Accommodatie

Onbekend

Foto homepage: Ron Twisk

Op zaterdag speelde Swift thuis tegen Roda '46. Deze ploeg had drie punten minder, maar had de afgelopen twee edities in Amsterdam gewonnen.

Swift startte sterk en greep al na één minuut de leiding. Bilal el Amrani lette goed op  bij een corner die de bezoekers niet wegkregen en kon van dichtbij raak schieten. Swift ging op zoek naar meer, en na enkele goede kansen kreeg het dat ook. In de 18e minuut veroverde Bilal el Amrani de bal. Hij kon het strafschopgebied indribbelen en nadat hij enkele mannen passeerde scoorde knap hij in de korte hoek.

De aanvalsdrang van Swift hield nog tien minuten aan tot het een vrije trap mocht nemen op ruime afstand van de goal. Door een misverstand konde de bezoekers snel uitbreken en werd via een counter meteen gescoord uit het allereerste schot op doel (2-1). Na deze verrassende tegengoal waren de verhoudingen op het veld ineens anders, gelijkwaardiger.

Tot de rust waren er nog enkele kansjes voro Swift, maar ook Job-Jan Blonk en Bogdan Contsantin moesten samen een schot kraken.

Swift kwam de kleedkamer uit en kon alles behalve de vieze smaak wegpoetsen. Direct vanaf de aftrap werden drie duels op rij verloren en toen zat de bal er weer in. Met 2-2 wilde Swift geen genoegen nemen en ging het op zoek naar een nieuwe voorsprong.

Maar de ploeg speelde in de tweede helft minder vrij dan in het eerste half uur. Toch kwamen er kansen. Zo raakte Mo Bouaghba de lat, schoot Tim Steij op de keeper en kon Hasse Bosboom uit een corner net niet binnenkoppen.

Groot verschil met de eerste helft was dat Roda meer stootkracht had in de tegenaanvallen. Dat bleek ook bij een corner vlak voor tijd. Vlak voor tijd viel daar een afvallende bal voor de voeten van één der bezoekers. Deze vond met de buitenkant van de voet op prachtige wijze de kruising.

In de slotminuten wist Roda '46 relatief eenvoudig overeind te blijven. Met deze driepunter deden de mannen uit Leusden zeer goede zaken en was het voor Swift een enorme kater. Vooral toen bleek dat nagenoeg het hele linkerrijtje punten had verspeeld.

Volgende week speelt Swift in Huizen tegen de Zuidvogels.