Swift geeft tot twee keer toe in slotminuut voorsprong uit handen

Scheidsrechter

Rest, R.A. van de

Accommodatie

Onbekend

‘We zijn pannenkoeken dat we het hebben weggeven’ roept Swift-trainer Mark Evers na afloop van het gelijkspel tegen Jodan Boys. Het werd uiteindelijk 2-2 , maar de Amsterdammers gaven in de 45ste en 90ste minuut de zege uit handen. Bas Buimer maakte beide goals voor Swift.

Evers: “Zij hebben drie kansen gehad over de hele wedstrijd en er gaan er twee in. Het is het zelfde verhaal als vorige week (tegen Achilles Veen, red.). We zijn dus nog geen topploeg. Dat blijkt maar weer. Voetballend is het allemaal prima en doen we niets verkeerd. We moeten het gewoon echt beter uitspelen.”

Tegen Jodan Boys, al voor de vierde keer in twee maanden tijd de tegenstander van Swift (twee keer vriendschappelijk en een keer in de beker) was Swift heer en meester. Met uitzondering van de eerste vijf minuten misschien toen het twee kansen tegen kreeg uit standaardsituaties. Daarna domineerden de Amsterdammers. De openingstreffer in de twintigste minuut kwam nog enigszins gelukkig tot stand. Doelman Marvin Straven schoot de bal tegen de goed jagende Buimer aan en de bal belandde zo in het doel (0-1). Verdiend was de treffer echter wel. Dat de ploeg van Evers vervolgens verzuimde om de voorsprong uit te breiden kwam ze in de laatste minuut van de eerste helft duur te staan. Op aangeven van Leroy Bank passeerde Bradley el Idrissi met een rollertje doelman Sieuwerd Teerink (1-1).

Na rust was het spelbeeld niet anders. Swift domineerde en Jodan Boys wachtte af. Zes minuten na de hervatting was het al raak. Een keurig afgemeten voorzet van Max van Wakeren werd door Buimer simpel ingetikt (1-2). Swift ontsnapte vervolgens aan een snelle gelijkmaker toen een bal van Bank op de lat belandde. Die goal viel uiteindelijk, tegen alle verhoudingen in, wel. En weer in de laatste minuut. De klok had al de negentig minuten aangegeven toen Adil Akanioui met een mooie volley Teerink kansloos liet (2-2).

Evers: “Het is frustrerend om de zege weer uit je handen te zien glippen. We moeten leren ook de eindfase van een aanval goed uit te spelen. Het is super zuur. Aan de andere kant ben ik heel tevreden over het vertoonde spel en dat voor een elftal dat eigenlijk pas voor de vierde keer in deze samenstelling speelt.”

bron: Het Amsterdamse voetbal                    foto's:Paul Stoeltie

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!