Wedstrijdverslag Nieuw Sloten JO12-1  - Swift JO12-3
17 september 2016

De communicatie binnen het team, althans tussen de ouders, verloopt nog enigzins stroef. Er wordt nog altijd gecommuniceerd op de Whatsapp die het team vorig jaar gebruikte en nog niet alle ouders zijn aangesloten op de nieuwe TEAMAPP.
Als gevolg daarvan reed de vader van Caesar nodeloos lang rondjes om de velden van Nieuw Sloten te vinden en waren de eerste aanwezige spelers die morgen in bange afwachting of alle spelers wel zouden komen opdagen.
Gelukkig waren we compleet en kon trainer Wilfred op tijd met warmlopen en inspelen beginnen. De omgeving van Nieuw Sloten was weinig inspirerend, naast een echt ouderwetse kantine en kleedkamer, een groene omgeving en kunstgras was er vooral het lawaai van de A10.
Er was koffie voor de ouders en de temperatuur (19 graden) was aangenaam om in te voetballen. Niets stond een mooie voetbalmorgen in de weg.
De spelers hadden er zin en waren door Wilfred op scherp gezet. Van meet af en werd er geconcentreerd gespeeld. Aanvankelijk nog wat aftastend, maar al halverwege de eerste helft zetten de mannen goed druk op Nieuw Sloten. Wetende dat dit team vorige week dik verloren had wisten onze mannen dat er hier iets te halen viel.
Na een mooie aanval scoorde Sebastiaan dan ook de verdiende openingstreffer voor Swift.
Die goal gaf niet alleen Sebastiaan vleugels. Het hele team groeide duidelijk in de wedstrijd en trok het initiatief naar zich toe.
Met een prachtige goal van Miles en een onhoudbare penalty van Jakob gingen ze de rust in met 0-3 voorsprong.
En na rust namen ze geen gas terug maar bleven geconcentreerd spelen op de aanval, zonder hun verdedigende taken te verwaarlozen. Met name Jakob onderscheidde zich in die rol, een rots in de branding daar achterin.
Over de vleugels waren Diego, Casper, Sebastiaan, Caesar, Vu en anderen oppermachtig. Leuk om te zien.
Na nog 3 goals (een loepzuivere hattrick van Casper) werd de wedstrijd glorieus afgesloten met 0-6. Dat geeft vertrouwen !