Scheidsrechter

Waard, P.A. de

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag behaalde Swift een gemakkelijke 3-0 overwinning tegen degradatiekandidaat RCL. De eerste goal werd al vroeg in de wedstrijd gemaakt door Floris Reurts. Nadat Swift met 10 man kwam te spelen liepen zij door twee goals van Mo Bouabgha uit naar een ruime 3-0 zege.

Op deze zonnige zaterdagmiddag probeerde RCL het Swift moeilijk te maken door man op man te spelen en het geliefde combinatiespel door al vroeg druk te zetten te verstoren. Ondanks dat de ploeg uit Leidschendam onderaan de ranglijst staat probeerden zij ook in balbezit snel de aanval te zoeken. Dit leidde in de eerste minuten tot een aantal ongevaarlijke afstandsschoten.

In de 12e minuut was het bij de eerste doelpoging van Swift echter meteen raak. Aanvoerder Hasse Bosboom die normaal gesproken zelden zijn plek centraal op het middenveld verlaat kwam via een crossball op de linksbuiten positie terecht. Hij speelde Floris Reurts met een man in zijn rug aan in het 16 meter gebied en degene die de opportuun spelende Reurts kennen weten dat hij dan geen moment twijfelt om uit de draai op goal te schieten. Dit betekende één kans één goal voor Swift.

Verder waren er weinig echte kansen in de eerste helft. Tobias Kuyvenhoven probeerde het nog met een listig afstandsschot in de 20e minuut. Zeven minuten later kon een speler van RCL na een snel één-tweetje vrij aanleggen. Maar net als alle 4 de schoten van RCL in de eerste helft werd ook dit keer doelman Constantin niet op de proef gesteld. Niet veel later was het alle hands aan dek voor RCL toen de uitstekend spelende Teddy Janssen weer eens was opgekomen en een strakke voorzet in de 16 kon geven. De voorzet werd niet goed weggewerkt door de RCL verdediging en wie anders dan Floris Reurts was er als de kippen bij om zijn tweede van de middag te maken. Zijn schot ging echter niet genoeg de hoek in waardoor de keeper redding kon brengen.

In de tweede helft was het eerste wapenfeit van RCL. Bogdan kwam goed zijn goal uit voordat de RCL speler bij de bal kon komen. Daarna was het wederom Reurts die in de 55e minuut gevaarlijk was namens Swift. De RCL keeper kon dit keer redding brengen met zijn voet. Twee minuten later kwam Swift echter goed weg toen een RCL speler alleen op Bogdan afging. Rutger de Vries trok hem even aan zijn arm waardoor hij zijn evenwicht verloor. In plaats van te vallen besloot hij door te gaan. Hij wist Bogdan te passeren maar de bal belandde voor Swift aan de goede kant van de paal, naast dus.

Hierna volgde een wat mindere fase voor Swift, dit resulteerde echter niet in grote kansen voor RCL. In de 60e minuut werd de onopvallende Mathijs Kortland gewisseld voor Jobjan Blonk. In de 70e minuut een dubbele wissel vanaf de Swift kant. Beiden Spitsen (Tim Steij en Floris Reurts) die al enige tijd geen goede kans hadden gekregen werden naar de kant gehaald en gewisseld voor Jorrit Stracke en Robert Molenaar. Mo Bouabgha die op linkshalf ongelukkig speelde werd naar voren geschoven en Robert kwam op de links half positie te spelen. De wissel leek ongelukkig uit te pakken omdat Swift één minuut later Rutger de Vries zag uitvallen met een gebroken neus. Swift moest nu de overige 20 minuten met een man minder zien door te komen en hierdoor verschoof het spel meer naar de helft van Swift.

Maar er ontstond meer ruimte op de helft van RCL en vooral Mo kon van deze ruimte profiteren. Dit terwijl hij na het uitvallen van Rutger enigszins verbijsterd naar de bank riep: "spelen we dan nog 17 minuten met 10 man!?".

In eerste instantie resulteerde de nieuwe situatie in een levensgrote kans voor Mo op aangeven van Robert Molenaar. Hij had zijn vizier echter nog niet op scherp staan. In de 76e minuut was het voor Mo wel raak na een één-tweetje met Jorrit ronde hij 1 op 1 met de keeper keurig af. In de 88e minuut wist Mo wederom op aangeven van de goed ingevallen Jorrit de wedstrijd helemaal in het slot te gooien door een goed uitgevoerde counter af te ronden. Een prima resultaat van Swift dat over twee weken zijn ongeslagen thuisreputatie tot het einde van het seizoen kan vasthouden.

Het speelt dan thuis in de derby tegen WV-HEDW op het Olympiaplein om 14.30.