Scheidsrechter

Barrales, J.C.C.

Accommodatie

Onbekend

In een gelijkopgaande wedstrijd heeft Swift in de thuiswedstrijd tegen DSO uiteindelijk aan het langste eind getrokken. Ondanks een vroege achterstand werd er met 2-1 gewonnen van de mannen uit Zoetermeer waarbij de beide ploegen enorm veel energie op de vlotte kunstgrasmat legden. Tim Steij maakte de 0-1 ongedaan en de ingevallen Jorrit Stracke kroonde zich met zijn heup tot matchwinner.

In de openingsfase was van beide kanten veel druk vooruit te zien. Daarbij ontstonden aan beide kanten de kansen vooral in de omschakeling. Al in de derde minuut kon DSO alleen richting de Swift goal, maar Bogdan Constantin kon deze grote kans met twee slidings onschadelijk maken. Tim Steij had toen al krap voorlangs geschoten.

In minuut twaalf kwam DSO goed door over de rechterkant en vond na een uitstekende actie een vrije inloper bij de tweede paal. Swift stond op achterstand in een thuiswedstrijd. Niet lang. Want twee minuten later was Thomas Goebel doorgelopen op de keeper en bleek hij net lang genoeg om de bal zodanig van richting te veranderen dat Tim Steij kon oppikken en scoren.

Er volgde een rommelige fase waarbij de ploegen elkaar over het hele veld afjoegen. Aan beide kanten vielen gevaarlijke momenten te noteren. Thomas Goebel werd vrij voor de keeper gezet door Tim Steij, maar zijn inzet ging tegen de keeper aan, en ook de rebound was niet weggelegd voor Rutger de Vries. Tobias Kuyvenhoven scoorde uit buitenspelpositie omdat de keeper ver was uitgekomen.

Aan de overkant moest Bogdan Constantin vooral bij standaardsituaties handelend optreden.

Meteen na rust kreeg DSO de grootste kans van de wedstrijd. Maar ook deze 1-op-1 kon niet worden verzilverd. Nu lag niet Bogdan Constantin in de weg, maar stond de goal simpelweg een paar centimeters teveel naar links.

Na driekwart wedstrijd werden Thijs Haselhoff en Jorrit Stracke ingebracht. Met name de laatste zorgde voor continu gevaar. Zijn eerste twee voorzetten schoten net voorlangs zonder beroerd te worden. Op het derde moment besloot hij zelf te schieten. Via handschoen en paal werd een goal in de korte hoek voorkomen. Een paar minuten later was DSO dicht bij de overwinning, een vrije trap werd na een scrimmage in tweeën gestopt.

Toch ging de overwinning naar de Amsterdammers. Rutger de Vries beproefde vanaf 20 meter zijn geluk maar zag Jorrit Stracke ermee weglopen. De laatste liep dermate effectief tegen de bal aan dat deze in de ander hoek verdween. Volgens de richtlijnen van het 'Dubious Goals Committee' bleek  na de wedstrijd dat Stracke zich op het scorebord mocht terugvinden.

Hoewel DSO daarna nog eenmaal aanzette kwam Swift nauwelijks in de problemen. In de blessuretijd mochten de bezoekers nog op een kansrijke positie een vrije trap nemen. Waar de eerdere pogingen aldoor voor gevaar hadden gezorgd verdween deze hoog in de ballenvanger. Swift kon zich nu relatief eenvoudig naar het laatste fluitsignaal voetballen.