HFC MO13-1 - Swift MO13-1: 2 - 7
6 oktober 2018

Onze tweede wedstrijd in de 2e klasse, nu op bezoek bij de Koninklijke HFC in Haarlem. De wedstrijd werd op echt gras gespeeld en dat zijn we niet zo gewend.

Na de aftrap kwamen we snel op 0-1 en 0-2 door een alerte Mirna en prachtige afstandspegel van onze centrale verdediger. Maar toen verslapten we en waren niet bij de les: de kleine maar snelle HFC spits liep onze grote meiden eruit en scoorde. Even later brak HFC op rechts door en scoorde ook nog de gelijkmaker. Dat hadden we toch niet verwacht (onderschatting na de snelle 0-2)? HFC bleek over goede voetballers te beschikken, zeker in staat te combineren en individueel handig met de bal.

Even leek het dus lastig te worden. Maar we herstelden de schade al in de eerste helft via 2x Anastasia (waarvan de 2e met een prachtige snelle punter) en na een schot hoog in het doel van Kenza gingen we rusten met een comfortable voorsprong van 2-5.
De tweede helft begon HFC sterk maar had weinig geluk met de schoten. Ook was het nogal eens buitenspel en dat heeft zeker ook enkele doelpunten van HFC in de weg gestaan. Het vervolg was uiteindelijk ook voor ons en we maakten 2-6 (Mirna, doorgebroken en shirt bijna kapot getrokken) en 2-7 (Charlotte, goed schot, hoog in de touwen).

Wij waren deze wedstrijd fysiek de meerdere, sterker in de duels en het benutten van de kansen.

Aandachtspunten
1. Zorg dat je scherp bent bij de start en blijf steeds alert tijdens de wedstrijd;
2. Houd de bal altijd in het vizier;
3. Bij balbezit Swift: loop vrij en loop uit elkaar ('maak het speelveld groot');
4. Bij balbezit tegenstander: dek je tegenstander kort ('maak het speelveld klein');

Swift MO13-1 - FC Aalsmeer MO13-1: 7 - 0

29 september 2018

Na de prima resultaten in de beker- en de competitie (3e klasse) mochten we een niveau hoger gaan spelen en was dit onze eerste wedstrijd in de 2e klasse.
Eigenlijk merkten we weinig verschil met vorige week. De tegenstander was een team met veel beginnende spelers. Best wel met mogelijkheden maar wij waren fysiek sterker, balvaster en technisch in staat goede passes te geven.

De goals dan: 1-0 door Lina uit mooie combinatie door het midden; 2-0 en 3-0 door Amber en Manaar van enige afstand. De 4-0 kwam uit een prachtige aanval: dieptepass van Myrtle, voorzet  van Manaar en Anastasia schoot bij de tweede paal binnen.
Na rust duurde het even voordat de score uitgebouwd werd maar door twee mooie schoten van Kenza en flink doorzetten / schieten van gelegenheidsrechtsbuiten Cecilia eindigde de wedstrijd in 7-0.

Aandachtspunten
1. Zoek de ruimte op om de bal te kunnen krijgen:
- backs: ga aan de zijlijn staan zodat de keeper naar jou kan spelen;
- laatste man: zet soms een paar stappen naar achteren zodat de backs of middenvelders naar jou kunnen spelen;
- aanvallers: na een actie ben je niet klaar, zoek de ruimte aan de buitenkant of maak een snelle sprint in de diepte zodat je de bal weer kunt krijgen;
2. Zet de ballen voor zodat deze ongeveer bij de penaltystip terecht komen. De spits kan de bal er dan in koppen of schieten.

Swift MO13-1 - 's Gravenland MO13-2: 6 - 0
22 september 2018

Dit was onze eerste competitiewedstrijd.
Tegenstander startte sterk, enkele grote meiden voorin zetten onze achterhoede onder druk en we kwamen er maar moeizaam uit.
Nadat we echter 2 snelle goals in de schoot geworpen kregen (rollertje Mirna en eigen goal van een 's Gravenland speelster) kregen we en hielden we het overwicht.
Sofia G. schoot een penalty (a.g.v. hands) schitterend in de bovenhoek.
Ook na rust kwamen we niet meer in gevaar en schoot Amber binnen via binnenkant paal en Charlotte sloot de wedstrijd af met 2 doelpunten: hoog in het net en via onderkant lat.

Aandachtstpunten
1. Wees aanspeelbaar voor je medespelers (niet verstoppen achter je tegenstander)
2. Zoek de diepte langs de lijn naar voren bij een ingooi van Swift
3. Voetbal op verschillende snelheden: versnelling = verrassing = vrijkomen!
4. Loop elkaar niet in de weg
5. Loop weg van de bal (en blijf aanspeelbaar) als je medespeler de bal al heeft
6. Beslis snel wie de bal speelt als je er met z'n tweeën van Swift of meer bij bent
7. Coach elkaar (laat jezelf horen)
8. En niet te vergeten: afwerken op goal - bij grote kansen: bewaar rust en scoor!