Scheidsrechter

Prooi, C.

Accommodatie

Onbekend

Swift won zaterdag met 1-5 van DSO. Na een gelijkopgaand eerste uur waarin Tim Steij knap de score opende, trok Swift de wedstrijd in het laatste half uur naar zich toe en scoorde het viermaal. Tijs Boeting (2 maal), Mo Bouabgha (penalty) en invaller Jorrit Stracke scoorden. Met die overwinning is Swift nu zeker van een plek in de nacompetitie.

In het eerste kwartier gebeurde er genoeg. Het grote veld, de harde wind en, niet in de laatste plaats, twee aanvallend ingestelde ploegen zorgden voor een handvol kansen aan beide kanten.  Swift was nog het meest dichtbij via Tim Steij die de teruggekopte bal van Tijs Boeting niet vol wist te raken. DSO was meteen daarna ook gevaarlijk bij een snelle tegenaanval, maar schoot voorlangs in kansrijke situatie.

De kansen bleven hierna komen, Mo Bouagbha zag zijn dropkick naast gaan, Tijs Boeting zag zijn lob vanaf 30 meter over de goal waaien en daarna was hij nog dichterbij maar vond hij na een voorzet van Teddy Jansen de onderkant van de lat. Ook DSO leek tot scoren te komen maar Bogdan Constantin kon zich tot winnaar kronen in twee 1-op-1 situaties.

De goal die al een tijd in de lucht hing kwam er dan toch eindelijk. Tim Steij speelde twee man uit, kapte naar binnen en schoot knap raak in de verre hoek. Na deze goal had ook DSO voor rust nog het net kunnen vinden, maar wederom kwam Bogdan Constantin goed uit en kon de doorgelopen aanvaller niets anders dan tegen hem aanschieten.

Beide teams leken in de rust hun maatregelen genomen te hebben. Er ontstonden minder kansen. Swift had beter oog op de middenvelders en aanvallers van DSO maar kon ook minder vaak het spel controleren in balbezit. Een prachtige vrije trap van de thuisploeg van 30 meter ging richting kruising en via de hand en paal resteerde alleen een corner.

In de 62e minuut werd een boogbal de zestien in niet goed verwerkt door de verdediging van DSO. Tim Steij zette druk. Tijs Boeting pikte op en werd aangetikt, voldoende voor een strafschop. Mo Bouabgha zette zich achter de bal en schoot onhoudbaar in de bovenhoek raak.

DSO leek geknakt maar kwam twee minuten later meteen weer terug, eveneen via een standaardsituatie. De vrije trap werd kundig over het muurtje gelegd en het was weer een wedstrijd.

Deze treffer zorgde voor meer risico in het spel van de thuisploeg. Swift kon profiteren. De ingevallen Tobias Kuyvenhoven stuurde Tijs Boeting op de punt van de zestien weg. Met een knappe schuiver schoot deze raak in de verre hoek. Tien minuten later was het dezelfde Tijs Boeting die de wedstrijd besliste. Na een vrije trap van Tobias Kuyvenhoven kon Marcel van Aken breedleggen en was het intikken voor de spits van Swift.

In het laatste kwartier had Swift via diverse mogelijkheden nog verder uit kunnen lopen. Echter, het ging te onzorgvuldig om met de geboden ruimte. Alleen invaller Jorrit Stracke scoorde nog een eretreffer. Uit een zelfverdiende corner schoot hij hard raak uit de tweede lijn.

Daarmee won Swift onverwacht en overduidelijk met 1-5. De ploeg is daarmee op basis van ranglijst en overname van de eerste periode al zeker van de eerste periode. Toch zal de ploeg er alles aan doen om ook op 'eigen kracht' een periode binnen te slepen in de komende weken.

Dat is het geval wanneer minimaal 6 punten gepakt worden tegen achtereenvolgens: