Olympiaplein 31 A
1077CL
AMSTERDAM
tel. 020-6764074

Na de mooie en zeer verdiende overwinning vorig weekend tegen sv Huizen werd eigenlijk wel, gezien de huidige -maar nog zeer jonge- ranglijst,  een beetje verwacht dat Swift deze zaterdag zou moeten kunnen winnen van onze ‘oude bekende vrienden’ uit Sassenheim’.                                                               Ter Leede heeft een flink aantal seizoenen in de 3e DIVISIE te hebben gespeeld en degradeerde vorig seizoen naar de 4e DIVISIE. De eerste 2 competitiewedstrijden werden allebei door Ter Leede verloren en vorig weekend kregen zij op hun eigen complex eigenlijk wel een ‘oorwassing’ en verloren met 2-5 van Purmersteijn.

Maar met het zeer warme weer op deze zaterdag, de nog steeds enkele afwezigen/ geblesseerde spelers van Swift en niet te vergeten de ‘ 2 vaste waarden; Bas Maljaars en Samu Siemens, die beiden voor een lange periode i.v.m. vakantie/wereldreis niet kunnen worden ingezet, en ook de geschorste Raymond Manuputty, moesten we het nog maar afwachten. Daarnaast mocht ook wel verwacht worden dat Ter Leede in deze 3e competitiewedstrijd toch ook wel minimaal 1 puntje mee naar huis zou willen nemen.

Swift begon de wedstrijd toch wel voortvarend en al in de 6e minuut kon Teun van Zweden (3) de bal vanaf de rechterzijde knap voorzetten, echter de inzet daarna kon door de Ter Leede keeper Daan Prins (1) netjes over de lat worden getikt.

Even daarna, in de 14e minuut een mooie combinatie van Carlos Groen (18) met Teun van Zweden, waarbij Teun nu een strakke voorzet gaf, maar Sil van Herwijnen (12) er net niet bij kon en deze bal daarom voorlangs het doel van Ter Leede verdween.

In de 20e minuut kwam de bal vanuit een soort van kluts tussen de uitkomende keeper van Ter Leede en onze Daan Driever (10) terecht. Daan moest snel reageren en probeerde de opstuiterende bal met een lob over de keeper te krijgen, maar ook dat lukte helaas net niet.

Eigenlijk had Swift in deze eerste 20 minuten wel de 1-0 op het scorebord, waarop de speeltijd i.v.m. een defect niet kon worden getoond- moeten zetten, maar dat bleek toch niet te lukken. Dat onze Sil van Herwijnen even daarna -in de 24e minuut- voor een beetje een onbesuisde actie een gele prent kreeg, lijkt alleen voor de statistieken, maar gezien het scorende vermogen van Sil misschien wel van belang  voor de verdere competitie -niet op 5 kaarten komen Sil!-.

Tussen de 20e  en 40e  minuut hobbelde het spel op en neer, met weinig kansen voor beide teams en eigenlijk was de invloed van de zeer hete dag wel heel goed te merken; het spelniveau van beide teams liet bepaald wel te wensen over en voor de supporters was er weinig spanning aan te beleven.

Dan in de 2e minuut van de extra speeltijd, een combinatie van Floris Burgers (8) naar Carlos Groen (18) en kwam de bal, aan de linkerzijde, voor het doel van Ter Leede terecht bij Sammy Gemmel (11), welke op het doel schoot (enkele supporters dachten aan een voorzet, maar deze redacteur zag dat anders) en zijn inzet was wat ongelukkig, maar als een geluk bij een ongeluk stond -ja hoor- onze           Sil van Herwijnen (12) daar weer en tikje -met zijn neusje hiervoor- de bal netjes in en hier was dan de  1-0 voor Swift. Heerlijk om zo de rust in de gaan voor een bakkie warme thee of een ander -wel verkoelend- drankje.

Al vrij snel in de 2e helft kwam Daan Driever (10) alleen op de keeper van Ter Leede af en lobte de bal over het doel, dit had toch wel zeker wel de 2-0 voor Swift kunnen zijn en 2 minuten daarna -in de  51e minuut ontstaat er een rommelige situatie in de 16 meter van Swift en ook onze keeper Reno van de Meer (1) kon niet goed bij de bal komen en ineens ligt de bal in het net en staat de 1-1 op het scorebord.

Het opvolgende kwartier hobbelt het spel weer over en weer, zonder echt gevaarlijke kansen voor beide teams. Dan in de 66e minuut speelt de ingevallen Tyrell Perri (21) zichzelf vrij en met een droge, maar zeker wel goed geplaatste bal laag in de linkerhoek zet hij Swift op een 2-1 voorsprong.

Ongeveer 10 minuutjes daarna speelt de ook ingevallen Fidel Yilmaz (9) zich netjes vrij en legt de bal af naar onze aanvoerder, Floris Burgers (8) die met een mooie geplaatste bal de 3-1 voor Swift laat aantekenen.

Hierna gaat Ter Leede toch iets meer drukken en in de 79e minuut werd de bal vanaf de linkerzijde voor gezet en komt er een vrije doelkans Ter Leede, maar de bal wordt over het Swiftdoel gelobt; dit had zeker de 3-2 kunnen (moete) zijn en dan had Swift nog een aantal heet (nog heter?) laatste kwartier kunnen verwachten, maar gelukkig bleven we hiervan verlost.

Paar minuten daarna weer een kans voor Ter Leede, vanuit een vrije trap wordt de bal eigenlijk te zwak ingeschoten en kan onze keeper Reno de bal alsnog knap tot corner verwerken.

In de 90e minuut van de officiële speeltijd ontvangt onze Daan Driever (10) nog een gele kaart voor een overtreding en ontstaat er wat commotie -Ter Leede vond dit blijkbaar een te harde overtreding-, maar er was feitelijk niet veel bijzonders aan de hand.

Het laatste wapenfeit was al ver in de extra tijd van de 2e helft. Toch nog een mooie Ter Leede voorzet en hierbij kan Tomas Arroyo -de aanvoerder van Ter Leede- de bal laag bij de grond intikken en maakt hij de 3-2. Net als vorige week -en bij dezelfde stand- fluit de scheidsrechter vrijwel direct daarna voor het eind en halen onze jongens wederom de 3 punten binnen; een welverdiende overwinning weer en hierdoor stijgt Swift naar de 6e plaats met 6 punten uit 3 wedstrijden en dat terwijl ze na de 1e wedstrijd -maar wat is de waarde daarvan- nog onderaan stonden na de 1e verliespartij tegen Ajax.

Volgende week naar Alphense Boys, die op de 13e plaats staan met 2 punten uit ook 3 wedstrijden en nog geen overwinning hebben mogen boeken. Bij een nieuwe overwinning van Swift, zullen we zeker wel weer 1 of meer plaatsen stijgen op de ranglijst. Veel succes volgend weekend mannen!