Scheidsrechter

Merkestein, C.

Accommodatie

Onbekend

Swift nam zaterdag in een rechtstreeks duel de tweede plek van Zwaluwen '30 over. De overwinning kwam tot stand door een sterke tweede helft waarin Hasse Bosboom en Tobias Kuyvenhoven scoorden. Het was voor de pauze een gelijkopgaande eerste helft geweest waarin beide ploegen eenmaal het net vonden.

De openingsfase was voor Swift. De bal ging eenvoudig van voet tot voet en eenmaal kwijt werden veel duels gewonnen. Na vijf minuten leidde de tweede aanval al tot een kans voor Tim Steij na een voorzet van Mathijs Kortland. Het was echter druk bij de eerste paal en zodoende vond Steij alleen het zijnet.

Na de openingsfase leek Zwaluwen wat beter in de wedstrijd te komen. Met snelle tegenaanvallen werden steeds vaker de voorwaartsen bereikt. Het mooiste moment uit de eerste helft kwam van spits Oztürk. Hij ontving op 40 meter van de goal de bal, draaide open en vond met een lob de onderkant van de lat. Mede door het lichte tikje van Bogdan Constantin stuiterde de bal (duidelijk) terug in het veld.

De bezoekers putten moed uit deze actie en ging op zoek naar de voorspong. Een minuut later kon dezelfde Oztürk vrij inkoppen bij de tweede paal. Ditmaal had Constantin geen hulp van het houtwerk nodig en kon hij vangen. Hoewel in het laatste kwartier voor de rust grote kansen uitbleven, was het een attractieve wedstrijd door het hoge tempo.

De openingstreffer viel uit een vrije trap die kort genomen werd. Rutger de Vries vond uit vrije positie met een lui balletje de meegekomen Marcel van Aken. Deze kwam knap voor zijn man en kon alweer voor de vierde keer juichen dit seizoen.

Een snelle dieptebal, een prima aanname en vlotte dribbel later was de voorsprong alweer van het scorebord. Vlak voor de rust kwam Zwaluwen '30 daarmee via Jaap Molenaar op 1-1. Deze kon zijn ploeg twee minuten later zelfs op voorsprong zetten maar vond Constantin op zijn pad. Ook een klutssituatie in het doelgebied leverde de bezoekers geen voorsprong op. Swift kon opgelucht naar binnen.

Opluchting maakte na rust plaats voor overtuiging. Met geslaagde combinaties over het hele veld kreeg Swift al gauw de overhand. En daarbij de eerste kansen. Nadat Kortland na een combinatie met Steij vlammend had uitgehaald was de corner die volgde de volgende kans. Deze werd afgeslagen maar knap in leven gehouden door Kuyvenhoven tot Teddy Jansen was bijgesloten. Deze vond met een perfecte voorzet de vrije Hasse Bosboom die een goede wedstrijd beloonde.

De thuisploeg ging door en vijf minuten later was het wederom Jansen die aan de basis stond van een goal. Hij vond Kuyvenhoven in de zestien. Deze omspeelde de keeper en bleef koel door daarna ook nog twee man voorlangs te laten glijen voordat hij het net zocht. En vond. Met 3-1 ging Swift nog vrijer spelen en kon Zwaluwen nog maar moeilijk een vuist maken.

Ondanks de verandering naar extra aanvallers en doorgeschoven middenvelders konden de bezoekers het doel van Constantin alleen nog van verre onder vuur nemen. En zelfs dat gebeurde slechts eenmaal. Swift speelde de wedstrijd uit en zag invallers Tijs Boeting en Jorrit Stracke nog missen oog in oog met de keeper.

Speciale complimenten waren er nog voor scheidsrechter Merkestein die de kaarten in zijn zak en het tempo in de wedstrijd hield.

Het bleef zodoende bij 3-1 en nam Swift de 2e plek van Zwaluwen over op de ranglijst. Volgende week moet het deze plek verdedigen als het bij GHC tegen de huidige nummer 3 speelt.