Scheidsrechter

Oussoren, T.

Accommodatie

Onbekend

Na de moeizame maar verdiende thuisoverwinning tegen Marken (2-1) wachtte zaterdag de ontmoeting met het officeel gedegradeerde FC Castricum. In de thuiswedstrijd tegen deze ploeg had Swift het er meer dan lastig mee gehad. De punten werden gedeeld (1-1) en Swift had niet door de verdedigende muur heen kunnen spelen.

De openingsfase was overduidelijk voor Swift. Het won veel duels en liet de bal snel rondgaan. Castricum werkte hier bovendien ook niet tegen. Al na 6 minuten werd de bal verloren aan de goed doorjagende Tijs Boeting, alleen voor de keeper was hij niet zelfzuchtig en gunde hij Tim Steij een niet te missen kans.

Swift ging door en creëerde kans op kans. De 0-2 viel echter 'pas' een kwartier later.  In een spaarzame aanval had Castricum op de helft van Swift de bal verloren aan Robert Molenaar. Hij stuurde meteen Tijs Boeting (gestart van eigen helft) alleen op weg naar de keeper. Deze faalde niet.

Swift bleef gretig en op zoek naar meer. Tobias Kuyvenhoven kon zijn goede spel niet belonen met een treffer. Eerst was daar de voet van de keeper en later de binnenkant van de paal. Toch volgde de 0-3. Het was Hasse Bosboom die zijn eerste van het seizoen maakte uit een scrimmage bij een corner. Twee minuten later kon Tijs Boeting weer alleen op de keeper af. Hij kwam ver aan de zijkant uit maar kon van daar de goed meegelopen Tim Steij bedienen.

Na rust wilde Castricum duidelijk een monsterscore voorkomen. Het speelde gegroepeerder en won meer duels. Deze organisatie kon niet voorkomen dat het ten koste van een penalty de goed ingevallen Bilal el Amrani moest afstoppen. De laatstegenoemde mocht zelf aanleggen. Even later ging dezelfde Bilal el Amrani na vanaf links de zestien in. Hij gunde mede-invaller Thomas Goebel een schotkans. En met succes. De score werd naar 0-6 getild in de de 68e minuut.

Na deze goals stokte de dadendrang van de bezoekers. Het was Castricum dat bovendien tot twee keer toe leek te gaan scoren. Robert Molenaar en Teddy Jansen konden echter twee keer redding bieden op de lijn en zorgde er samen met de steeds gefocuste Bogdan Constantin voor dat de nul bleef staan.

Swift besliste de wedstrijd voor rust en bewees zichzelf daarmee een goede dienst in aanloop naar de belangrijke wedstrijden in de komende week:
- Dinsdag 16 april, 20.00 uur: VVZ '49 - Swift
- Zaterdag 20 april, 14.30 uur: Swift - Zwaluwen '30.