Kranendonk, L.J.

Accommodatie

Onbekend

Voor meer foto's, kijk hier

In een wedstrijd waarin Swift het eerste halfuur 'slechts' een 0-1 achterstand moest toestaan heeft het uiteindelijke de punten voor de derde thuiswedstrijd op rij in eigen huis gehouden. Marcel van Aken, voor rust, en Tim Steij (twee keer) keerde de wedstrijd daarna om.

Voorschoten begon met veel druk op de bal over het hele veld. Dat zorgde ervoor dat Amsterdams balbezit maar van korte duur was. Daarnaast liepen de middenvelders slim en konden de bezoekers zodoende vrijuit aanvallen. Na 12 minuten moest Swift de tweede vrije trap toestaan. Deze dwarrelde langs de muur en verdween meteen in het netje. Swift leek van de wijs van deze eerste thuisachterstand en moest verder terug.

Een bogelvrije kopkans vanaf de vijf meter, een lobje centimeters naast een leeg goal en een bal op de paal in de korte hoek strookten met het wedstrijdbeeld. Hoewel de bezoekers dus dicteerden hoefde Bogdan Constantin opvallend weinig te doen. Vrijwel alle kansen, groot en klein, verdwenen buiten de palen.

Na een half uur verdween de energie uit het spel van Voorschoten. Swift kon langer in balbezit blijven en verdiende de eerste kansen. Tim Steij kwam alleen voor de keeper maar zag deze zijn inzet stoppen. Na een goede aanval kon Fabian Munsterman alleen een roller voorlangs produceren.

Vlak voor de rust was het ineens raak. Uit een scherpe corner van Tobias Kuyvenhoven kon Marcel van Aken hard raakkoppen. Tot de rust bleef de gelijke stand op het bord maar Swift leek het initiatief te hebben.

Na de rust bleek dat inderdaad het geval. Swift speelde dominant en kon steeds vaker het vijandelijk doel van dichtbij bekijken. Fabian scoorde maar zag bij het juichend weglopen een man met een vlag. Deze kon vijf minuten later niet voorkomen dat Tim na een sterke actie van Fabian voor de tweede keer alleen door kon op de keeper. Nu schoot hij direct en was het ook raak.

Vier minuten later draaide Mathijs Kortland zich op de middenlijn knap vrij en op intuitie vond hij met een sliding-crosspass wederom Tim Steij die nu juist iets langer wachtte, maar wederom scoorde.

Waar Voorschoten voor rust nog door goede combinatie over de grond voor veel gevaar had gezorgd werd er in het laatste kwart van de wedstrijd juist gezocht naar de lange bal. Swift profiteerde en kon keer op keer overnemen. Het mocht zichzelf alleen nog aanrekenen dat het met de geboden ruimtes onvoldoende kansen

creëerde in het laatste kwartier.

Andere media over deze wedstrijd:
Het Amsterdamsche Voetbal
Voorschoten '97

Swift speelt volgende week in de eerste ronde van de beker tegen oude bekende (poulefase, finale kampioenschap van Amsterdam) De Dijk. De wedstrijd wordt om 17:00 uur gespeeld bij ASV De Dijk.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!