Scheidsrechter

Beek, H.J.G.M. van

Accommodatie

Onbekend

Met een ijzersterke eerste helft verzekerde Swift zich bij RCL van een 0-2 voorsprong. Prachtige goals van Tobias Kuyvenhoven en Marcel van Aken bekroonde het goede spel van de uitploeg. Diep in de tweede helft moest Swift een penalty toestaan. Hoewel de druk toenam na de 1-2 bleef keeper Bogdan Constantin ook in de resterende tijd werkloos.

De eerste kans voor Swift ontstond al na 30 seconden. Marcel van Aken stuurde Tim Steij weg. Deze sneed de zestien in maar kon vallend net niet tot een doelpoging komen. In het eerste kwartier verdiende Swift al vijf corners. De laatste met het meeste gevaar. Hasse Bosboom leek bij de tweede paal binnen te schieten maar kon de bal niet genoeg vaart geven.

Na 18 minuten was het Marcel van Aken die met een uitstekende wisselpass Mathijs Kortland bereikte. Met een technisch perfecte volley legde deze vanaf de achterlijn de bal bij de tweede paal. Om deze aanval nog meer glans te geven rondde Tobias Kuyvenhoven zwevend af met het hoofd.

Hoewel RCL met elf man op eigen helft gehouden werd, vonden de bezoekers toch telkens de ruimtes door het hoge tempo. Drie minuten na de openingstreffer lukte dit wederom. Tim Steij zette met een fluwelen voetbeweging de opgekomen Marcel van Aken alleen voor de keeper. Deze schoot snoeihard raak in de verre hoek.

Tot de rust bleef Swift combineren en creëren maar van goals kwam het niet meer. Olaf Terhaar zag zijn volley overgaan, Tobias Kuyvenhoven schoot in de korte hoek naast het schot van Hasse Bosboom ging net over.

Na de rust had RCL de zaken verdedigend beter op orde. Tot aanvallen kwam het nog niet, maar het gaf ook minder ruimte weg. In de tweede helft gebeurde er vrijwel niets voor de beide goals. Twee schoten van 20 meter konden Bogdan Constantin niet aan het werk zetten. Zes minuten voor tijd schoot Tim Steij uit een tegenaanval op de paal.

Een minuut later schrok het publiek wakker.

Op het oog een ongevaarlijk luchtduel luidde een penalty in voor RCL. Het eerste schot tussen de palen van de thuisploeg was meteen een goal. Door het ontstane tumult leek er een hectische slotfase te volgen. Hoewel de bezoekers op de eigen helft teruggedrongen werden, kwamen er nauwelijks kansen. Nog één keer kwam RCL goed door maar de uiteindelijke doelpoging ging over het doel. En de ballenvanger.

Swift had het zich onnodig moeilijk gemaakt, maar was uiteindelijk op tijd bij de les. Dat een ongeluk in een klein hoekje zit bleek wel toen FC Rijnvogels in blessuretijd wel een overwinning had weggegeven (2-2 tegen Forum Sport).

Volgende week speelt Swift uit tegen WV-HEDW.