Scheidsrechter

Burema, K.G.

Accommodatie

Onbekend

In één enkele wedstrijd werd het puntentotaal van de afgelopen vier weken verdubbeld. Door twee doelpunten van de teruggekeerde Tijs Boeting, een heersende Bogdan Constantin en een flinke dosis werklust werd uiteindelijk gewonnen van Marken (2-1).

Dat dit verslag begint met een positieve introductie komt door een eerste kwartier waarin het Swift bepaald niet tegenzat. Twee grote kansen werden gemist door de bezoekers en in een derde moment kwam de uitploeg in kansrijke positie niet tot schieten.

Swift omarmde dit geluk en herpakte zich. Na een klutssituatie waar Tijs Boeting net niet bij de bal kon komen en een afstandschot net naast van Tim Steij kwamen de eerste echte kansen vlak voor rust. Tim Steij werd weggestuurd en leek op weg naar de 1-0 maar hij schoot hard op de keeper. Vlak voor rust kwamen Tobias Kuyvenhoven en wederom Tim Steij nog tot schoten vanuit de 16. Deze schoten misten beide kracht.

Niet gehinderd door een gedachte van "het komt wel goed" begon Swift sterk aan de tweede helft. Al binnen twee minuten kwam Swift op voorsprong. Nadat op eigen helft de bal veroverd werd stuurde Mo Bouabgha Tijs Boeting weg. Deze was veel sneller dan zijn directe tegenstander en omspeelde knap de keeper.

Ook na deze goal bleef Swift het doel van de bezoekers bestoken. Tim Steij (2x), Tobias Kuyvenhoven en Mo Bouaghba konden niet tot scoren komen. Doordat de ploeg verzuimde door te drukken kreeg het een grote tegenslag te verwerken.

Uit het niets kwam Marken op gelijke hoogte. Na een hoge voorzet ontstond een scrimmage en zonder dat de bal tegen het netje ging constateerde de scheidrechter (terecht) een doelpunt. Achteraf bleek dat het om een eigen goal ging*.

Swift moest, als zo vaak de afgelopen weken, opnieuw op zoek naar een voorsprong. Tim Steij kwam van links goed naar binnen en leek hiernaar op weg. Hij vond wederom de goed uitgekomen doelman op zijn pad. Uit de tegenaanval was Marken zo mogelijk nog dichterbij een voorsprong. Op 8 meter van de goal kon er vrij ingeschoten worden. Bogdan Contsantin stond echter weer goed en weerhield de uitploeg van een zekere treffer.

Op het moment dat een extra spits klaar stond om ingebracht te worden vond Jobjan Blonk Tijs Boeting. De laatste draaide naar zijn linker en schoot niet hard maar des te zuiverder binnen. Terecht rende hij naar verzorger Guido de Kreij die hem had opgelapt na een gekneusde rib.

In de slotfase had Swift zich nog naar een grotere voorsprong kunnen counteren maar bleef de bevrijding uit. Marken kwam alleen via standaardsituaties nog in de zestien van Swift. Hoewel de spanning groot was kwam de thuisploeg welbeschouwd nauwelijks meer in de problemen. De blijdschap en opluchting na het laatste fluitsignaal was desalniettemin enorm.

Volgende week speelt Swift de uitwedstrijd bij Castricum (14.30). Deze ploeg verloor zaterdag met 9-0 bij koploper Breukelen.

*Omdat we beloofd hebben zijn naam niet te noemen geef ik alleen zijn schuilnaam: trombone-leraar (hussel de letters).

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!