Beek, H.J.G.M. van

Accommodatie

Onbekend

Foto's: John Beckman (album)

Zaterdag ontving zaterdag Swift de ploeg die vorige week het vuur in de kampioensstrijd weer wat had opgestookt. SDV Barneveld had namelijk in de slotfase een 1-2 achterstand tegen koploper Breukelen naar een 3-2 overwinning omgebogen en was op vier verliespunten gekomen. Swift had zelf punten verspeeld tegen de Zuidvogels (0-0). Er zou vandaag dus een verliezer komen, en bij gelijkspel twee.

De bezoekers startten gretig. Er werd getracht veel druk te zetten op de laatste linies van Swift. Tot grote kansen leidde dit niet, wel tot corners en vrije trappen. Deze leverde keer op keer veel gevaar op. Daarnaast was de ploeg ook in de omschakeling gevaarlijk met de snelle een doelgerichte voorwaardsen.

Met name op de helft van SDVB was er naarmate de eerste helft vorderde met regelmaat ruimte om te combineren. Een steekpass van Sil Zijlsra werd door Mo Bouabgha meegenomen en nadat hij langs drie man gelopen was kon hij in de 21e minuut binnenwerken.

De voorsprong bleef niet lang staan. In de 27e minuut kwamen de bezoekers uit een ingestudeerde standaardsituatie weer op gelijke hoogte. Na deze gelijkmaker was er nog een vergelijkbaar moment voor de goal van Bogdan Contstantin maar hij kon met hulp van de verdediging redding bieden op de doellijn.

Het gevaar van de corners werd na de rust beteugeld door Swift. En het kon zelf met steeds meer ruimte op zoek naar een nieuwe voorsprong. Invaller Enzo Maria leek na goed doorgaan in een drukke zestien te scoren maar vond een uitgestoken been van de keeper op zijn weg. Hasse Bosboom leek op weg naar wereldgoal maar zijn volley richting het dak van de goal werd met een oranje elleboog onschadelijk gemaakt.

In de slotminuten schoot Tim Steij nog voorlangs, mislukte een omhaal van Bilal el Amrani en kon Enzo Maria een kansrijke counter niet tot goal promoveren. SDVB probeerde vooral met het lange mannen en lange ballen voor gevaar te zorgen. De verdediging was echter attent en kwam niet meer in de problemen. Tekenend was het dat keeper Constantin maar één keer in actie hoefde te komen. Dit was op een vrije trap in de 60e minuut.

Ondanks het overwicht in de tweede helft toch een gelijkspel op het Olympiaplein. In de bestuurskamer was men het erover eens dat beide ploegen hier weinig mee opschoten. Voor Swift was het alweer de zevende puntendeling van het seizoen.

Volgende week speelt de ploeg uit tegen de Valleivogels. Deze ploeg verloor bij FC Breukelen met 4-2.