Scheidsrechter

Roozeboom, W.

Accommodatie

Onbekend

Na de winterstop had Swift vijf punten gehaald uit evenzoveel wedstrijden. In de uitwedstrijd tegen de Valleivogels was het Swift dan ook om een driepunter te doen. Met een nagenoeg fitte selectie en geen enkele schorsing waren de voorwaarden gunstig.

In het eerste kwartier waren over en weer wat kleine mogelijkheden. De thuisploeg bediende zich voornamelijk van de lange bal om de gevaarlijke voorwaardsen aan het werk te zetten. Swift probeerde combinerend tot kansen te komen. Dit laatste ging echter steeds vaker fout en zo kon valleivogels profiteren met snelle tegenaanvallen. Op slag van rust was het Jobjan Blonk die naar binnen kwam en de keeper in de verre hoek verschalkte. Helaas was het de binnenkant van de paal die een doelpunt voorkwam.

Na de rust speelde Swift geconcentreerder en dwingender. Het tempo was hoger en de kansen werden groter en talrijker. Mo Bouabgha trof drie keer de keeper op zijn pad en ook Hasse Bosboom (volley) en Tobias Kuyvenhoven (afvallende bal) konden niet genoeg gif in hun doelpoging krijgen om tot scoren te komen. De thuisploeg was echter het dichtste bij een goal. Een schot van 23 meter kwam via beide palen uiteindelijk in de handen van Bogdan Constantin terecht.

Het aandringen van de bezoekers werd uiteindelijk toch beloond. Na prachtige combinatie door het hart van de defensie zette Enzo Maria de doorgelopen Hasse Bosboom alleen voor de keeper. Deze behield het overzicht en schonk Tobias Kuyvenhoven een niet te missen kans. Blijdschap en opluchting dropen van de Amsterdamse gezichten.

Drie minuten later zag de wereld er weer totaal anders uit. De eerste de beste opportunistische hoge bal in de zestien zette de topscorer van de Valleivogels oog in oog met Bogdan Constantin. De laatste had direct het nakijken en zo kon Swift helemaal opnieuw beginnen. De krachten waren echter vervlogen bij het jagen op de 1-0. Zodoende moest Swift alweer voor de achtste keer dit seizoen genoegen nemen met een gelijkspel.

Met pasen werkt de ploeg een dubbel programma af. Op zaterdag 30 maart thuis tegen CSW (14.30 uur) en op maandag 1 april gaat de ploeg op bezoek bij Eemdijk (15.00 uur).

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!