Zuidwijk, J.G.P.

Accommodatie

Onbekend

Foto Jan Vonk. Voor meer foto's, klik hier.

Na een wedstrijd met veel strijd en inzet heeft Swift voor de tweede keer dit seizoen een nederlaag moeten slikken. Bij WV-HEDW werd het na rust naar een 2-0 nederlaag gespeeld. Daar zag het voor rust niet naar uit, want zonder zelf groots te spelen was Swift niet in de problemen gekomen.

Zowel Swift als WV-HEDW begonnen de wedstrijd met veel inzet. Er was veel verdedigende discipline in beide ploegen waardoor pas na een half uur de eerste kans viel te noteren. Thijs Haselhoff kon net niet afronden. Vanaf dit moment leek Swift de druk op te voeren. Het was via Rutger de Vries het dichtste bij de openingstreffer, maar hij vond na een aanval uit het boekje de lat op zijn weg.

Na rust eenzelfde beeld als het eerste half uur. Tot Swift door een misverstand op het middenveld de bal verloor. In de omschakeling reageerde WV-HEDW perfect. Na een vlotte combinatie werd knap 1-0 binnengeschoten.

Vanaf dit moment kantelde de wedstrijd. Swift moest meer komen en daar was de thuisploeg niet rauwig om. Want met het meer aanvallende spel van Swift kwam er juist meer ruimte voor WV-HEDW. Steeds vaker konden de middenvelders en aanvallers de bal in de ploeg houden. Iets wat eerder in de wedstrijd nog niet lang lukte.

De 2-0 viel uit een verkeerde inschatting van Bogdan Constantin. Hij leek de bal in een kluts te gaan vangen maar arriveerde te laat en zag de bal met het achterhoofd over hem heen gekopt worden.

Het wedstrijdbeeld kantelde nu volledig. Swift wilde graag aanvallen maar kwam er nauwelijks aan toe. WV-HEDW kon nog vrijer combineren en creëerde kans op kans. Het was dankzij keeper Constantin, de paal en met name de onzorgvuldigheid van de thuisploeg dat het bij 2-0 bleef.

Swift speelt volgende week in de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen Haaglandia (14.30 uur).