Scheidsrechter

Bruijn, M.A. de

Accommodatie

Onbekend

In een onderlinge strijd heeft Swift nummer 3 GHC onder zich weten te houden met een gelijkspel. In Leiden had Tobias Kuyvenhoven met een attente rebound nog wel voor 0-1 gezorgd, maar na een uur spelen kwam deze voorsprong steeds verder onder druk. Tien minuten voor tijd kreeg de thuisploeg de puntendeling die het verdiende.

Het was Swift dat sterk opende in Leiden met een vrije trap van Tim Steij en druk op de achterhoede van GHC. Het leverde ook kansen op voor Tobias Kuyvenhoven en Rutger de Vries. De eerste schoot hoog over, de tweede voorlangs. De gevaarlijkste doelpoging was van Dave Louiszoon, hij kopte op de paal. De eigen paal.

In het tweede gedeelte van deze speelhelft kwma GHC beter in de wedstrijd. Het zag een vrije trap via de toppen van Bogdan Constantin tot corner veworden. Deze corner leverde een hectische situatie op waar Fabian Munsterman al liggend in de vijf met zijn rug een tegendoelpunt voorkwam.

In de 35e minuut leek Hasse Bosboom te scoren met een halve volley. De keeper kon de inzet via de lat tot corner tikken. Twee minuten later kreeg Mathijs Kortland na een wervelende aanval de grootste kans. Op aangeven van Fabian Munsterman kon hij vanaf 10 meter alleen de ballenvanger teisteren. Datzelfde deed Tobias Kuyvenhoven ook op slag van rust, zij het dat zijn halve omhaal voorbij de tweede paal iets moeilijker was.

Na rust was het eerst Tim Steij die de zestien in slalomde maar tot een (te) eenvoudig schot kwam voordat de goal viel. Een voorzet leek voor het oprapen van de keeper maar Rutger de Vries ging goed door en via de frommel kwam de bal voor de voeten van Tobias Kuyvenhoven die alweer zijn zevende liet aantekenen dit seizoen.

Voor GHC was dit het sein om vol gas te gaan spelen in het laatste half uur. Steeds meer duels werden gewonnen, en daar waar mogelijk werden mannetjes opgejut, doorgestuurd en ingeschoven. Swift kon voorin niet profiteren van de ruimtes die ontstonden en dan kom je achterin automatisch steeds verder onder druk.

Deze druk ontpopte zich in een vijftal corners en gevaarlijke standaardsituaties. Toch bleef Swift hierin juist overeind. Geen verrassing dat de gelijkmaker uit veldspel kwam. Nadat het op de helft van Swift de bal opgeraapt had sneed het met een scherpe combinatie door de zestien om vanaf 10 meter hard binnen te schieten. Niet onverdiend, wel onnodig.

In de tien minuten die resteerde konden beide ploegen geen overwicht meer ontwikkelen. Op het zware veld waren 80 minuten dan ook meer dan genoeg geweest. De ranglijst bovenin bleef ongewijzigd omdat de volledige subtop gelijkspeelde. 'Lachende vijfde' was lijstaanvoerder FC Rijnvogels. Zij wonnen als enige en hebben nu 8 punten voorsprong op nummer twee Swift.

Volgende week speelt Swift thuis tegen DSO uit Zoetermeer. De ploeg staat vijfde en heeft vijf punten achterstand op de Amsterdammers.