Scheidsrechter

Ebink, A.M.

Accommodatie

Onbekend

Swift heeft bij BVCB twee punten verloren doordat het een overwicht in balbezit en kansen niet heeft kunnen uitdrukken in doelpunten. Mo Bouabgha (paal), Tobias Kuyvenhoven (kluts) en Tijs Boeting (alleen voor de keeper) waren nog het dichtse bij een treffer.

Swift speelde gecontroleerd en had weinig te duchten van de aanvallers van BVCB. Alleen de nummer 10 was nog af en toe gevaarlijk, niet verwonderlijk was het enige BVCB-doelpoging van de eerste helft dan ook van hem. Daar stelde Swift vooral balbezit en enkele halve kansen tegenover. Vlak voor de rust had Tijs de 0-1 op zijn schoen na goed doorkoppen van Tim Steij. Zijn poging verdween in de ballenvanger.

Na de rust werd Swift sterker. Tim werd knap weggestuurd door Mathijs Kortland maar kwam in een te moeilijke hoek uit. Marcel van Aken schoot over en uit een voorzet leek de verdediging van BVCB de bal in eigen doel te slaan. Helaas geen goal en ook geen penalty.

Mo Bouagba kwam in het veld en was tien minuten later het dichtst bij de openingstreffer. Zijn snelle draai en goede schot stuiterde via de binnenkant van de paal het veld terug in. In de slotfase kreeg toch ook BVCB nog de kans op de volle buit. Een vrije trap verdween onhoudbaar in het zijnet.

Op deze wijze pakte BVCB het eerste punt en moest Swift voor de tweede keer dit prille seizoen puntverlies toestaan en dat het tegen een compact spelende tegenstander voldoende kansen had gecreëerd.

Volgende week speelt Swift thuis tegen Forum Sport. Deze ploeg heeft een puntje minder dan de thuisploeg en staat 11e.