Scheidsrechter

Graaf, J. van de

Accommodatie

Onbekend

Het verleden had FC Rijnvogels op scherp gezet. Na de nederlaag in de nacompetitie vorig jaar wilde het zaterdag Swift 'met gelijke munt terugbetalen'. Dat lukte, want op de 3-1 overwinning viel weinig af te dingen. Ook de 3-1 van Tobias Kuyvenhoven kon geen slotoffensief ontketenen.

Rijnvogels kwam al na 11 minuten op voorsprong uit een penalty waar doelman Bogdan Constantin net te laat uitkwam en louter benen raakte. Hij leek de penalty nog te keren, maar via zijn handen frommelde de bal zichzelf alsnog het zijnet in.

Daarna moest Swift komen, maar zag het de vijandelijke goal alleen van veraf. Tobias was met een geplaatste lage vrije trap nog het dichtste in de buurt van een doelpunt. Een volley van Tim Steij kon eenvoudig geplukt worden.

De thuisploeg was gevaarlijker en deed dat vooral vanuit de tegenaanval. En bij het onschadelijk maken van deze gevaarlijke situaties moest Swift in de eerste helft maar liefst negen (!) corners toestaan. Bij de laatste, op slag van rust, was het raak en werd er nog een extra bittertje toegevoegd aan de Amsterdamse thee.

Na rust leek Swift zichzelf in de wedstrijd te knokken, maar kansen laat staan goals, bleven uit. Wederom was het de ploeg op voorsprong die de grootste kansen kreeg maar telkens Bogdan op de weg vond. Hij leek Swift lang in de wedstrijd te houden maar kon alleen applaudiseren voor de 3-0. Deze volley van 30 meter daalde precies tussen de lange doelman en de lat.

Dat twee minuten later Swift een penalty mocht bekomen en benutten deed dat de hoop oplaaien. Maar daar bleef het bij. Zeker toen Tobias op de rand van de zestien net naast de kruising mikte, moesten de bezoekers de handdoek gooien.

Volgende week speelt Swift weer thuis. Op bezoek komt Voorschoten '97. Deze ploeg heeft een puntje meer en staat derde.