Scheidsrechter

Post, C.

Accommodatie

Onbekend

Na twee mindere wedstrijden heeft Swift zich gerevancheerd voor vijf gemorste punten. Met 0-3 werd Forum Sport verslagen. De thuisploeg kon bij een overwinning de tweede periode bijschrijven maar kwam nooit in de buurt van deze uitslag. Swift was sterker in Voorburg en via goals van Fabian Munsterman, Thijs Haselhoff en Floris Reurts drukte het dit ook uit op het scorebord.

Fris en gretig begon Swift aan de wedstrijd. Dat resulteerde al na zeven minuten in een grote kans voor Tim Steij, hij kwam naar binnen en schoot hard in het zijnet naast de korte bovenhoek. Swift hield druk en zag dit een kwartier later beloond worden met de openingstreffer. Wederom Tim Steij ging goed door en haalde de achterlijn. Nu vond hij met een voorzet bij de tweede paal de inkomende Fabian Munsterman die knap in de verre hoek binnen schoot.

De openingstreffer was voor Swift bepaald geen reden om het rustiger aan te doen. Met dezelfde energie ging het verder en creëerde het enkele goede kansen voor de rust. Deze waren echter niet besteed aan Marcel van Aken (afvallende bal), Tobias Kuyvenhoven (na knappe draai in de 5) en Thomas Goebel (net naast). Op slag van rust was Bogdan Constantin nog paraat op een kopbal die hij in een drukke 16 knap klemde.

Na de rust leek Forum Sport zich op te willen richten en met behulp van de wind schoof het speelveld iets op. Toch kon het alleen uit standaardsituaties gevaarlijk worden. Swift hield verder relatief eenvoudig de controle en het voetbalde goed onder de toegenomen druk uit. Het kon na tien minuten zelf weer een grote kans noteren maar de volley van Tobias Kuvyenhoven miste kracht.

Toch volgde ook deze helft na een ruim kwartier het doelpunt. Na een duel op het middenveld stuurde Fabian Munsterman met een hoge bal Thijs Haselhoff weg. Het leek - voor iedereen die niet naar het windvaandje had gekeken - een blinde bal diep en een prooi voor de keeper. Niets was minder waar, hij was precies op maat en zo kon Thijs Haselhoff na het omspelen van de keeper nagenoeg vanaf de achterlijn de bal in het lege doel spelen.

Na deze goal was het aanvankelijk opgerichte Forum Sport gebroken. De wedstrijd werd, nog steeds zonder veel gevaar voor de goal van Swift, uitgespeeld door de Amsterdammers. Invallers Mo Bouabgha en Floris Reurts brachten tezamen de uitslag op 0-3. De laatste kon de rebound benutten na een schot van de eerste. NB. Zonder billenknijpen werd het laatste fluitsignaal gehaald.

De tweede uitoverwinning van het seizoen voor Swift en de eerste thuisnederlaag van Forum Sport. Waardevol omdat een aanval van Forum Sport op de ranglijst hiermee werd afgeslagen en er daarbij de komende twee weken geen competitieverplichtingen zijn.