwam tot 2-2 en zelfs uitliep naar 2-3. Maar met doelpunten van spits Derk (2x) en de opgekomen Fabian kwamen we toch tot een verdiende 3-3 bij rust. In die rust wisselden Bunky en Lev van keepershandschoenen.
Na rust werd AFC sterker. Het overspelen verliep bij AFC vloeiender dan bij Swift. Maar de Swift-mannen gingen er wel tegenaan. Na 3-4 wist Olivier na een prachtige loopactie van Dylan (inclusief dito voorzet) de 4-4 nog op het scorebord te krijgen. Maar toen was de pijp leeg bij onze mannen. Er werd niet meer gelopen voor elke bal en AFC speelde de bal keurig rond onze doelmond. De snelle AFC-rechtsbuiten werd iets te vaak vrijgelaten en zorgde voor enkele benauwde momenten voor ons doel. Maar Lev wist enkele keren goed in te grijpen. 
Toch kon ook hij niet voorkomen dat de 4-5 werd gescoord door AFC. 
Een spannende en leuke wedstrijd, volgens uw verslaggever een gelijkopgaande strijd met uiteindelijk een iets beter ingespeeld AFC-team. Een AFC-team dat volgens hun ouders niet veel onderdoet voor hun F1 en in deze wedstrijd voor het eerst dit seizoen serieuze tegenstand trof. Want Swift scoorde in deze wedstrijd net zoveel doelpunten als AFC tot nu toe in het hele seizoen om de oren kreeg (45 voor, 4 tegen).
Met het verzoek of we voor de kerstvakantie nog eens een oefenwedstrijd tegen ze willen spelen. Leuke uitdaging !

Wedstrijdverslag Pancratius JO9-1 (21 januari 2017, voorjaarscompetitie)

Na een lange winterstop waren de mannen er helemaal klaar voor. Zaid ontbrak helaas, vanwege ziekte, maar de rest van het team hunkerde naar het kunstgras (met rubbergranulaat).
Na de winterstop was er al een oefenwedstrijd gespeeld tegen de JO10-1, maar die waren toch een maatje te groot gebleken (4-0). Met name aan passing/overspelen was te merken dat deze jongens een jaar verder zijn; we bleken niet in staat om een aanval op te bouwen en/of de bal in de ploeg te houden als JO10 druk zette op onze spelers. De bal veroveren lukte aardig, maar meestal volgde dan een pass die nergens heen ging.
Dat lijkt dus een mooie doelstelling voor de 2e seizoenshelft: passen en overspelen, combinatievoetbal.

Te beginnen op zaterdagmorgen om 9 uur in Badhoevedorp tegen Pancratius. Eerder dit jaar hadden we dit team met 2-5 verslagen in Badhoevedorp. Leuk team, leuke vereniging.
Om kwart over 8 stonden 9 Swift-vaders aan de bar in het clubhuis van Pancratius in Badhoevedorp om een koffie te bestellen. Gelukkig goede koffie bij de RKSV.
Op een -van de vorst- wit veld stonden onze mannen ondertussen hun warming-up te voltooien (die overigens wel erg lang was Ahmed! mag van onze verlaggever wel een kwartiertje later voortaan).
Om klokslag 9 uur floot een jonge scheidsrechter de wedstrijd af. Direct gingen onze mannen in de aanval, hongerig naar een doelpunt. Eerst nog wat schuifelend, want het gladde veld en de gladde bal eisten enige aanpassing. Maar al snel werd het tempo opgevoerd en liepen we met heel veel spelers voor de bal te zoeken naar het doel van Pancratius. Gelukkig had Fabian de vorm van de dag, hij zorgde er in z'n eentje bijna voor dat elke tegenaanval in de kiem werd gesmoord. Toch kwam Pancratius enkele keren gevaarlijk voor ons doel. Maar daar stond dan nog wel Lev, die met zijn katachtige reacties zich ontpopt als een ware doelman.
Bij de tweede corner die Swift te nemen kreeg knipoogden Derk en Olivier naar elkaar en de kort genomen corner van Derk werd door Olivier in een keer in de touwen gejaagd: 0-1.
Daarna kreeg Swift direct het betere van het spel en werd Pancratius de eerste helft niet echt gevaarlijk meer. Aan aan onze linkerkant heersten Fabian en Boele en maakte Pancratius geen schijn van kans. Met 2 doelpunten, waarvan opnieuw een uit een corner, bracht Per de stand op 0-3. En dan misten we nog na een prachtige combinatie tussen Nizar en Per...
Toch was Pancratius nog niet verslagen. Bij pozen combineerden zij beter dan Swift. Opnieuw hadden we moeite met onze passing. Zo ongeveer 2 op de 3 van onze passes werd ingeleverd bij de tegenstander. Ook beheerste Pancratius het uitverdedigen beter. Daar waar wij de bal een slinger naar voren geven, en hem dan vaak kwijt zijn, bouwde onze tegenstander netjes vanuit de verdediging haar aanvallen op.
Maar bij 0-3 leek iedereen overtuigd dat de wedstrijd gelopen was. Maar amper 15 minuten in de tweede helft was de stand al naar 2-3 opgelopen. De vaders langs de kant vreesden al voor een derde tegengoal, want Pancratius had toen echt het beste van het spel.
Onze spits Derk werd nog enkele keren scherp aangespeeld, maar kon niet vrij voor het doel komen. Oliver (die maar kort speelde) probeerde aan de rechterkant door te breken en gaf enkele aardige voorzetten. Maar echt gevaarlijk werden we niet meer.
Spannend ....
Tot een korte corner werd voorgegeven ... iedereen voorbij rolde ..... en voor de voeten van Dylan terecht kwam. Die aarzelde geen moment en haalde uit: 2-4
Wedstrijd gelopen! Geen grootse partij, maar door hard werken toch de overwinning binnengesleept. Chapeau !

Wedstrijdverslag RODA'23 JO9-1 (18 maart 2017, voorjaarscompetitie)

Na een degelijke competitie heeft onze JO9-1 slechts 2 partijen  laten lopen: eerst tegen Laren en daarna tegen RODA'23 werd de thuis en resp uitwedstrijd onnodig uit handen gegeven, beiden eindigden met een gelijkspelletje.
Daardoor werd de wedstrijd van deze zaterdag thuis tegen RODA'23 belangrijk, hiermee kon de competitie of naar onze hand gezet of worden verlorden. En hoewel er op vrijdagmiddag nog geweldig getraind werd, stonden onze mannen de zaterdag meer naar de bal te kijken dan er achter aan te holen. Het leek ons als ouders wel of onze kinderen collectief een nacht hadden doorgehaald en zo op het veld gedumpt waren door ons. Ook in eerder wedstrijden viel ons wel eens op dat die vrijdagmiddagtraining wat scherpte uit het team haalde, maar dan waren er altijd wel een of twee spelers die de ploeg erdoorheen sleepten. Zoals vorige week bij Laren, toen Fabian, Dylan en Boele de aanjagers van het team werden in de tweede helft. Maar niet deze zaterdag; er werd door iedereen gedeeld in de tamme en lusteloze instelling op het veld. Jammer, want de jongens van RODA'23 gingen er wel voor!
En leuk het verslag van deze wedstrijd van winnaar RODA'23 te lezen:

Roda, nr. 2 op de ranglijst, mocht namelijk op bezoek bij koploper Swift (met 1 punt voorsprong, maar ook 1 wedstrijd meer gespeeld). Door Laren'99 in een rechtstreeks duel te verslaan hadden de Amsterdammers zich vorige week vakkundig ontdaan van de ogenschijnlijk 3e kampioenskandidaat in deze competitie. Uiteraard was men in Amsterdam-Zuid vastbesloten de buurtjes uit Amstelveen op eenzelfde resultaat te trakteren, om daarmee ook de andere kampioenskandidaat op afstand te zetten. Nog maar halverwege het seizoen zou dat eigenlijk al een soort van ‘vorentscheidung’ betekenen (zeker ook gelet op het zwaardere resterend programma van Roda; nog 2x tegen Laren tegen 0x voor Swift). Daarentegen zou Roda bij winst natuurlijk zeer goede zaken doen en op ‘Mark Rutte-achtige wijze’ voorsorteren op een eventuele lonkende hoofdprijs.

En alsof dit alles al niet genoeg spanning trok, de wetenschap dat dezelfde ploegen er in de eerdere wedstrijd deze competitie een meeslepend en gelijkwaardig gevecht van hadden gemaakt deed hier nog een schepje bovenop. In deze wedstrijd wist Roda pas in de laatste minuut - via een indraaiende corner van Dean - ternauwernood een (overigens verdiend) punt uit het vuur te slepen. Kortom, er stond weer heel wat op het spel op deze vroege en regenachtige ochtend aan het Olympiaplein!

Tot zover de voorbeschouwing… Game on!

Zoals wel vaker dit seizoen moest Roda JO9-1 na het 1e fluitsignaal eerst nog wat slaap uit de ogen wrijven waardoor de eerste de beste uitbraak van Swift direct een levensgrote kans opleverde. Na wat kunst- en vliegwerk van de Roda-verdediging bleef de 0-0 echter op het bord. Voordeel was wel dat Roda nu wel wakker was en de wedstrijd in handen nam. Het duurde dan ook niet lang voordat de 1e kansen aan de andere kant van het veld te bewonderen waren. Een vrije trap van Xavier belandde eerst nog in de muur, maar 2 minuten later was het raak en kon Joris na goed voorbereidend werk van Xavier de 0-1 aantekenen!

Roda moest echter op z’n hoede blijven voor de counters van Swift. Wat heet, de eerstvolgende hoge bal naar voren werd door de Roda-defensie ‘Onana-laconiek’ verwerkt en opeens stond er zomaar een Swift-aanvaller oog in oog met doelman Viggo. Ook dit keer was het geluk echter aan Roda-zijde en belandde de bal op de paal (na overigens ook goed uitkomen van onze keeper).

Nadeel was wel dat het geluk voor Roda vanaf dat moment op was (want zo gaan die dingen…). De boys moesten het vanaf nu op eigen kracht doen, maar dat deden ze dan ook op voortreffelijke wijze! In de resterende 14 minuten van de 1e helft golfde de ene na de andere aanval richting het doel van Swift en kwamen de Amsterdammers er amper meer uit. Alleen… ging de bal er even zoveel keren niet in, vaak ook op miraculeuze wijze; zo wist Roda in deze fase 3x de lat en 1x de paal te raken (!!). Mooiste actie was een rush van Joris die op eigen helft de turbo aanzette, 3 man zijn hielen liet zien en alleen voor de keeper… hard op de lat schoot. Gastsupporter en voormalig F1-trainer Ed verzuchtte langs de kant dat Nick toch echt eens moet stoppen met dat trainen op ‘latje trap’…

Zo werd de rust bereikt met een 0-1 voorsprong voor Roda, waar een 0-4 meer op zijn plaats was geweest. Het bleef dus ook spannend; konden de boys hun uitstekende spel ook in de 2ehelft voortzetten?

Nee dus… Direct vanaf de aftrap kwam Swift gretiger uit de startblokken en leek Roda juist wat gas terug te nemen. Het gevolg was een wedstrijd die meer in balans was, maar vooral ook rommelig werd. Swift zette meer druk naar voren, maar slaagde er eigenlijk nauwelijks in om gevaarlijk te worden. Roda werd meer naar achteren gedrukt en kwam ook nauwelijks meer tot fatsoenlijke aanvallen. Langs de kant werd er nog meermaals meewarig teruggedacht aan die vele kansen uit de 1e helft…

Gelukkig nam Roda in de laatste 10 minuten het heft weer steviger in handen en kwam het er ook weer vaker gevaarlijk uit. Het leverde nog een viertal kansen op, onder andere na enkele goede acties van Dean aan de linkerkant. Maar ook in deze fase eindigden schoten van Noah en Justin overal, behalve in het net…

De laatste minuut ging in, tenminste, volgens de tijdwaarneming van de altijd fanatieke Roda-aanhang; dit kon en mocht toch niet meer mis gaan!? De scheidsrechter – die de gehele wedstrijd overigens goed had gefloten - dacht er echter anders over (of zijn stopwatch was van dubieuze kwaliteit, dat kan natuurlijk ook...). Hoe het ook zij, uiteindelijk werd er om duistere redenen 4 minuten extra tijd toegevoegd. Nerveuze schermutselingen in en buiten het veld volgden, maar gelukkig vooral rond de middenlijn. Uiteindelijk was het zelfs Roda dat het ‘kadootje’ van de scheidsrechter uitpakte en in de laatste minuut de bevrijdende 0-2 maakte. Wederom een doelpunt van Joris, ditmaal na een mooie pass van Alex.

Zo eindigde deze topper uiteindelijk in een meer dan verdiende overwinning voor Roda, stijgen de boys daarmee naar ‘pole position’ in de peilingen voor de rest van het seizoen, en kwam er zo een mooi eind aan een enerverende week in de lage landen…Wedstrijdverslag FC Aalsmeer JO9-1 (25 maart 2017, voorjaarscompetitie)

Na een volkomen off-day van ons team vorige week in de beslissende wedstrijd tegen Roda'23 werd er de afgelopen week hard getraind. Het kampioenschap lijkt verloren, maar de mannen waren vandaag gebrand om zich te revancheren.
En vanaf de eerse minuut stonden ze er! Al na 5 minuten tikte Derk een prachtige voorzet van rechts in het doel van Aalsmeer. Ons team groeide in de wedstrijd, met de minuut werd het samenspel beter en effectiever. De wedstrijd speelde zich voornamelijk af op de helft van Aalsmeer, zelden kwamen zij aan aanvallen toe. En als ze al ten aanval trokken stond Oliver ze in de weg. Hij keepte een fantastische, foutloze wedstrijd met enkele schitterende reddingen. Aalsmeer had weinig in te brengen en trof het ook niet dat Oliver in absolute topvorm was vandaag. Hij straalde rust uit en die rust had het hele team over zich... vanuit de verdediging/middenveld met afwisselend Lev, Olivier, Per, Fabian, Dylan en Boele en een heel effectieve voorhoede met in glasrollen Nizar, Derk, Fabian en Zaid. 

Er werd prachtig samengespeeld, mooie combinaties op de grasmat gelegd en die werden afgemaakt met prima voorzetten op maat. Bij rust stonden we al op een comfortabele 6-0 voorsprong.
Na rust schakelde het team een tandje terug en beperkte zich tot consolideren van de voorsprong. Hoewel ze hard werkten om de 0 te houden moest bij een vrije trap een tegendoelpunt worden toegestaan. Met nog 2 fraaie doelpunten werd de wedstrijd afgrond en waren we off-day van vorige week weer vergeten: 8-1 eindstand met 3 of 4 doelpunten van een trefzekere Fabian!

Geen wedstrijdverslagen gevonden

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!