Scheidsrechter

Ebink, A.M.

Accommodatie

Onbekend

Swift was negentig minuten de dominante partije in de wedstrijd tegen De Merino's uit Veenendaal. Het lukte pas na rust om dit ook in score uit te drukken. Uiteindelijk werd het 4-0 doordat alle spitsen tot scoren kwamen.

In de openingsfase lieten beide ploegen zien het lekker vinden om weer te kunnen ballen. Er werd aardig gecombineerd en hard gewerkt. In deze openingsfase was Swift vooral gevaarlijk met afstandschoten, zo zag Fabian Munsterman zijn inzet via de paal uit het doel rollen. De bezoekers zochten het vooral via de omschakeling en konden tweemaal gevaarlijk worden maar kracht en/of precisie ontbrak.

Naamate de eerste helft vorderde schoof het spelbeeld verder op richting de goal van de mannen uit Veenendaal. Het leverde niet veel extra gevaar op omdat de voorzetten veelal foutloos 'geplukt' werden door de betrouwbare keeper.

Na de rust veranderde het spelbeeld nauwelijk. Het lukte steeds vaker om met het gezicht richting de goal komen en waren er steeds meer afspeelopties. Fabian Munsterman en Tim Steij waren de eerste die hiervan profiteerden. Na goed opendraaien van de eerste werd Tim gevonden op de rand van de zestien. Hij passeerde twee man en schoot knap onder de keeper door.

Een vergelijkbare tweede goal, maar dan meer aan de zijkant. Nu was Tim Steij juist de aangever en was het Mo Bouabgha die kon afronden na knap kapwerk. De kansen bleven komen en Merino's werd nog nauwelijks gevaarlijk. Het duurde tot de 80ste minuut dat de wedstrijd echt op slot ging. De ingevallen Tijs Boeting kon een knappe actie van Mo Bouabgha belonen met een intikker bij de eerste paal.

Het slotakkoord was voor een andere invaller; Floris Reurts. Nadat hij zijn eerste goal nog 'semi-onterecht' afgekeurd zag worden kon hij, wederom op aangeven van Fabian Munsterman, in de blessuretijd wel juichen.

Al met al een overtuigende overwinning van de thuisploeg die meteen vooruitkijkt naar de wedstrijd van volgende week: op bezoek bij VVZ '49. Deze ploeg speelde zaterdag gelijk tegen De Valleivogels (3-3).