Scheidsrechter

Duindam, R.M.C.

Accommodatie

Onbekend

Het is Swift niet gelukt om een plek in de hoofdklasse af te dwingen in de wedstrijd tegen Deltasport. Het versloeg de Vlaardingers met 1-0 waar een marge van twee vereist was. Ondanks een vlotte openingsgoal van Tijs Boeting kon de thuisploeg niet doordrukken en strandde het voor het tweede jaar op rij in de finale van de nacompetitie.

De wedstrijd begon zoals Swift dit vooraf gehoopt had. Er kon meteen veel druk worden gegeven en met drang naar voren creëerde de ploeg die moest in het eerste kwartier twee grote kansen. Tobias Kuyvenhoven werd diep gestuurd maar schepte de bal net over de goal heen, Hasse Bosboom kon van dichtbij inkoppen maar zag zijn poging naast gaan.

In de zestiende minuut viel de op het oog bevrijdende openingstreffer. Tijs Boeting profiteerde met een attente rebound op een vrije trap van Tim Steij. Nog eens vijf minuten later jaagde dezelfde Tijs Boeting door en creëerde hij voor zichzelf een kans uit een moeilijke hoek. Toch vond hij vanuit deze hoek de verre hoek. Maar de binnenkant van de paal voorkwam een snelle verdubbeling van de marge.

In het laatste kwartier tot de rust kwam Swift minder frequent in gevaarlijke postities. Het dwong nog wel een handvol corners af en zag in de 39e minuut Marcel van Aken inkoppen maar een attente keepershand voorkwam een goal. Halverwege was Swift ook halverwege. Er moest nog een goal bij om promotie te bewerkstellen.

Na de thee echter een ander Deltasport. Het speelde vanuit een hechtere organisatie en gaf minder weg dan voor de rust. En Swift had moeite om met hetzelfde venijn richting de goal te gaan. Na vijf minuten was Tim Steij na een sterke rush nog wel dicht  bij een goal, maar zijn schot vanaf de rand van de zestien belandde precies op de kruising. De kansen werden hierna schaars.

In de zestigste minuut schoot Marcel van Aken na een goede aanval te zacht in, Tobias Kuyvenhoven zag een volley mislukken en ook de poging van Floris Reurts was wel richting de goal maar bracht de keeper niet in de problemen. Deltasport hield nog slechts één spits voorop maar zag nog wel een enorme kans krijgen. Een halve omhaal vanaf 6 meter ging echter recht op Bogdan af.

Met ingebrachte verse krachten werd de slotfase ingegaan. Hoewel de druk opgevoerd werd was van goed voetbal of opgebouwde aanvallen nauwelijks nog sprake. Met een laatste poging van Hasse Bosboom die naast ging gevolgd door het laatste fluitsignaal werd het besef dat het niet zou lukken werkelijkheid.

Het meegereisde SHO publiek nam bezitting van het veld op het Olympiaplein om de promotie naar de hoofdklasse te vieren. Aan de zijde van Swift was er ontluistering en ongeloof. Volgend jaar zal Swift wederom uitkomen in de eerste klasse omdat het op doelsaldo geklopt is in deze jaargang van de nacompetitie.