Scheidsrechter

Ebink, A.M.

Accommodatie

Onbekend

Swift tegen WV-HEDW bood voldoende entertainment. De Amsterdamse derby in 1B voltrok zich in een hoog tempo en de toeschouwers zagen vanuit het nieuwe - tijdelijke - clubgebouw veel kansen. Swift verzilverde direct de eerste twee via Mo Bouabgha en Fabian Munsterman. WV-HEDW streed zich in de wedstrijd en trok in de 87e minuut de stand gelijk. Met die puntendeling schreef Swift officieel de 3e periode bij.

Vooraf waren de belangen van beide ploegen duidelijk. Swift speelde zich weken geleden naar overname van de eerste periode maar kon vandaag op eigen kracht de derde periode winnen. Bij de bezoekers is ieder punt van grote waarde want het is dringen onderin 1B. Bij Swift realiseerde iedereen zich dat de ranglijst geen enkele garantie was voor een gemakkelijk potje. De wedstrijd bij WV was de enige doelpuntloze nederlaag geweest van het seizoen.

Dat het niet bleef bij voornemens bleek uit het vlammende eerste kwartier van Swift. Het scoorde twee maal en was nog enkele keren gevaarlijk. Met name Mo Bouabgha was deze periode ongrijpbaar voor zijn tegenstanders. Hij beloonde zichzelf met een fraaie openingstreffer en zag twee minuten later Fabian Munsterman de 2-0 binnentikken uit de rebound.

Daarna kreeg WV-HEDW meer grip op de wedstrijd. Er kwamen bovendien ook kansen voor de bezoekers die met meer mensen voor de bal gingen spelen. Bogdan Constantin kreeg het druk en kon enkele malen redding brengen maar werd uiteindelijk in de rebound vanuit een klutssituatie geklopt. Een minuut later zag hij een bal op de kruising gaan.

Swift leek nu weer bij de les. Het hield het gevaar nu meer op afstand en kon bovendien zelf weer gevaarlijk worden. Uit één van die momenten schoot Tobias Kuyvenhoven een minuut voor rust op de lat. Daarmee bleef het 2-1.

Na de rust ging het wervelende spel voort. Kansen over en weer. In het eerste kwartier was het vooral WV dat van zich deed spreken via enkele goede pogingen en een vrije trap. De ploeg ging steeds voller op de aanval spelen en dat bracht Swift in aanvallend opzicht veel ruimte. Het wist de geboden ruimte maar ten dele te benutten. Het kwam tot goede kansen, maar goals bleven uit. Tobias Kuyvenhoven was nog het dichtste bij: zijn inzet passeerde de doelman maar werd van de lijn gehaald.

In het laatste kwartier gingen de bezoekers voor de laatste kans en door de ontwikkelde druk kreeg het een aantal corners. Door de lucht waren deze totaal ongevaarlijk geweest de hele wedstrijd waardoor in de 87e minuut gekozen werd voor een schot vanaf 18 meter. Bij het uitlopen werd het schot gekraakt maar via een grote boog kwam het in de kluts terecht bij één van de spitsen. Een koud kunstje om daar vervolgens een gelijkmaker van te maken.

In de slotminuten hadden de punten nog naar beide kanten kunnen vallen. Swift kreeg met een volley van Robert Molenaar (in de handen) en een schot van Fabian Munsterman (van de lijn) nog goede kansen en zag WV-HEDW vanuit moeilijke positie over een leeg doel schieten.

Met het gelijke spel bleef WV-HEDW ongeslagen tegen de top-3 dit seizoen (!) maar moet het toch vol aan de bak om degradatie te ontlopen. Swift weet na het gelijke spel van vandaag dat het op 17 mei speelt tegen SHO (1e periode, 1C) in Oud-Beijerland. Derde ploeg in de nacompetitie zal Deltasport/Kloetinge zijn.