Scheidsrechter

Rijt, L.A.A. van de

Accommodatie

Onbekend

Het is Swift niet gelukt om in Rotterdam drie punten aan het totaal toe te voegen. In de eerste helft leek er, zeker na de openingstreffer van Tobias Kuyvenhoven, geen vuiltje aan de lucht.  In de tweede helft leek dat de eerste 10 minuten niet te veranderen maar de 0-2 bleef uit. De thuisploeg nam over en in het laatste kwartier volgde de beloning voor het harde werken met twee goals en drie punten.

Swift opende voorzichtig, maar greep na een kwartier spelen het initiatief. Vanaf dit punt volgde de eerste kansen, in eerste instantie voor Tobias Kuyvenhoven. Hij koos voor een lob, welke over de keeper en lat ging. Swift schoof op en kon de thuisploeg steeds verder onder druk zetten. Thomas Goebel koos voor een geplaatst schot in de verre hoek maar kon de uitstekende keeper niet verschalken.

Op slag van rust werd Tobias Kuyvenhoven door Rutger de Vries alleen voor de keeper gezet. Ditmaal koos hij voor een poging over de grond. Met succes, want Swift kon gaan rusten met een 0-1 voorsprong. Er was op dat moment geen reden tot zorgen want Swift stond geen enkele kans toe.

Naarmate de tweede helft vorderde leek het of Swift de drie punten al in de tas dacht te hebben. Alexandria ging vol voor iedere bal en streed zich zodoende naar een overwicht.  Toen Swift zich realiseerde dat de punten nog niet binnen waren, bleek het te laat om zich nog op te richten.

In het laatste kwartier werd een voorsprong weggegeven via een standaardsituatie en persoonlijke fout. Voor Swift schoot alleen Marcel van Aken nog op de lat uit een corner.

Het zou na het eindsignaal van de uitstekende scheidsrechter een dure les blijken, maar het is nu eenmaal raadzamer om in de wedstrijd te blijven dan om je er in terug te moeten knokken.

Aanstaande zaterdag speelt Swift thuis tegen BVCB op het Olympiaplein.