Scheidsrechter

Vries, J.J.M.

Accommodatie

Onbekend

Het kan raar lopen in de zaterdag Hoofdklasse. Twee weken geleden meende Swift-trainer Mark Evers na de nederlaag tegen Ter Leede (0-2) nog dat zijn ploeg een pas op de plaats moest maken en zich kon concentreren op een plek voor de nacompetitie. Door een 1-3 overwinning op DFS sluit de oefenmeester zelfs een strijd om de eerste plaats niet uit.

“Er is in deze afdeling geen ploeg die er bovenuit steekt en zomaar even drie wedstrijden wint. Ter Leede mist een paar belangrijke spelers, Achilles Veen heeft een lastig programma en wij ontvangen volgende week Spijkenisse (dat derde staat, red.). Dat is een zespuntenwedstrijd en dan kan je zomaar weer meedoen”, kijkt Evers alvast vooruit.

De 1-3 die na negentig minuten op het scorebord stond was slechts een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. “Wij waren zoveel beter. Het was onbegrijpelijk dat we slechts drie keer hebben gescoord. Vooral in de eerste 25 minuten hebben wij fantastisch gevoetbald en speelden wij DFS alle kanten op.” Het enige waar het aan schortte: doelpunten. Achtereenvolgens Jaap Smeeing, Max van Wakeren, Lionel Frederik, Bas Buimer en Fidel Yilmaz slaagden er niet in om de score te openen.

DFS was alleen gevaarlijk vanuit dode spelsituaties. Eén zo’n moment zorgde een paar minuten voor rust wel voor de openingstreffer. Roy de Ruiter kopte raak uit een hoekschop van Marc Harlaux: 1-0. Vlak daarna maakte Swift al gelijk. Nadat Frederik onderuit werd gehaald in het strafschopgebied schoot Buimer de penalty binnen: 1-1.

In de tweede helft nam Swift wel afstand. Bij een goed uitgespeelde aanval trok Van Wakeren de bal voor het doel, waarna Frederik de 1-2 in het lege doel kon schuiven. DFS besloot vervolgens alles-of-niets te spelen en was slechts bij twee scrimmages in de buurt van een gelijkmaker. Swift hield goed stand, maar liet het na om verder uit te lopen. “Tot aan de laatste pass speelden we het goed uit”, aldus Evers, die Yilmax vlak voor tijd op aangeven van Ron Rosenhart de eindstand op 1-3 zag bepalen.

Concurrenten Achilles Veen en Ter Leede gingen onderuit, waardoor de achtervolgers iets dichterbij komen. Mocht Swift volgende week van Spijkenisse winnen, doen de Amsterdammers weer helemaal mee. Evers: “Tegenstanders vinden het knap dat wij ons zo staande houden op dit niveau. En dat is het ook. Wij hebben een hoog gunfactor-gehalte.”

Bron: Het Amsterdamse Voetbal      Archieffoto boven: Paul Stoeltie

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!