NEXT - AVV Swift

NEXT

NEXT

Swift junior League NEXT - seizoen 2023/2024

De Swift Junior League Next (SJL NEXT) is bedoeld voor kinderen, geboren in 2011 t/m 2015 die niet direct lid kunnen worden bij Swift. 

Maximaal 75 kinderen kunnen deelnemen aan SJL NEXT. De inschrijving op de SJL NEXT voor seizoen 2023/2024 is enkel mogelijk op uitnodiging van het SJL team nadat een proeftraining heeft plaatsgevonden. Op dit moment is de inschrijving gesloten. Na de zomervakantie kunnen er enkel nog meisjes instromen. 

Programma seizoen 2023/2024

Kinderen van de SJL NEXT trainen eenmaal per week op de velden van Swift. Gedurende 20 zaterdagen worden er wedstrijdjes gespeeld op de velden van de Power League gelegen naast de Swift velden.

Eerste training van het seizoen is op woensdag 20 september 2023

Trainingstijden: woensdag 16.00 – 17.00 uur

Wedstrijdtijden: zaterdag 13.00 – 14.00 uur

Tijdens schoolvakanties wordt er niet getraind en zijn er geen wedstrijden. 

Winterstop is van 15 december 2023 t/m 5 februari 2024.  

Totale speelkalender:

Zie voor het volledige speelschema seizoen 2023/2024: Training/Wedstrijd

Kleding

Voor de spelers van SJL NEXT is er geen verplicht spelerstenue. Wel dienen de spelers scheenbeschermers en voetbalschoenen te dragen.

Kosten

De kosten voor deelname aan de SJL NEXT bedragen € 300,- per seizoen.

Afgelastingen

Afgelasting is gebaseerd op twee primaire uitgangspunten:

  1. Waarborgen van de veiligheid van de spelers. Met name is dit in het geding bij slecht bespeelbare velden, bij storm en bij onweer; 
  2. Conditie van de velden. Met name bij besneeuwde, bevroren of half bevroren velden.

De jeugdcommissie ziet graag tijdige afgelastingen, maar wil ook voorkomen dat er onnodig afgelast wordt.

Een tijdige afgelasting is minimaal 24 uur van te voren in het geval van extreme weersituaties: hitte, overvloedige sneeuwval, storm etc. 
Bij een code oranje (waarbij de KNVB dan meestal al voor de hele regio tot afgelasting overgaat) wordt er sowieso niet gevoetbald en kan de afgelasting direct worden gecommuniceerd op het moment dat code oranje wordt afgegeven. 
Bij ontdooiende bovenlaag van het kunstgras wordt er ook niet gevoetbald, ook dit kan tijdig worden aangegeven. Voor de zaterdag de avond van te voren, bij de trainingen in de ochtend van de trainingsdag. 

Voor spelers in de SJL en SJL NEXT wordt er afgelast bij 27 graden of hoger o.b.v. het weerbericht de dag ervoor. 
Bij alle andere omstandigheden wordt er maatwerk toegepast en wordt er minimaal 1 uur voor aanvang afgelast. 
Bij onweer gaat iedereen direct van het veld en wacht tot het onweer voorbij is. 

Bericht van afgelasting verschijnt op de carousel op de homepage van Swift : www.avvswift.nl en wordt  zo snel en zoveel mogelijk per mail aan elke  deelnemer aan de SJL en SJL NEXT doorgegeven.

Doorstroom naar Swift 

Enkel wanneer een bestaande speler bij Swift stopt, komt er een spelersplek vrij. In de SJL NEXT worden kinderen klaargestoomd om bij het vrijkomen van een spelersplek bij Swift (of een andere vereniging) in te stromen. Swift selecteert hierbij op basis van voetbaltechnische gronden. De ervaring leert dat de kans dat jongens na hun 9e jaar of meisjes na hun 10e jaar vanuit SJL NEXT nog bij Swift instromen, zeer gering is. 

Link naar veelgestelde vragen:
SJL & FAQ

Contactpersoon

jeugdinstroom@avvswift.nl

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vakantiekampen

Tijdens de schoolvakanties organiseert Swift voetbalkampen voor zowel leden als niet-leden. Informatie over de vakantiekampen en wijze van inschrijving vindt via de Swift website plaats. Houd hiervoor de Swift website in de gaten.

https://www.avvswift.nl/1749/voetbalkampen/

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!