SJL - Informatie

SJL - Informatie

Informatiepagina lidmaatschap Swift / deelname SJL + inschrijving

Logo_AVV_Swift_.bmp

Voetballen bij Swift

Jeugdlid worden van de Voetbalvereniging Swift kan best wel lastig zijn. Het probleem is, dat er vele kinderen en jongeren zich aanmelden, maar dat er slechts beperkt ruimte is voor nieuwe jeugdleden.

Vrijwel alle jeugdteams zijn volledig bezet, zowel bij de meisjes als bij de jongens.

Rechtstreeks lid worden gaat dus niet. 

In deze notitie wordt uitgelegd over deelname aan de Swift Junior League, Swift Junior League NEXT en de wachtlijst voor spelers tussen 13 en 19 jaar.

 

De jongsten(5 tot 8 jaar): Swift Junior League

Omdat er zich vele honderden kinderen jaarlijks aanmelden om te gaan voetballen en er slechts plek is bij Swift voor enkele tientallen nieuwe kleintjes, is de Swift Junior League(SJL) opgericht.

Hier kunnen kinderen geboren in 2016, 2015 en 2014(en meisjes, geboren in 2013) in  terecht.  

 

Hoofddoelstelling van deze  SJL is om deze kinderen kennis te laten maken met de voetbalsport en ze hiervoor te enthousiasmeren.  

De deelnamekosten per seizoen bedragen € 275, -- voor de 5/6 jarigen en € 295 voor de 7/8 jarigen

40 x wekelijks training(3 kwartier tot een uur)

20 x per seizoen wedstrijden op zaterdagochtend.

In januari wordt niet gevoetbald.

De kinderen van de SJL dragen een speciaal rood tenue, zelf aan te schaffen via Voetbalshop.nl.

Tijdens de deelname aan de SJL  zijn de kinderen nog GEEN lid van Swift. Men kan dus zonder verplichtingen stoppen of overstappen naar een andere vereniging waar wel meer plaats is om direct te voetballen.

Na die 3 jaar SJL-opleiding kan er een 65-tal kinderen instromen bij de JO9 Swiftteams. 

Voetbal is een wedstrijdsport en Swift zal zich in deze sport graag willen meten met andere verenigingen en van hen winnen. Daar heb je de beste voetballers voor nodig. Swift kiest dus vooral bij de keuze welk voetballertje wel en welk voetballertje niet wordt aangenomen op basis van hun voetbalkwaliteiten en inzet op dat moment. Bij deze keuze spelen in mindere mate een rol of men een broertje/zusje al op de vereniging heeft, of vader /moeder meehelpt bij de club als vrijwilliger, of je vlak bij woont.

Vrijwel elk seizoen zullen we dus ook afscheid van kinderen moeten nemen omdat we ze niet kunnen faciliteren. Wij helpen daarbij om iedereen toch een plekje te bezorgen bij buurtverenigingen. 

 

De iets ouderen(9-12 jaar): Swift Junior League NEXT

Voor deze  geïnteresseerde kinderen is er geen directe plek in een team, omdat alle teams vanaf de JO9 al zijn volgepropt. Er ontstaat alleen plek als er een bestaand spelertje stopt. 

Swift heeft voor deze kandidaatjes een zeer beperkte groep opgericht, de Swift Junior League NEXT-groep, waarin maximaal 60 kinderen van 9-12 jaar (jongens en meisjes) 2 x per week worden klaargestoomd om uiteindelijk bij verloop de vrijgekomen plekjes over te nemen. 

Kosten € 295,-- voor 1 x per week trainen en 20 wedstrijden per seizoen.  Deelnemers aan de NEXT-groep zijn GEEN lid van Swift. Men kan dus zonder verplichtingen stoppen of overstappen naar een andere vereniging waar wel meer plaats is om direct te voetballen.  

 

De bovenbouw(13-19 jaar)

Voor deze leeftijdsgroepen werken we met wachtlijsten. Je voetbalt dan nog niet totdat je, bij het ontstaan van een vacature, wordt opgeroepen. Bij de bovenbouw is het verloop onder de spelers wel wat groter dan bij de jongsten.

Aanmelden voor de wachtlijst:  ledenadministratie@avvswift.nl

 

Inschrijven

Inschrijven

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!