Datum

14 december 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

In de laatste wedstrijd van 2019 heeft de zaterdag 1 een onnodige, maar verdiende nederlaag geleden. De gasten uit Hoogeveen namen de punten mee de bus in, want na het laatste fluitsignaal was de stand helaas 2-3.

Net zoals in de vorige thuiswedstrijd was er een hele vroege goal voor Swift. Het was vleugelflitser Ron die in de 2e minuut de keeper van HZVV wist te verschalken met een geplaatste schuiver bij de tweede paal. Een lekker begin natuurlijk, maar na 17 minuten spelen was het evenwicht in de score weer hersteld. En dat was jammer, want vlak daarvoor was het Fidel die zijn schot net voorlangs zag gaan. Vanuit de doeltrap die op dit schot volgde ging het mis. De lange trap richting het doel van Swift werd verkeerd beoordeeld en gaf een van de rappe aanvallers van HZVV uiteindelijk de mogelijkheid om Virgil met een lobje te verschalken. In de daarop volgende 20 minuten had Swift het lastig met de snelle uitbraken van HZVV. Zelf kwam het via Ron bijna weer op voorsprong, maar deze doelpoging werd gekeerd door de uitkomende keeper. En toen ging het los... boven het Olympiaplein. Nadat het onweer geweken was en de 1e helft hervat kon worden kwam Swift weer beter voor de dag. Vlak voor rust was Daan Sutorius het eindstation van een lekker lopende aanval en kon er met een 2-1 voorsprong gerust worden. So far so good.

In de tweede helft slaagde Swift er niet meer in om het doel van HZVV onder vuur te nemen. De bezoekers daarentegen waren wel 2 maal succesvol. Tien minuten na rust kon Virgil redding brengen op een schot van een HZVV, maar op de ingeschoten afvallende bal was geen verweer mogelijk 2-2. 5 minuten later namen de bezoekers de leiding en ook bij deze goal was de snelheid van HZVV aanvaller Kelly doorslaggevend. Met zijn 2e goal van de middag hielp hij zijn ploeg aan de overwinning. Een slotoffensief? Pas in de 90e minuut viel het eerste echte wapenfeit van Swift in de tweede helft te noteren, gevolgd door in blessuretijd de tweede kleine mogelijkheid na een verre inworp het strafschopgebied in. Op basis van de 2e helft krijgt deze nederlaag de stempel: verdiend verlies.

Het is winterstop en de zaterdag 1 staat tot minimaal 18 januari 2020 op een zeer fraaie 3e plek in de Hoofdklasse. Het verschil naar boven en naar beneden op de ranglijst blijft klein dus dat belooft veel spanning en hopelijk spektakel tijdens de 2e seizoenshelft. De eerste wedstrijd (18/01/2020) van de zaterdag 1 is op Urk.  Noteer deze alvast in de agenda, maar voor nu vooral hele fijne feestdagen gewenst!