Berg, R.C. van den

Accommodatie

Onbekend

Op een koude en evenzo natte zaterdag stonden Swift en de Zuidvogels tegenover elkaar in Huizen. Voor beide ploegen waren drie punten meer dan welkom maar ook weer niet cruciaal, dat was te zien op de gure zaterdag.

Beide ploegen werkte hard op het hoogpolige maar vlotte kunstgras. Tot grote kansen leidde dit niet.  De gevaarlijke momenten die wel te noteren vielen kwamen voort uit klutssituaties (Bilal el Amrani), individuele bevliegingen (Mo Bouabgha) of standaardsituaties (Olaf Terhaar).

Aan de andere kant was dat niet anders, de gevaarlijke buitenspelers en dreigende vrije trappen van de thuisploeg dwongen de attente Bogdan Constantin enkele keren tot reddingen. Een ingestudeerde corner werd op de lijn gekeerd.

Naarmate de tweede helft vorderde nam het aantal foute passes toe, net als het aantal duels. Zo liep de wedstrijd langzaam op zijn eind en kon geen van beide ploegen aanzetten voor een slotoffensief. De puntendeling was dan ook simpel te accepteren voor beide ploegen.

Volgende week speelt Swift thuis tegen SDV Barneveld die afgelopen zaterdag in de blessuretijd hun titelaspiraties in leven hielden door met 3-2 te winnen van koploper Breukelen.