Scheidsrechter

Oussoren, T.

Accommodatie

Onbekend

Na een zwaarbevochte zege (3-2) op een stug CSW blijft Swift samen met Ajax gedeeld eerste in de 1e klasse A.

Na een rommelige openingsfase en een vroege 1-1 stand wisten beide ploegen lange tijd nauwelijks kansen te creëren. CSW zette goed druk naar voren en Swift kwam zo nauwelijks aan voetballen toe. Pas een kwartier voor het einde viel weer eens een - levensgrote - kans te noteren. Minne van Woersem mocht alleen op de doelman af, maar zijn slappe schuiver werd gepareerd.

Vijf minuten later was het dan toch raak. De ingevallen Thijs Boeting kopte een lange inworp goed door en de instormende Van Woersem kon van dichtbij inkoppen. Daarmee was het vuurwerk van het laatste kwartier allerminst voorbij.

In de laatste minuut stond Van Woersem opnieuw oog in oog met de CSW-doelman. Dit keer omspeelde hij de keeper en schoof hij de bal in het lege goal. Hij had ook één van de twee vrije teamgenoten voor het goal het doelpunt kunnen gunnen, maar daar koos hij gezien zijn mooie positie op de topscorerslijst van de competitie niet voor.

In de blessuretijd mocht CSW na wanorde in de Swift-verdediging nog wat terugdoen, maar dat was al te laat om de zege van de Amsterdammers nog in gevaar te brengen.

Swift blijft gedeeld eerste met Ajax, dat zijn thuiswedstrijd met gemak won van De Merino's (4-1). VVA '71, de volgende tegenstander van Swift, verloor van SVL en volgt nu op 4 punten van beide koplopers.

Volgende week dus een topper in de 1e klasse op het Olympiaplein. De aftrap is zaterdag om 14:30 uur.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!