Korsius, P.

Accommodatie

Onbekend

Voor meer foto's, klik hier

Swift is ook na de tweede thuiswedstrijd nog zonder puntverlies op het Olympiaplein. Het won zaterdag met 4-2 van Forum Sport en steeg naar de derde plaats. Aanjager was Tobias Kuyvenhoven, hij scoorde zelf tweemaal en bediende daarna Marcel van Aken en Mathijs Kortland.

Meteen vanaf de aftrap onstond het gevaar voor de goal van Forum Sport. Het was na vier minuten Mathijs die knap wegdraaide en vervolgens over de knie ging. De vrije trap van Tobias die volgde was perfect. Hard en geplaatst verdween de bal achter de doelman die pas kon reageren toen Tobias - en met hem heel Swift - de goal aan het vieren was.

Swift probeerde door te zetten en kreeg in het eerste kwartier alleen al vijf corners. De vierde zorgde voor het meeste gevaar, met een knap gedrukte volley schoot Olaf Terhaar een afvallende bal net over. Halverwege de eerste helft kreeg Forum Sport meer grip op het middenveld en duelleerde zich de wedstrijd in.

Na een half uur spelen kreeg het op 20 meter een vrije trap. Uitblinker (nr. 10) van de Voorburgers ging achter de bal staan en krulde de bal fraai om de muur heen en schoot in de korte hoek raak.

Swift herstelde zich en vond het goede spel terug. Dit werd haast direct beloond. Mathijs speelde op de achterlijn twee man uit en sneed de zestien in. De tweede vocht zich terug middels een wel heel opzichtige duw. Er waren geen protesten. Ook niet van Tobias die zijn tweede van de middag kon scoren.

Na de rust domineerde Swift. Na 9 minuten was Marcel sterk opgekomen en kon hij na een opening van Tobias met een harde lage schuiver in de verre hoek binnenschieten. Amper twee minuten later verlengde Tobias een diepe bal van Olaf. Mathijs was goed doorgelopen en kon 1-op-1 op z'n Finnbogasons afronden.

Swift had de wedstrijd beslist. Het nam gas terug en dat zag je terug. Een stapeling van de ingeslopen onzorgvuldigheden zorgde voor de tegentreffer van de bezoekers.

De bezoekers zorgde er vijf minuten later zelf voor dat de inhaalrace al snel stokte. Het neerhalen van de doorgebroken Tim Steij zorgde bezorgde één der bezoekers de rode kaart . In de twintig minuten die volgde creëerde Swift nog enkele goede kansen maar bleven doelpunten uit. Ook omdat circus Kuyvenhoven de laatste voorstelling in het water zag vallen.

Forum Sport over deze wedstrijd (Forum Sport 1 --> Wedstrijdinformatie --> Wedstrijdverslagen).

Swift gaat aanstaande zaterdag op bezoek bij koploper Rijnvogels (lees hier hun voorbeschouwing). De eerste 'bekende' deze competitie.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!