Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

 

JO 17-1   Swift : IJburg  3 : 0  

Blijdschap van een oude fan.

Jongens, wat een klinkende overwinning ! Daarin telt zowel de 0 houden in de eerste helft als de prachtige 3 maken in de tweede helft. Het was een eerste klas teamprestatie met uitblinkers achterin, in het midden en voorin met goals als eigen verjaardagsgeschenk en uit flitsend en dwingend aanvalsspel. Heerlijk voor ons, de fans, om jullie zo goed en met zo veel plezier te zien voetballen. De curve in de Statistiek wijst weer trots omhoog en dat belooft wat voor het volgend seizoen.  Succes ook voor de trainer die af en toe gekreund zal hebben als het in een wedstrijd niet liep zoals hij wilde, maar jullie altijd met veel energie en enthousiasme heeft aangemoedigd. Deze laatste wedstrijd was er één met een gouden randje en een beloning voor gezamenlijke inzet en wil om te winnen. We hebben genoten van een top prestatie aan het eind van een spannende competitie. 

 Woord van de trainer

 Een hele mooie wedstrijd op de laatste speeldag van de competitie. Een wedstrijd waar we na een lange tijd eindelijk weer ons ‘ware’ gezicht hebben laten zien. Met goed voetbal en een sterke winnaarsmentaliteit. De tegenstander was ook sterk en had heel graag willen winnen, maar we blijven koel en we lieten ons niet meeslepen. De eerste helft verliep moeizaam vanwege wat positiewisselingen waar we even aan moesten wennen, maar de tweede helft hebben jullie fantastisch gespeeld. We stonden positioneel steeds beter, de bal ging goed rond en we speelden ons eigen spel zoals we dat voor de winterstop ook hadden laten zien. Na de prachtige vrije trap van de jarige Mounir was de ban gebroken en overklaste wij IJburg. Het was een wedstrijd waar het niveau van de teams gelijkwaardig was, maar de 3-0 uitslag was meer dan verdiend. 

Het was een competitie met in het begin veel hoogtepunten en in de tweede seizoenshelft toch ook wat dieptepunten, maar ik ben heel trots dat wij het op deze manier hebben afgesloten.   

 

 J0- 17-1  DSS : Swift   3 : 1

Na een enerverende eerste helft zag het niet uit naar een nederlaag. Swift drong als herboren DSS in de eerste helft zo’n half uur lang met aanvallend spel terug. Na rust was daar weinig van over en bereikte DSS een revanche van de met 3 : 1 door hen verloren wedstrijd bij Swift in de eerste helft van de competitie. Teleurgesteld dropen wij ditmaal af. Zondag is er weer een spannende wedstrijd tegen IJburg waarin de laatste nog om het kampioenschap speelt. Swift kan bij winst nog een 5eplaats behalen in plaats van in de onderste helft van de 12 teams te belanden.

 

Woord van de trainer:

Voorafgaand de wedstrijd was de doelstelling duidelijk: Laten zien dat we goed kunnen voetballen tegen een gewaagde tegenstander. De dominante partij zijn en de aanval zoeken. En dat is ook hoe we de wedstrijd begonnen. Het spel was goed en ondanks dat het veld moeilijk te bespelen was en de tegenstander fysiek sterker was hadden wij het beste van het spel. Wij controleerden en hadden ook de meeste kansen. Dat resulteerde ook in een verdiende 1-0 voorsprong door de (dubbele) penalty van Hubert. Maar DSS was ook gevaarlijk. Het grote wapen was hun omschakeling waar ze goed gebruik van konden maken met hun snelle en sterke voorhoede. Na balverlies onze kant werd de counter gelijk ingezet en voor we het wisten stond de 1-1 op het scorebord. Het had nog 2-1 kunnen worden maar gelukkig werd de bal op het laatste moment voor de lijn weggehaald. 

Na de pauze werd het spel onrustig. Misschien toch een beetje in paniek geraakt van de laatste minuten van de 1stehelft. We hadden moeite de bal in de ploeg te houden en kwamen moeilijk aan voetballen toe. Waar wij voor de rust ons eigen spel speelden gingen we in de 2dehelft het spel van DSS spelen. Een spel wat ons niet ligt. Na een communicatiefout achterin kwam DSS één op één met Jaiwan. Die wist de bal nog te pakken maar de rebound was onhoudbaar. Pas in de laatste 20 minuten kregen we weer wat meer grip op de wedstrijd. Er kwam meer rust in ons spel en de opbouw was verzorgd. Kansen op de gelijkmaker waren aanwezig maar het mocht helaas niet zo zijn. Een penalty voor DSS besliste de wedstrijd in hun voordeel maar het had net zo goed 2-2 kunnen zijn. 

Conclusie van de wedstrijd is dat we hebben aangetoond dat we goed kunnen voetballen tegen sterke tegenstanders, maar dat we nog moeten leren ons hoofd koel te houden als het even niet lekker loopt of als we een tegendoelpunt tegen krijgen. 

JO-17-1  Swift – Zwanenburg   4 : 0

Na de gemakkelijke overwinning van zondag tegen Zwanenburg na twee achtereenvolgende wedstrijden van ongelukkig/ onnodig gelijk spel is het tijd voor een blik vooruit. Een eervolle podiumplaats is nog in zicht door te winnen van DSS uit én IJburg thuis. Dan zou Swift zich met recht kwalificeren voor promotie, iets wat het team op volle sterkte al toonde aan te kunnen in de twee oefenwedstrijden tegen vierde divisie teams. Veerkracht – het werd dezer dagen weer eens bewezen – is onmisbaar aan de top en om die kracht op te brengen moet je flink en fit zijn.  We kijken uit naar het plezier van twee spannende wedstrijden en als het lukt twee succesnummers tot slot.


Swift 17-01 : AFC  1 : 1
zondag 14-04-2019

Aan deze wedstrijd is een morele kater verbonden die nu hopelijk wel is verwerkt. De realiteit is dat Swift uit het gedrang om de promotie is geraakt.  Een plaats terug te winnen tussen de koplopers staat nogal ver weg.  Swift`s achterhoede en middellinie hebben het benodigde niveau bij kunnen houden, maar in de voorste linie heeft het ongelukkige ontbreken van enkele sleutelspelers zijn tol geëist.  Toch zal het team zich willen herpakken om in komende wedstrijden een eervolle plek te veroveren. Langs de lijn staan jullie supporters klaar om jullie daartoe van harte aan te moedigen en van een paar mooie wedstrijden met lekker voetbal te genieten .


Sporting  Almere  Jo-17: Swift  Jo-17  3 : 0

De nederlaag moet herkauwd worden. Wat ging er mis ? 

Ten eerste de zware blessure van Zakaria, een goed herstel staat bovenaan ! 

Daarmee verdween vuurkracht.

Een goal tegen in de opening van de wedstrijd is natuurlijk geen fijn begin. 

Almere is individueel sterk en snel, dat wordt in de eerste helft goed opgevangen door de betere organisatie van Swift, kansen ontstaan maar worden niet benut, zelfs niet uit een strafschop.

In de tweede helft mengt Almere snelheid met vlot samenspel en tegen deze mix is een ontregeld Swift niet bestand.

Swift zakt naar plaats 5 in plaats van te stijgen naar de gedroomde plaats 1.

De fans treuren in de lente zon.  Zoeken troost bij Ajax.

 Er is ruimte naar boven, helemaal in de hand heeft Swift een promotie plaatsing niet meer, maar het is nog niet uit met de pret.  Allo, allo Swift !
Swift Jo onder 17-1  - Diemen Jo onder 17-1    4 : 0 
zondag 24-03-2019

 Een slechte avond voor het Nederlands voetbal, “ zijn we er toch weer ingetuind” 

( Herman Kuiphof over de verloren finale tegen Duitsland in de WK van 1974), daar denk je als gelouterde aficionado aan terug bij het late, winnende doelpunt van Duitsland gisteravond. Maar het was een zeer goede dag voor Swift onder 17-1 ! Niet alleen is solide gewonnen van Diemen, maar concurrenten Ouderkerk en KHFC verloren beide, zodat  Swift oprukt naar de tweede plaats dankzij een indrukwekkend doelsaldo. Er kondigt zich nu een nieuwe uitdaging aan in de wedstrijd van 7 april tegen nog koploper Sporting Almere. 

 

In de wedstrijd vielen enkele mooie doelpunten, voor rust uit een machtige kopbal en een fraai en hard schot in de touwen en na rust na een schitterende solo actie 

( van Catalaans kaliber) plus een goal uit een corner. Erwaren ook onrustige momenten, waarin Swift de wedstrijd niet strak genoeg onder controle had en zelfs een paar maal aan een doelpunt ontsnapte. Goed keeperswerk was ook nodig. Te weinig druk op de bal en hier en daar gebrek aan oplettendheid en snelheid stonden tegenover vlot lopende combinaties.

 

Tegen Sporting Almere kan Swift bij winst aan kop komen en achtervolgers op enige afstand houden. In deze competitie zien we verrassende uitslagen en is scherpte geboden. Frapper, frapper toujours ! staat voor krachtig doorgaan. Dat geldt voor het Nederlands elftal in de EK plaatsing, voor Ajax in de CL en zeker ook voor Swift Jongens onder 17-1 in de strijd voor kampioenschap en promotie. 
Ouderkerk  - Swift Jo’s onder 17 - 1       1 : 1
zondag  17-03-2019 

Het gedicht op de muur in de kantine begint met “het doel mag nooit de middelen heiligen”. Swift beleeft echter “het doel heiligt de middelen” want wordt al snel beloond met een eigen doelpunt van Ouderkerk. De wind blijkt beter met de bal om te gaan dan de spelers. Hoekschoppen worden gevaarlijker, passes moeilijker. Met de wind in de rug verzuimt Swift de voorsprong in de eerste helft te vergroten. Na de rust weet Ouderkerk beter weg met de wind en scoort uit een mêlee de gelijkmaker. Swift blijft goed verdedigen, kansen worden geboden maar ook weer ontnomen. Ook Ouderkerk ontkomt niet aan het adagium van het doel heiligt de middelen. Voetballers zijn nu eenmaal geen heiligen.

 
KHFC Jo 17-1  - Swift Jo 17-1     2  - 1
zondag 3-03-2019

De Koninklijke wint van de Republiek , patriotten verliezen van Oranjeklanten, dat leidt tot wrevel en onvrede, in het hart van Amsterdam :  bij Swift aan het Olympiaplein. Maar laten we onze wonden likken, nog even stilstaan bij de nederlaag die geen ondergang is en de blik naar voren richten. 

Met de wind in de rug draait het lekker bij Swift maar dit wordt niet voldoende verzilverd.  De winst beperkt zich tot één doelpunt en er valt een slachtoffer met een rode kaart. Na rust blaast de wind de natte bal van KHFC naar de kant van Swift, dat zich heel goed staande houdt maar gelijkspel niet weet te voorkomen. KHFC speelt met 11 tegen 10, de wind helpt hen vooruit en houdt Swift tegen. Uit een vlotte combinatie scoort de thuisploeg en mist Swift kansen op een gelijkmaker.

Het is nog vroeg in de voorjaarscompetitie, deze wedstrijd had evengoed gewonnen kunnen worden, de wedstrijden tegen Purmersteijn thuis en Ouderkerk uit winnen en Swift blijft in de race voor promotie.

Geen wedstrijdverslagen gevonden

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!