Olympiaplein 31 A
1077CL
AMSTERDAM
tel. 020-6764074

Na een lastige start vorige week, in de 1e competitie (uit)wedstrijd tegen Ajax (am) met een 7-2 verlies voor onze mannen, moest er -in de 1e thuiswedstrijd- tegen sv Huizen uit een ander vaatje getapt worden. Ondanks de nog steeds vele geblesseerde spelers (enkele zijn inmiddels aan het terugkomen), kon de technische staf toch een gedegen team aan de mat brengen.

Al in de 8e minuut was het raak; via een geplaatste voorzet van Raymond Manuputty (2) -zoals hij in de 1e helft diverse keren herhaalde- bleef de bal in het 5 metergebied eigenlijk voor iedereen onhaalbaar liggen, echter onze Sil van Herwijnen (12) dacht hier anders over en op de grond liggend kon hij met een leep tikje de bal toch nog en volstrekt onhoudbaar voor de sv Huizen keeper (1/ Olivier Pabon) in de rechterhoek tikken; 1-0 op het scorebord en wat een lekker begin van deze wedstrijd.

Snel daarna -in de 13e minuut een corner voor Swift en Daan Driever (10) die deze corner op Carlos Groen (18) kon plaatsen. Ondanks de vrije schietkans belandde deze bal echter hoog in de boom achter het sv Huizen doel.

Even daarna -in de 16e minuut- een aanval van sv Huizen en de bal bleef een beetje hangen, waarna Timo Vos (11) van sv Huizen de bal laag inschoot en onze keeper, Reno van der Meer (1) de bal nog net tot een corner kon verwerken. Deze corner kwam ook gevaarlijk hoog voor, maar ook nu kon Reno deze bal goed wegtikken en wederom tot een corner aan de andere zijde verwerken. Uit die nieuwe corner kwam verder geen gevaar meer.

Dan in de 19e minuut een mooie Swift-combinatie, vanaf Hjalmar Oomens (15) via Carlos Groen (18) geplaatst op Daan Driever (10), welke ook een vrije schietkans kreeg, echter ook deze bal werd niet goed ingeschoten en bleef slechts de 1-0 op het bord staan.

Het spel hobbelde eigenlijk tussen de 15e en 30e een beetje op en neer, maar Swift bleef gevaarlijker, tot de 24e minuut; een terugspeelbal van Raj van Pareren (14) op onze keeper, maar deze bal smoorde een beetje en met een sliding kon Reno nog net op tijd deze bal wegwerken tot over de zijlijn; dat had ook anders kunnen aflopen.

Een paar minuten daarna weer een mooie Swift-combinatie en belandde de bal uiteindelijk bij Daan Driever (10), die vanaf ca. 20-22 meter deze bal nu wel erg goed inschoot, echter zijn poging gepareerd zag door de keeper van sv Huizen.

Direct daarna een aanval van sv Huizen met een strakke voorzet, welke door de goed spelende Frank van den Bosch (7) van sv Huizen, echter over het Swiftdoel werd gekopt.

En weer direct daarna in de 34e minuut een lange bal vanuit de sv Huizen achterhoede, direct naar het centrum van de Swift-defensie, die blijkbaar nogal verrast was, echter waarbij gelukkig Raymond Manuputty (2) wel oplette en deze gevaarlijke bal toch nog met een soort van sliding kon wegwerken. Sv Huizen werd niet sterker, maar wel duidelijk gevaarlijker.

Vrijwel direct daarop weer een Swift-aanval en in een actie werd Daan Driever (10) aangetikt door een sv Huizen verdediger, hetgeen de scheidsrechter van dienst echter wegwuifde. In de daarop volgende actie tikte Raymond Manuputty (2) een speler van sv Huizen iets de fel aan en nu floot de scheids wel voor een vrije trap en ook nog eens een gele kaart voor Raymond Manuputty.

Dan ineens in de 38e minuut een goede aanval vanaf de rechterzijde van sv Huizen en Timo Vos (11) van sv Huizen zet de bal vanaf de zijkant erg strak voor en achterin het 5 metergebied kan Frank van den Bosch (7) -de kleinste man van het veld-, goed en onhoudbaar inkoppen, nu toch helaas de 1-1.

Nog net voor de rust in de 43e minuut weer een gevaarlijke aanval van sv Huizen en Joshua Lo-Asioe (8) van sv Huizen schuift de bal, onhoudbaar voor iedereen, net voorlangs aan de linkerzijde van het Swiftdoel. We kwamen goed weg.

Direct erna een nieuwe aanval van sv Huizen, nu vanaf de linkerkant en de bal wordt laag en strak voor gezet; 2 spelers van sv Huizen kwamen er net niet bij om de 1-2 in te kunnen tikken. Weer kwamen we erg goed weg en met een 1-1 tussenstand gingen de teams de kleedkamers in voor een kop thee.

Een rustig begin van de 2e helft, echter in de 52e minuten een tik van Raymond Manuputty (2) op een speler van sv Huizen en zonder enige twijfel toonde de scheids opnieuw geel aan Raymond en betekende dit voor hem het einde van de wedstrijd met Rood. Een zware, maar wel juiste beslissing met als gevolg dat Swift bijna de gehele 2e helft met 10 man verder moest en gezien de laatste minuten van de 1e helft hielden de Swift-supporters ‘hun hart vast’. De vrije trap -op ca. 22-25 meter van het Swiftdoel- die hierop volgde voor sv Huizen werd wederom door onze keeper Reno van der Meer gepakt.

Dan enkele minuten daarna (58e minuut) een wissel aan Swiftzijde en Bas Maljaars (25) mocht aan de wedstrijd beginnen. Aan de zijlijn werd al gezegd dat Bas altijd wel goed is voor een ‘droge trap doelpunt’ vanaf flinke afstand.

Even daarop, in de 62e minuut, een corner voor Swift vanaf de rechterkant en wederom ging Daan Driever (10) achter de bal staan; de bal werd echter niet zo goed voor gezet door Daan, maar via het been van een sv Huizen verdediger kreeg hij een 2e kans en met nu met zijn linkerbeen een prima voorzet in de 16 meter van sv Huizen. Ineens was Bas Maljaars (25) daar en met een knappe inzet en een mooie kopbal verdween de bal in de sv Huizen doel; 2-1 voor Swift en dat met 10 man tegen 11. Blijkbaar een goede (Louis van Gaal kreeg hiervoor soms een andere bijnaam) wissel!

sv Huizen kon duidelijk niet omgaan met de situatie van het voordeel van een speler meer dan Swift en vrijwel direct na de 2-1 speelde onze Floris Burgers (8) zich prima vrij en met een slimme bal van hem op Sil van Herwijnen (12), kon Sil op een fraaie wijze de 3-1 inschieten. Dat gaf wel de rust die Swift nodig had. Maar zoals iedereen weet; als Swift dan een tegengoal krijgt in de slotfase, dan krijgen we het altijd erg lastig om de voorsprong te behouden.

Na zijn invalbeurt mocht Fidel Yilmaz (9) in de 73e minuut op de sv Huizen keeper af, met alleen nog 1 sv Huizen verdediger bij hem in de buurt. Helaas lukte het Fidel niet om het af te  maken en bleef het  3-1. Even daarna kon Fidel de bal naar Daan Driever spelen, echter Daan kon de bal niet goed onder controle houden en kon ook dit niet verder uitmonden in een nieuwe Swift doelkans.

Daarna schommelde het spel wederom een beetje op en neer, zonder gevaarlijke doelkansen over en weer. sv Huizen had ook niet de kracht om Swift nog echt onder druk te zetten en uiteindelijk kon sv Huizen nog wel in de 5e minuut van de extra speeltijd de 3-2 laten aantekenen, maar zo goed als gelijk daarna klonk het laatste fluitsignaal.

Een prachtige, maar vooral ook verdiende overwinning voor onze mannen; goed gedaan! -enige smetje was de rode kaart voor Raymond, hetgeen hem in ieder geval de thuiswedstijd tegen vv Ter Leede zal gaan kosten- en op naar een nieuwe overwinning tegen vv Ter Leede.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!