Olympiaplein 31 A
1077CL
AMSTERDAM
tel. 020-6764074

Na de 1e wedstrijd in en tegen Buitenpost met een klinkende overwinning voor ons, volgde nu sc Genemuiden in het programma. Onze 1e thuiswedstrijd van dit seizoen en altijd een lastige tegenstander voor Swift. Genemuiden had vorige week met 1-4 gewonnen bij csv Apeldoorn en stond aan kop na de 1e competitiewedstrijd.

Voorafgaande aan deze wedstrijd een bijzonder eerbetoon aan onze overleden teammanager Jeroen Vonk, in de aanwezigheid van zijn vrouw Wenche.  Na een korte toespraak van onze voorzitter Rene van Pareren, volgde er -geheel in de stijl zoals Jeroen het had gewild- 1 minuut applaus. Een mooi en verdiend eerbetoon voor Jeroen!

Voor het eerst dit seizoen ook weer een pupillenelftal van de week, dit keer een deel van de selectie JO-10/1+2 en met als pupil van de week; Pim Ruers  (zie foto’s)

De 1e 15 minuten was het voor beide ploegen vooral aftasten. In de 16e minuut een toch wel gevaarlijke kopbal, laag rechts van het doel geplaatst, van Genemuiden op het Swiftdoel welke door Reno van der Meer prima werd gepakt. Direct daarna een prima schot van onze Don Gambier, welke bal maar net naast het doel van Genemuiden ging, het had net zo goed al de 1-0 kunnen zijn.
In de 18e minuut balverlies bij Swift en een uitbraak van Genemuiden, welke gelukkig niet goed werd afgerond en het nog steeds 0-0 bleef.

Hierna ging het spel van de 20e minuut tot de 40e minuut weer op en neer, zonder echte kansen voor beide ploegen. Helaas voor ons viel Raymond Manuputty net voor rust geblesseerd uit en werd vervangen door Teun van Zweden.
In de 42e minuut, na een korte combinatie, kon Fidel Yilmaz met buitenkant rechts op doel schieten, maar zijn schot belandde helaas op de rechterpaal en terug het veld in en met een 0-0 ruststand zochten we de kleedkamer op.

In de 54e minuut werd na een korte corner de bal ingedraaid in het 16 meter gebied en Raj van Pareren kon deze bal net niet goed richting het doel van Genemuiden plaatsen en ging naast. In de 65e minuut, vanuit de eigen verdediging een lange pass van Raj van Pareren op Don Gambier, die op volle snelheid richting het doel van Genemuiden stormde. Fidel Yilmaz liep in de ontstane vrije ruimte mee en slechts 1 Genemuiden verdediger zat er nog tussen.
Don speelde de bal breed naar Fidel, maar de verdediger pareerde de bal met een sliding, waardoor deze weer in de voeten van Don terug kwam en hij naar het doel van Genemuiden kon dribbelen. De uitkomende keeper kon er niets meer aan doen en Don plaatste de bal keurig naast de keeper, net voor de 2e paal, en het was nu eindelijk toch de verdiende 1-0.

Hierna ging Genemuiden nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar dat bleek tegen het stugge Swift toch lastiger dan gehoopt voor Genemuiden.
Door het steeds meer drukken van Genemuiden, kregen wij toch nog enkele ‘counter-kansen’, die we toch iets beter hadden kunnen en moeten uitspelen, dan had direct na de   0-2 het boek dicht gekund, maar nu moesten ze soms nog in de laatste minuten ‘billen knijpen’, maar ook door goed keeperswerk van Reno hielden we voor de 2e keer de nul achterin. Een mooi resultaat mannen en op naar weer een lastige tegenstander volgende week; vv Eemdijk (vorig seizoen op de 3e plaats geëindigd in de competitie).

Opstelling avv Swift :
Basisspelers
Nr.   1 Reno van der Meer (K)
Nr.   2 Raymond Manuputty  (tot 40e minuut)

Wisselspelers
Nr.   2 Teun van Zweden (ingevallen in 40e minuut)
Nr.   7   Samu Siemens (ingevallen in 76e minuut)
Nr. 10 Daan Driever  (ingevallen in 76e minuut)
Nr. 12  Ryan Pronk (ingevallen in 85e minuut)
Nr. 15  Bas Maljaars
Nr. 22  Midas Dorrestein (K)

Het team van de week zaterdag 3 september 2022:

JO10-1/2 – staat altijd klaar om te mogen voetballen!

Dit team van de week bestaat eigenlijk uit twee teams. Bijna allemaal begonnen ze met 5 jaar in de Junior League bij René en zijn ‘gang’ met circuittraining doordeweeks en onderlinge wedstrijdjes op zaterdag. Daarna eerst met elkaar in de JO8-1/2 en toen door naar de JO9-1/2. Voor het komende jaar hebben we nog versterking gevonden met de twee internationals, Andreas en Gabriel, en Pim - de pupil van de week!
Beide teams spelen in de hoofdklasse en spelen daar de sterren van de hemel. De spelers hebben uiteenlopende kwaliteiten; Sem met zijn mooie schijnbewegingen, onvermoeibare Merijn bij wie je altijd de bal kwijt kunt, Driss de sterke linkspoot droomt de bal erin, Bjorn met zijn techniek en wilskracht, Elia heeft altijd mooie acties in huis, Cem met zijn oog voor de verdediging en zijn mooie schoten en Pieter als weergaloze goalie - die op het veld ook nog weleens graag een mannetje passeert, Diek met zijn geweldige vrije trappen, Elias met zijn ijzersterke linkerbeen, Joachim met zijn loopvermogen, Mozes met zijn passeeracties, Spencer met zijn dribbels, Tom met zijn vlijmscherpe slidings en tot slot Xavier de goaltjesdief. En; het is bovendien een mooie en leuke groep jongens die steeds tot het eind hard werken op het veld. Ze staan al te trappelen om ook dit seizoen weer te shinen, samen met coaches Matthijs en Wim.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!