Scheidsrechter

Hilgersom, A.

Accommodatie

Onbekend

Swift is rustig doorgegaan met waar het vorig jaar zo goed in was: gelijkspelen. Op de eerste speeldag in de eerste klasse B heeft deelde Swift dit keer de punten met SV Nootdorp (1-1). De Amsterdammers kwamen voor rust terecht op voorsprong maar mochten na een slechte tweede helft nog van geluk spreken dat een punt werd meegenomen.

Al na vijf minuten had Swift controle over de wedstrijd. Hoewel grote kansen uitbleven was de ploeg veelvuldig in balbezit en kon het hier en daar met schoten uit de tweede lijn (Tim Steij, Tobias Kuyvenhoven) en voorzetten van de opkomende backs Teddy Jansen en Marcel van Aken gevaarlijk worden.

Bij de grootste kans was de bijdrage van Nootdorp cruciaal. Het doorkoppen van Steij zorgde voor zoveel paniek en onduidelijkheid dat de bal pardoes in de voeten van de doorgelopen Kuyvenhoven werd gespeeld. Hij beloonde zijn goede voorbereiding en ronde koel af.

Ruim een kwartier later had Swift een penalty kunnen krijgen na goed doorgaan van Mathijs Kortland. Maar een goal bleek onhaalbaar. De bal werd buiten de zestien gelegd en de vrije trap van Jansen ging over.

Nadat de eerste helft in controle was afgesloten leek de tweede vooral in het teken te staan van 'geen gekke dingen doen, niks weggeven' en 'geduldig spelen, die kans komt vanzelf'.

Vijf passes, drie duels en 43 seconde later was dat voornemen al gedateerd. De thuisploeg kwam op 1-1.

Vanaf dat moment speelde de thuisploeg met meer energie. Zo werden vaker tweede ballen gewonnen en kreeg het meer druk op de spelers van Swift. Een situatie die uitnodigde tot het inbrengen van een sterke, snelle spits die de lange bal kon spelen. En dus bracht Nootdorp een sterke, snelle spits met wie ze de lange bal konden spelen.

Swift had hier moeite mee en kwam in de slotfase niet meer tot goed voetbal. Het moest uiteindelijk zelfs blij zijn dat bij enkele gevaarlijke situaties Nootdorp vergat te scoren.

Volgende week de thuiswedstrijd (14.30 Olympiaplein) tegen Alexandria '66.