RODA 23 JO11-1 - AVV Swift JO11-1

Zaterdag 19 November 2016

Overwinning voor de poorten van de hel weggesleept

Zaterdagochtend in aller vroegte voor de tweede keer dit seizoen naar Bovenkerk afgereisd. De vorige wedstrijd tegen RODA eindigde in een 4-4 gelijkspel, en dit, samen met het sterke spel vorige week tegen Buiksloot (2-2) zorgde voor het geloof in een goede afloop. Guy had het team op een aantal plekken gewijzigd en dat was de 1e helft goed te merken. Baruch speelde ijzersterk als laatste man, Simon en Toby heersten op het middenveld en beide vleugelspelers Max en Luc speelden prima. Tel daarbij op de bijtende backs Chang en Pieter alsmede de valse spits Sami en de uitstekend keepende Valentijn en het negental is compleet. Het enige doelpunt van de match kwam al in de 1e helft tot stand na een leep passje van Sami op Luc die de keeper keurig verschalkte in de lange hoek. Hierna ging het spel op en neer, resulterend in een goede kans voor Max maar ook gevaar aan de andere kant waar Valentijn met kunst- en vliegwerk zijn doel schoon hield.
In de 2e helft speelde Mo op een voor hem vreemde plek (rechtsback) een prima pot en verving Leo Simon op het middenveld. RODA drong aan en er moest fel verdedigd worden om de overwinning voor de poorten van de hel die Bovenkerk heet binnen te slepen. Toch was de beste kans uiteindelijk nog voor Swift, toen Baruch met een schitterend schot de lat raakte. Prima op de training, jammer in de wedstrijd ;-)
Nadat de scheidsrechter de wedstrijd afblies vielen de spelers elkaar dol van geluk in de armen : de zo verlangde drie punten waren binnen. Rest mij de Man of the Match aan te wijzen : Luc !! Een prima, matchwinnende goal en een tomeloze inzet op de linksbuitenplek; Een voorbeeld voor iedereen. Jongens, als er zo geknokt wordt volgende week tegen Abcoude heb ik er alle vertrouwen in.

de winnende goal van Luc