Ritmeester, M.

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Swift is de topper in de zaterdag Hoofdklasse tegen Ter Leede onnodig met lege handen geëindigd. Op een warm Olympiaplein ging de formatie van Mark Evers met 0-2 onderuit. De Amsterdammers waren een groot deel van de wedstrijd de betere ploeg, maar de scherpte voorin ontbrak. De gasten waren in het slotkwartier met twee treffers wel ijskoud.

“We krijgen veel te weinig. Er was tot de 0-1, op de eerste twaalf minuten na, maar één ploeg die recht had op de overwinning en dat waren wij. Ter Leede creëerde daarna niets meer en verloor elk duel. Wij zaten overal bovenop en we hebben vier a vijf honderd procent kansen gekregen. Na hun 0-1 (69ste minuut red.) krijgen zij meer ruimte en zie je dat ze gewoon een goede voorhoede hebben. Bij ons voel je na die treffer ook wel de vermoeidheid en begin je de warmte te voelen. De warmte die je waarschijnlijk niet had gevoeld als je 1-0 voor had gestaan”, blikte Evers terug.

Ter Leede was in de openingsfase de bovenliggende partij. De roodgelen uit Sassenheim drukten Swift terug en waren onder andere gevaarlijk via Marc de Kruys. Daan van Benthem onderschepte de voorzet vanaf de linkerkant goed. Diezelfde Van Benthem moest al vroeg het strijdveld verlaten. De verdediger raakte in een duel ongelukkig geblesseerd aan ogenschijnlijk zijn schouder en werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Na dit oponthoud voerde louter Swift de regie. Evers: “Zij hebben na het uitvallen van Daan, tussen de 12e en de 65ste minuut, eigenlijk alleen maar achter ons aan gerend. Wij waren de ploeg die vanuit de tweede bal goed voetbalde.” De dominantie van Swift resulteerde halverwege het eerste bedrijf in een levensgrote kans voor Bas Buimer. De spits mikte van dichtbij, na goed verlengen van Ron Rosenhart, te hoog. In het slotkwartier voor de pauze was Swift nog een aantal keer gevaarlijk. Max van Wakeren schoot voorlangs en Buimer profiteerde niet van balverlies van Tomas Arroyo.

Ook na de rust ging Swift vrolijk verder met aanvallen. Rosenhart, Fidel Yilmaz en Dennis Dinkgreve misten allen vanuit de tweede lijn. Aan de overzijde blokte Mike Ruijter sterk op een inzet van de Kruys. Halverwege de tweede helft leek alsnog de 1-0 voor Swift in de maak. Van Wakeren bereikte Buimer vanaf links, maar de aanvaller kon de trekker niet overhalen. Niet lang hierna kreeg Swift de rekening gepresenteerd voor de gemiste kansen. Vincent Ammerlaan prikte binnen uit de rebound van een schot van Jeffrey Bok.

Voor de titel in de Hoofdklasse lijkt Swift uitgespeeld. “Als je vandaag had gewonnen deed je daar nog voor mee. We zijn van heel ver gekomen, maar je lijdt een ongelukkige nederlaag tegen een stabiele en goede ploeg”, aldus Evers die oprecht het geloof houdt in promotie. “We winnen van Noordwijk, Spijkenisse en Achilles Veen. En Ter Leede heeft vandaag zestig minuten het onderspit gedolven. Maar je verliest met 0-2, dan ben je in iets tekort geschoten en dat is het afronden van de kansen.”

Bron Het Amsterdamse Voetbal                 Verslag: Justin Crombeen  Foto’s: Paul Stoeltie

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!