Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslag Nieuw Sloten JO12-1  - Swift JO12-3
17 september 2016

De communicatie binnen het team, althans tussen de ouders, verloopt nog enigzins stroef. Er wordt nog altijd gecommuniceerd op de Whatsapp die het team vorig jaar gebruikte en nog niet alle ouders zijn aangesloten op de nieuwe TEAMAPP.
Als gevolg daarvan reed de vader van Caesar nodeloos lang rondjes om de velden van Nieuw Sloten te vinden en waren de eerste aanwezige spelers die morgen in bange afwachting of alle spelers wel zouden komen opdagen.
Gelukkig waren we compleet en kon trainer Wilfred op tijd met warmlopen en inspelen beginnen. De omgeving van Nieuw Sloten was weinig inspirerend, naast een echt ouderwetse kantine en kleedkamer, een groene omgeving en kunstgras was er vooral het lawaai van de A10. 
Er was koffie voor de ouders en de temperatuur (19 graden) was aangenaam om in te voetballen. Niets stond een mooie voetbalmorgen in de weg.
De spelers hadden er zin en waren door Wilfred op scherp gezet. Van meet af en werd er geconcentreerd gespeeld. Aanvankelijk nog wat aftastend, maar al halverwege de eerste helft zetten de mannen goed druk op Nieuw Sloten. Wetende dat dit team vorige week dik verloren had wisten onze mannen dat er hier iets te halen viel.
Na een mooie aanval scoorde Sebastiaan dan ook de verdiende openingstreffer voor Swift.
Die goal gaf niet alleen Sebastiaan vleugels. Het hele team groeide duidelijk in de wedstrijd en trok het initiatief naar zich toe.
Met een prachtige goal van Miles en een onhoudbare penalty van Jakob gingen ze de rust in met 0-3 voorsprong.
En na rust namen ze geen gas terug maar bleven geconcentreerd spelen op de aanval, zonder hun verdedigende taken te verwaarlozen. Met name Jakob onderscheidde zich in die rol, een rots in de branding daar achterin.
Over de vleugels waren Diego, Casper, Sebastiaan, Caesar, Vu en anderen oppermachtig. Leuk om te zien.
Na nog 3 goals (een loepzuivere hattrick van Casper) werd de wedstrijd glorieus afgesloten met 0-6. Dat geeft vertrouwen !

Wedstrijdverslag Swift JO12-2 - UNO JO12-3 
8 oktober 2016

Eindelijk mocht ons team een keer een thuiswedstrijd spelen! En dan nog wel om 08:45 uur op veld 1.
Onze trainer/coach Wilfred was voor z'n werk naar Amerika, dus had teamleider JP thuis het strijdplan voorbereid om te zorgen voor winst in de wedstrijd tegen het laatstgeplaatste team in onze poule.
Ajani natuurlijk onder de lat, een achterhoede opgebouwd rond onze "rots-in-de-branding" Jakob met afwisselend Valentijn, Tije, Majib, Sander en Max als vleugel- en centrale verdedigers. Middenveld met Max, Majib, Diego en Caesar en voorhoede bestaande uit Casper en Sebastiaan, Vu, Miles en Shady.
Vanaf de aftrap trok ons team ten aanval. De bal bevond zich bijna permanent op de helft van UNO. Er werd goed en snel over de vleugels gecombineerd maar de voorzetten misten aanvankelijk nog kracht en precisie. Na een minuut of tien braken onze mannen door over de rechtervleugel en gaf Sebastiaan een prachtige voorzet op de volkomen vrijstaande Shady die eenvoudig in te tikken had. Hij deed dat overigens zeer koelbloedig.
Daarna lag de wedstrijd een tijd lang open en rolde het spel op-en-neer. Maar echt gevaarlijk kon UNO niet worden, daarvoor stond onze verdediging te goed te spelen.
Na opnieuw een schitterende voorzet van de rechtervleugel scoorde Shadi de 2-0 en was de tegenstand van UNO definitief gebroken. Bij 3-0 kreeg UNO nog een penalty maar zelfs deze werd gemist.
De wedstrijd werd daarna professioneel uitgespeeld door onze mannen en het doel van UNO leek af-en-toe een schietschijf. Ballen op lat en paal, maar er gingen er ook nog 4 heel knap langs de uitstekende keeper van UNO.
Ajani deed dit keer uitstekend zijn werk en hield zijn doel schoon.
Een mooie overwinning waarmee we onze 2e plaats in deze poule continueren.

Wedstrijdverslag DIOS JO12-4 - Swift JO12-2 
15 oktober 2016

De voortekenen voor deze wedstrijd waren niet gunstig. De trainer was deze week afwezig en we moesten enigzins improviseren. Maandag organiseerde JP nog een oefenwedstrijd en toonde het team nog haar kracht door met 2-1 te winnen van Swift JO13-4.
Woensdag kwam de training echter te vervallen.  Met de afmelding van Tije en Caesar voor deze wedstrijd en de afwezigheid van zowel trainer als teamleider op zaterdag waren de voortekenen dus bepaald niet in ons voordeel.
Op zaterdagmorgen kwam daar de melding dat Ajani ziek was bovenop en stonden invalcoaches Fahd en Aad met precies 11 spelers  en zonder keeper op het veld van DIOS in Nieuw Vennep.
Gelukkig had Max (z'n vader) de teamapp gelezen en keepershandschoenen meegenomen.
Tijdens een korte voorbespreking bleken Max en Sander bereid om ieder een helft te keepen. Diego leidde de warming-up terwijl de tweeling Casper en Sebastiaan met wat schoten op doel Sander inspeelden in zijn nieuwe rol.
Max pakte de plek van Sander in de verdeding over, Majib speelde rechtsback, Casper, Miles, Vu en Max op het middenveld en de voorhoede met Diego, Shady en Sebastiaan, Zo konden we toch nog redelijk volgens opstelling van Wilfred aan de wedstrijd beginnen.
Een matig begin, want Swift begon met de bal achteruit te spelen vanaf de aftrap en DIOS zette direct druk op onze spelers. De openingsfase was voor DIOS.
Na 5 minuten speelde zij onze verdediging uit en scoorden een prachtige 1-0. Gelukkig gingen de kopjes niet hangen, maar werden de schouders eronder gezet. Maar toen na ruim een kwartier spelen onze mannen enigzins weer in het spel voorkwamen kreeg Jakob een knie in zijn dijbeen. Huilend moest hij van het veld, had flink pijn (aan wat zijn hamstring
 leek). En zonder wissels moesten we toen met 10 man verder bij een 1-0 achterstand.
De debuterende coaches vreesden het ergste.
Maar JO12-2 toonde veerkracht en strijdlust en vanaf dat moment kantelde de wedstrijd.
Onze verdediging moest zonder Jakob en Ajani flink improviseren, maar de voorhoede was op dreef. Met name onze buitenspelers Sebastiaan en Diego zorgen voor veel gevaar in de defensie van DIOS.
Na een schitterende loopactie (het trainen op conditie van onze trainer werpt haar vruchten af!) scoorde Diego de 1-1. En dan is er altijd nog het loopvermogen en de schotkracht van onze tweeling. Casper zorgde voor de 1-2 en Sebastiaan voor de 1-3.
In de rust wisselden Sander en Max van handschoenen en vormden Valentijn en Sander onze centrale verdediging. Miles op rechts en Majid op linksback posities, zo stond de verdediging toch weer redelijk. DIOS kon niet echt meer gevaarlijk worden in het strafschopgebied. En als ze daar al kwamen bleek Max minstens zo'n goede keeper als Sander. 
En toen liep de JO12-2 trein op rails! De tweeling zorgde voor 1-4, 1-5 en 1-6 en na een prachtige voorzet van Diego zag Shady kans de keeper te verschalken voor de 1-7 eindstand.
Complimenten voor alle spelers! Hun veerkracht, conditie en vechtlust brachten de 3 punten binnen. Dankbetuigingen aan Timo (vader van Max) voor het vlaggen deze wedstrijd en aan Max en Sander voor hun bereidheid om Ajani te vervangen op de dloellijn.
Fijne herfstvakantie allemaal! We trainen gewoon door volgende week, maar hebben zaterdag 22 juni geen wedstrijd. 

Wedstrijdverslag Swift JO12-2  - DCG JO12-2
26 november 2016

Een prachtige zaterdagmorgen. Mooi voetbalweer! En onze mannen hadden er allemaal zin in: notabene een wedstrijd tegen de koploper. Om precies 9 uur, bij een flauw zonnetje floot onze scheids voor het begin van de wedstrijd Swift JO12-2 - DCG JO12-2. Enige dissonant op dat moment waren enkele schreeuwende en tierende moeders die riepen dat niet DCG maar Swift de iets te groot uitgevallen hesjes aan zou moeten. Als het fanatisme van deze moeders een voorbode was, dan wachte ons een zware wedstrijd! En onze Swift jongens kregen het zwaar: DCG bleek een stevige ploeg waarin af-en-toe aardig gevoetbald werd. Fysiek sterke jongens ook, daar keken we wel een beetje tegenop. Maar door hard werken bereikten we met een 0-0 stand de rust. Tegen de koploper geen slecht resultaat vonden we zelf. Wel bleken enkele van onze spelers geintimideerd door de DCG-tegenstanders: "ik sla een kei in je kop" en "ik schop je onderuit straks" was er gezegd.
Maar we zijn geen kleine jongens, dus we begonnen positief aan de 2e helft. DCG schakelde een tandje bij en Swift kwam in die tweede helft niet meer aan aanvallen toe. Met man en macht werd op eigen helft weerstand geboden. Maar het harde werken, zelfs onze aanvallers verdedigden mee, kon niet voorkomen dat DCG de 0-1 scoorde. Even later scoorden zij na een prachtige pingel langs 3 verdedigers door ons strafschopgebied zelfs de 0-2. Onze jongens zetten nog een keer aan om te voorkomen dat we met grote cijfers zouden worden verslagen. En zowaar kwamen we 2 keer in het strafschopgebied van DCG. De tweede keer werd onze aanvaller daarbij hardhandig onderuit geschoffeld en floot onze scheids voor een penalty. Daarop werd zwaar geageerd door de DCG-spelertjes, maar onze scheids was resoluut: PENALTY. Tja, met 0-2 voor, een enorm veldoverwicht en hooguit nog een kwartier te spelen... misschien iets te fanatieke reactie? Maar ja, van wie zouden ze dat fanatisme hebben? De hectiek in de aanloop naar de penalty was al intimiderend, maar het gedrag van de DCG-spelers bij het nemen van de penalty was niet alleen uiterst onsportief, maar ging ook over de grens van het betamelijke. En toen behalve schreeuwen en tieren ook nog 4 of 5 spelers de strafschopcirkel inliepen terwijl de strafschop werd genomen (en naast ging) liet de scheidsrechter deze opnieuw nemen. Maar toen verdween elke vorm van sportiviteit: de bal werd weggeschopt en de scheids werd door 11 DCG-spelers belaagd. Wij als toeschouwers waren dan ook blij dat de coach van DCG het veld in rende. Maar tot onze schrik en verbazing begon deze eveneens te ageren tegen de scheidsrechter. Een "COACH", van een jeugdelftal.... "Ik geef geen goed voorbeeld aan mijn kinderen", gaf hij zelf toe. Nou, dat bleek: de scheids kreeg geen enkele kans de penalty te laten nemen en werd daarmate geintimideerd dat hij besloot de wedstrijd te staken. Geen andere keuze, uitstekend besluit in een situatie waarin je onmachtig bent. De scheids ontnomen van zijn gezag door een volwassen coach en ouders die zich ook niet onbetuigd lieten in hun protest. Notabene door DCG, toch niet bekend als een "probleemclub" in de competitie. Een competitie van 11-jarigen die leuk voetballen maar nooit hun brood zullen verdienen met hun voetbalvaardigheden.
Laten we hopen dat ouders en coach van DCG de sportiviteit en het spelplezier voortaan voorop zetten bij het jeugdvoetbal!
Geliukkig waren wij 
allemaal deze wanvertoning in het jeugdvoetbal een uur later weer vergeten toen de mannen lekker aan de pannenkoeken zaten op het eerste pannenkoekenfestijn van de JO12-2.
Geen wedstrijdverslagen gevonden

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!