SJL - Informatie

SJL - Informatie

Deelname SJL + inschrijving

Logo_AVV_Swift_.bmp

Swift Junior League seizoen 2022/2023 - de jongsten geboren in 2015, 2016 en 2017

Omdat er zich vele honderden kinderen jaarlijks aanmelden om te gaan voetballen en er slechts plek is bij Swift voor enkele tientallen nieuwe kleintjes, is de Swift Junior League (SJL) opgericht.

In de SJL kunnen kinderen geboren in 2015, 2016 en 2017 (en meisjes die geboren zijn in 2014) terecht.  
Kinderen geboren in 2018 kunnen pas instromen in seizoen 2023/2024. Er is geen wachtlijst en voldoende plek voor alle kinderen. De inschrijving voor kinderen geboren in 2018 start eind mei 2023.

Hoofddoelstelling van deze  SJL is om deze kinderen kennis te laten maken met de voetbalsport en ze hiervoor te enthousiasmeren.  

De deelnamekosten per seizoen bedragen:

€ 280, -- voor de deelnemers, geboren in 2017 en 2016 

€ 300, -- voor de deelnemers geboren in 2015 ( en meisjes 2014)

Programma seizoen 2022-2023

Kinderen van de SJL-Next trainen eenmaal per week op de velden van Swift. Gedurende 20 zaterdagen worden er wedstrijdjes gespeeld op de velden van de Power League gelegen naast de Swift velden.

Eerste training van het seizoen is op maandag 12 september 2022. 

Tijdens schoolvakanties wordt er niet getraind en zijn er geen wedstrijden. 

Winterstop is van 5 december 2022 t/m 5 februari 2023.  

Trainingstijden:

Maandag : 

 • 16:00 – 16:45 uur Geboortejaar 2017

 • 16:45 – 17:30 uur Geboortejaar 2016

 • 17:30 – 18:15 uur Geboortejaar 2016

Woensdag: 

 • 14:00 – 15:00 uur Geboortejaar 2015 of

 • 15:00 – 16:00 uur Geboortejaar 2015 en meisjes 2014


Indien noodzakelijk als gevolg van andere groepsgrootte dan verwacht kunnen de verdelingen iets verschuiven.

Wedstrijdtijden: 

Zaterdag:

 • 10:00 – 10:45 uur 

 • 10:45 – 11:30 uur 

 • 11:30 – 12:15 uur 

 • 12:15 –  13:15 uur

 • Ouders krijgen mail  wanneer de kinderen mogen komen spelen.

Indien noodzakelijk als gevolg van andere groepsgrootte dan verwacht kunnen de verdelingen iets verschuiven.

Totale speelkalender:

Zie voor het volledige speelschema: Training/Wedstrijd

Kleding:

De kinderen van de SJL dragen een speciaal rood tenue bestaande uit een rood shirt, witte broek en rode kousen, zelf aan te schaffen via Voetbalshop.nl. (de kleinste maat is 122) https://www.voetbalshop.nl/verenigingen/avv-swift.html 

Voor de veiligheid van uw kind, verzoeken wij u zijn naam te laten bedrukken op zijn SJL shirt. 
In juli en augustus is er een speciale kortingsactie van 35% met onze kledingleverancier afgesproken voor het officiele tenue. Houd hiervoor de homepage van Swift in de gaten. 

Doorstroming:

Uiteindelijk kan na en tijdens de SJL-opleiding er een 65-tal kinderen per geboortejaar instromen bij de Swiftteams. Het streven is om daarvan 25% meisjes en 75% jongens te laten zijn.

Swift selecteert voor haar O8 en O9 teams enkel spelers die in de SJL-opleiding hebben doorlopen.

Voetbal is een wedstrijdsport en Swift zal zich in deze sport graag willen meten met andere verenigingen en van hen winnen. Daar heb je de beste voetballers voor nodig. Swift kiest dus vooral bij de keuze welk voetballertje wel en welk voetballertje niet wordt aangenomen op basis van hun voetbalkwaliteiten en inzet op dat moment. Bij deze keuze spelen in mindere mate een rol of men een broertje/zusje al op de vereniging heeft, of vader /moeder meehelpt bij de club als vrijwilliger, of je vlak bij woont en of je al heel lang meedoet

Helaas kan er dus enkel een beperkt aantal kinderen instromen bij Swift, naar verwachting zal er in seizoen 2023/2024 nog plek zijn voor 32 spelers geboren in 2015 in, en 16 spelers geboren in 2016. Mocht een kind niet kunnen instromen naar Swift, dan is voor een beperkt aantal kinderen de mogelijkheid om door te stromen naar SJL NEXT. In april/mei vindt de selectieprocedure voor de doorstroom naar Swift plaats. Zodra duidelijk is of uw kind wel/niet kan doorstromen, wordt u hierover per e-mail geinformeerd. 

Tijdens de deelname aan de SJL  zijn de kinderen nog GEEN lid van Swift. Men kan dus zonder verplichtingen stoppen of overstappen naar een andere vereniging waar wel meer plaats is om direct te voetballen.

Afgelasting:

Afgelasting is gebaseerd op twee primaire uitgangspunten:

 1. Waarborgen van de veiligheid van de spelers. Met name is dit in het geding bij slecht bespeelbare velden, bij storm en bij onweer; 
 2. Conditie van de velden. Met name bij besneeuwde, bevroren of half bevroren velden.

De jeugdcommissie ziet graag tijdige afgelastingen, maar wil ook voorkomen dat er onnodig afgelast wordt.

Een tijdige afgelasting is minimaal 24 uur van te voren in het geval van extreme weersituaties: hitte, overvloedige sneeuwval, storm etc. 
Bij een code oranje (waarbij de KNVB dan meestal al voor de hele regio tot afgelasting overgaat) wordt er sowieso niet gevoetbald en kan de afgelasting direct worden gecommuniceerd op het moment dat code oranje wordt afgegeven. 
Bij ontdooiende bovenlaag van het kunstgras wordt er ook niet gevoetbald, ook dit kan tijdig worden aangegeven. Voor de zaterdag de avond van te voren, bij de trainingen in de ochtend van de trainingsdag. 

Voor spelers in de SJL wordt er afgelast bij 27 graden of hoger o.b.v. het weerbericht de dag ervoor. 
Bij alle andere omstandigheden wordt er maatwerk toegepast en wordt er minimaal 1 uur voor aanvang afgelast. 
Bij onweer gaat iedereen direct van het veld en wacht tot het onweer voorbij is. 

Bericht van afgelasting verschijnt op de carousel op de homepage van Swift : www.avvswift.nl en wordt  zo snel en zoveel mogelijk per mail aan elke  deelnemer aan de SJL doorgegeven.

Inschrijven Swift Junior League:

Inschrijven

Contactgegevens

jeugdinstroom@avvswift.nl

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vakantiekampen

Tijdens de schoolvakanties organiseert Swift voetbalkampen voor zowel leden als niet-leden. Informatie over de vakantiekampen en wijze van inschrijving vindt via de Swift website plaats. Houd hiervoor de Swift website in de gaten.

https://www.avvswift.nl/1749/voetbalkampen/

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!