Scheidsrechter

Henshuijs, P.

Accommodatie

Onbekend

Swift boekte zaterdag een ruime overwinning tegen Aalsmeer (4-0). Deze kwam vooral door enkele goede individuele momenten tot stand kwam. In de 8e minuut opende Tim Steij met een goed schot van buiten de zestien de score en in de tweede helft had Tobias Kuyvenhoven een hattrick in huis.

Beide plogen begonnen gretig aan het duel. Aalsmeer had zich - als hekkensluiter - zeker niet voorgenomen om 'op safe' te spelen. Het nam risico en dat betaalde zich in de openingsfase uit waarin er sprake was van een open wedstrijd. Eén goed moment van Tim Steij bepaalde dat deze 'open' fase toch voor Swift was. In de 8e minuut schoot hij onberispelijk raak vanaf 18 meter.

De kansen in de eerste helft waren schaars. Dreigende momenten waren er wel voor de beide goals. In de 12e minuut schoot Marcel van Aken na een mooie combinatie door de as de bal hoog over. En Mo Bouaghba kon vanuit de 5 meter net niet genoeg richting geven aan zijn inzet.

Het grootste gevaar van Aalsmeer kwam na 18 minuten spelen, een vrije trap belande in het doelgebied voor de voeten van de aanzwevende Aalsmeer speler. Zijn volley ging hoog over en naast.

Het bleek een meer dan effectieve wake up call voor de verdediging en keeper die vanaf dit moment eigenlijk geen Aalsmeer spelers meer balbezit toestonden in de buurt van de goal. Slechts eenmaal kon Aalsmeer richting nog de goal; na iets te ambitieus uitverdedigen van Swift kon de linksbuiten richting de goal. Zijn inzet verdween in hoog in het zijnet.

Vier minuten na de rust een vergelijkbare situatie bij dezelfde goal. Met als groot verschil dat Tobias Kuyvenhoven wel wist te profiteren. Hij ontving de bal van de rechtsback en nadat hij de keeper omspeelde vond hij nagenoeg vanaf de achterlijn het lege goal.

Aalsmeer was nu - mogelijk door een combinatie van stand en eerder opgebrachte arbeid - niet meer in staat om de thuisploeg op de manier te bestrijden zoals het dat voor rust gedaan had.  Swift kon zonder veel problemen de wedstrijd controleren en wachten op de kansen.

De kansen waren niet groot maar kwamen wel. Nadat de ingevallen Tijs Boeting krachteloos op doel kon koppen ging hij even later met succes voor een veel minder kansrijke bal. Op de achterlijn was hij net wat sneller en slimmer dan zijn tegenstander die weg wilde werken had gedacht. Hij verdiende zo op enigszins gelukkige wijze een penalty. Kuyvenhoven verzilverde deze en bracht Swift helemaal uit de voorbehoudens.

In het laatste kwartier speelde Swift te haastig om de bezoekers nog naar een grote uitslag te spelen. Tocht viel er nog een vierde goal. Toen de wedstrijd tegen de blessuretijd aanschurke ontving hij van Jorrit Stracke een bal die goed in te kappen viel. Hij legde vervolgens vanaf 19 meter aan en schoot uiterst gemikt in de verre hoek raak waarmee hij de eerste hattrick van het seizoen liet noteren.

Volgende week speelt Swift de uitwedstrijd tegen Zwaluwen '30, de nummer 3 op de ranglijst.