Met een busreis van ruim 2 uur voor de boeg vertrokken wij richting Buitenpost.
Voor het eerst in de fraaie presentatiekleding van onze sponsor, Buma Algera Notariaat, gingen we vol goede moed op weg. Na een korte -benenstrekken- tussenstop arriveerden we op sportpark ‘De Swadde’, bij de altijd gezellige voerbalvereniging Buitenpost.

De hele week voorafgaande was er al twijfel of er op gras, omdat de gemeente het veld opnieuw had ingezaaid en het nog erg droog bleek, of op kunstgras gespeeld zou gaan worden en pas op donderdagavond bleek dat het toch gras zou gaan worden.

Bij aankomst schrokken wij, zo ook het arbitrale trio, wel van het ‘gras’veld. Eigenlijk nog nooit zo een slecht veld meegemaakt. Gras stond er wel op, maar niet bijster veel. Het veld was bezaaid met ‘grote weegbree’ en goed voetbal was hierop zeker niet mogelijk. Het arbitrale trio stond, evenals wij, in twijfel of spelen hierop wel mogelijk en verantwoord was, maar uiteindelijk werd besloten om het toch te proberen, nadat er eerst nog een half uur gesproeid werd.

Voor de aftrap eerst een minuut stilte, als eerbetoon voor onze afgelopen woensdag, op 55-jarige leeftijd, overleden Teammanager Jeroen Vonk. De foto van Jeroen was mee en zowel in de bus als in onze kleedkamer aanwezig. Onze mannen wilden Jeroen op middag zeker eren met een mooie overwinning.

Buitenpost startte met 5 nieuwe spelers en bij ons waren dat er ook 5 -met Raj (van Pareren) erbij vanuit de onder-23 zelfs 6- en dan op onze bank ook nog eens 5 nieuwe spelers.  Onze mannen begonnen lekker aan de wedstrijd en Buitenpost had direct al veel moeite met de vele positiewisselingen bij ons. Al in de 1e minuut was Carlos (Groen) al meteen gevaarlijk voor het doel van Buitenpost en na 3 minuten wisten wij het doel te vinden. Vanuit een ongestoorde aanval en een mooie voorzet van Raymond (Manuputty) mocht en kon Bas (Buimer) vrij eenvoudig de 0-1 binnenkoppen.

Buitenpost had de eerste 20 minuten geen enkele grip op ons. Wij kregen nog wel enkele kansen, maar door goed keeperswerk van de goalie van Buitenpost werd erger voorkomen. Ook werd Sammy (Gemmel) in de 14e minuut nog in de 16 meter van Buitenpost neer gehaald en rekenden wij op een strafschop, de scheidsrechter wuifde dit echter weg.

De volgende 25 minuten ging het spel op en neer en na ongeveer een half uur kreeg Buitenpost een echte kans op de 1-1, echter Reno (van der Meer) hield met een mooie reflex Buitenpost van scoren af.

In de rust zette onze hoofdtrainer Jimmy (Simons) de zaken nog even goed op een rijtje voor de spelers en was duidelijk hoe wij de 2e helft in zouden gaan.

De tweede helft begon Buitenpost met een aanvallende wissel, echter doordat onze Rik (Breemhaar) in de 55e minuut, zo goed als vrijstaand, de bal vanuit een goede corner van Tom (Enthoven) mocht inkoppen (0-2) ging dat ‘strijdplan’ van Buitenpost niet door. Misschien dachten we er toen al te zijn, maar even daarna wederom een goede kans voor Buitenpost, die opnieuw prima werd gepareerd door onze Reno en de rebound kon, door goed verdedigen ook niet worden verzilverd.

Even later, in de 63e minuut werd een terugspeelbal van een Buitenpost-verdediger door Bas (Buimer) onderschept, waarna hij Fidel (Yilmaz) in staat stelde om de 0-3 in te tikken. Het laatste kwartier kregen wij nog wat kleine kansjes, maar deze eindstand was na 90 minuten bereikt.

Dank ook aan alle supporters die -enkele ook op eigen gelegenheid- ons in Buitenpost hebben gesteund!
Op naar de eerste thuiswedstrijd a.s. zaterdag tegen sc Genemuiden, de club die vorig seizoen bijna kampioen werd en uiteindelijk als 2e eindigde in onze competitie.