Scheidsrechter

Kuup, A.H.

Accommodatie

Onbekend

In de wedstrijd tegen lijstaanvoerder FC Breukelen wilde Swift afgelopen zaterdag proberen het gat van negen punten te verkleinen. Swift zag echter twee keer rood en verloor met 2-1. Het werd een middag om snel te vergeten. Of toch niet?

In het eerste kwartier bleven beide ploegen relatief eenvoudig op de been. Breukelen moest enkele afstandschoten en bijbehorende cornerst toestaan terwijl de tegenstoot van de thuisploeg vaak dreigend maar onzorgvuldig was.

Na twintig minuten verkreeg Breukelen op 20 meter van de goal een vrije trap. Met voldoende vaart en precisie vond dit eerste schot op doel meteen het net. Vijf minuten later een zelfde situatie. Nu kon Bogdan Constantin een ruimere achterstand voorkomen.

In de speeltijd die volgde zette Swift aan en zocht het nadrukkelijk naar de gelijkmaker. Met enkele goede aanvallen waren Tim Steij (schot), Mo Bouabgha (vrije trap) en Fabian Munsterman (kopbal) dichtbij een gelijkmaker voor rust. De grootste kans op een goal viel echter aan de andere kant te noteren. Maar een afgemeten voorzet werd voor een nagenoeg leeg goal richting ballenvanger gestuurd.

Geduld en rust zou belangrijk worden in de tweede helft. Swift tapte meteen na rust uit hetzelfde vaatje als waarmee de eerste helft besloten was. Deze 'flow' werd echter ruw onderbroken door een tweede gele kaart voor Fabian Munsterman. De tien van Swift moesten even ademhalen en werden op eigen helft vastgezet door de thuisploeg. Dit leverde meteen een grote kans op die na knap keeperswerk slechts een corner opleverde.

Swift hervond zich na vijf minuten en het lukte met Mo Bouagbha in een sterke vorm om zich keer op keer onder de druk uit te voetballen. Met verzorgd combinatiespel bleef Breukelen in overtal te laat komen. Tim Steij was dichtbij de gelijkmaker maar vond de paal en ook bij enkele voorzetten die bleven hangen in de zestien kon Swift niet succesvol afdrukken.

Het lukte de thuisploeg wel. Halverwege de tweede helft werd een afgeslagen corner opnieuw ingebracht. Breukelen leek 'dubbel' buitenspel te staan maar het signaal van de grensrechter werd niet overgenomen. Met een marge van twee en een ondertal gooide Swift de laatste schroom van zich af en vond waar het al zo lang op zoek naar was: de eerste goal. Tim Steij scoorde na het oppikken van een door Breukelen slecht verwerkte voorzet.

Zowel de nummer 1 als 4 van de competitie maakte zich op voor een heet laatste kwartier. Een tweede rode kaart (Mo Bouabgha, 2 x geel) voor Swift aan deze illusie een einde te maken. Toch stonden de overgebleven negen man hun mannetje en wisten aan de ene kant met druk naar voren nog een drietal corners te versieren terwijl dezelfde mannen tot in de eigen zestien ieder schot wisten te kraken.

Met een laatste alles- of nietspoging van Tim Steij besloot de scheidsrechter tot het einde van een spectaculaire voetbalmiddag. De laatste negen Swift-mannen trokken teleurgesteld maar met opgeheven hoofd naar de kleedkamer. En terecht, het was geen wedstrijd om snel te vergeten.

Volgende week speelt Swift uit tegen Eemdijk (14.30).

Andere media over deze wedstrijd: Het Amsterdamsche Voetbal, FC Breukelen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!