Scheidsrechter

Visser, D.

Accommodatie

Onbekend

De Zondag 1 heeft afgelopen zondag niet voor een verassing kunnen zorgen. Een sterk asv Arsenal won op het Olympiaplein met 0-2.

Arsenal heeft zich flink kunnen versterken in de afgelopen zomer. Zo telt de selectie een aantal spelers met de nodige hoofdklasse-ervaring en gaan zij vol voor het kampioensschap.

Dit was ook duidelijk zichtbaar in de eerste helft. Swift werd veelal teruggedrongen en kwam er de gehele eerste helft niet aan te pas. Arsenal was dan wel de bovenliggende partij maar veel kansen kreeg het niet. Een keer raakten de gasten de paal, na een rebound van een afgeslagen vrije trap. Swift kwam er in de eerste helft een keer gevaarlijk uit via rechts, helaas was de laatste pass niet zorgvuldig genoeg. Na een verre uitrap van de Arsenal-goalie kwamen de bezoekers vlak voor rust op voorsprong. Door het maken van een slimme overtreding kon de gelouterde spits de lange trap controleren en binnenschuiven, 0-1.

Swift begon de tweede helft veel beter dan in de eerste 45 minuten. Er was nu wel diepgang en daarnaast meer druk naar voren. Arsenal had het even moeilijk, maar helaas leidde dit niet tot uitgespeelde kansen. Twintig minuten voor tijd besliste Arsenal de wedstrijd na (weer) een knappe actie van de spits, hij schoot de bal binnen na een kapbeweging. In de resterende tijd kon Swift nog een keer op doel schieten maar deze poging werd vakkundig gestopt door de sluitpost. Na 93 minuten floot de leidsman af en was de tweede nederlaag van het seizoen definitief.

Een verdiende nederlaag voor Swift, Arsenal was helaas een maatje te groot voor het vlaggenschip van de zondag. Voor de volgende wedstrijd staat er een bezoek bij Ankaraspor op de agenda. Ook dit is een bekende tegenstander voor Swift en ook met Ankaraspor heeft Swift nog een appeltje te schillen na twee nederlagen in het vorige seizoen. Drie punten zijn meer dan welkom en zullen zorgen voor aansluiting met de (sub)top van het klassement.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!