Etten, H.J.M. van

Accommodatie

Onbekend

Swift heeft in haar poging titelfavoriet Ajax bij te benen duur puntverlies geleden in en tegen Lelystad. Trainer Krommenhoek had, in verband met blessures, een puzzel te volbrengen alvorens 11 man de wei in te kunnen sturen.

Swift startte op het grasveld van de SV voortvarend. Via de flanken werd de aanval gezocht, wat resulteerde in enkele plaagstootjes. Een hiervan leidde tot een (kortgenomen) corner, welke vanuit een onoverzichtelijke kluts door Minne van Woersem (nummer 20 van het seizoen!) tot doelpunt werd gepromoveerd.

In plaats van doordrukken tegen het door schorsingen, blessures en andersoortige perikelen geplaagde Lelystad ging Swift naar achteren lopen. Voetballen werd vaak vergeten, en er werd te snel gekozen voor de lange bal. Zonder kleerscheuren haalde swift echter de rust.

Het bleek uiteindelijk uitstel van executie. In een niet al te beste 2e helft zakte het spelpeil verder weg, aan beide kanten. Om gelijk te komen had Lelystad uiteindelijk de hulp nodig van rechtsachter Medina, die de bal even ongelukkig als kiezelhard in eigen doel joeg.

Zo eindigde deze wedstrijd in een teleurstellend, doch terecht gelijkspel (1-1). Volgende week nieuwe kansen in de thuiswedstrijd tegen Roda ’46.

Ook hetamsterdamschevoetbal.nl was toeschouwer bij deze wedstrijd. Hun verslag is hieronder te lezen.

Swift heeft moeite om in uitwedstrijden de kampioensrol waar te maken. Zo ook vandaag. Swift ging op bezoek bij Lelystad’67 dat de elfde plaats bezet in de competitie. De eerste helft was nog wel aardig van de Amsterdammers. Eigenlijk zoals gewoonlijk. Swift probeert het spel te maken en Minne van Woersem maakt een goal, vandaag uit een corner van Anoh Weinar. 0-1 voor Swift.  Nog voor rust had daar een doelpunt bij kunnen komen, toen Joop Kanis de 2-0 op zijn schoen kreeg, maar hij trof geen doel. Bij de rust dus maar een doelpuntje verschil.

Ontevreden was trainer Dick Krommenhoek hier niet mee. Hij had in de warming-up Jansen zien afhaken en moest noodgedwongen Tobias Kuyvenhoven als laatste man posteren.

In de tweede helft ging Lelystad voor zijn kans en gaf meer voorwaartse druk. Swift had moeite om een vrijstaande man op het middenveld te vinden die het spel kon verdelen. Tot overmaat van ramp schoot Eder Delgado ook nog keihard in eigen doel wat de 1-1 voor Lelystad opleverde.

Krommenhoek: ‘Volgens mij zijn ze nu nog het net aan het repareren.’

Daarna vertoonde Swift geen spel meer van een kampioenskandidaat en werd er geen uitgespeelde kans meer gecreëerd.

Krommenhoek:’De slag op het middenveld werd in de tweede helft niet meer door ons gewonnen. Het spel werd slecht verdeeld en ik heb geen goede eindpass meer gezien. Ook de voorzetten vanaf de zijkant kwamen niet voor het doel terecht. Jammer dat we in de uitwedstrijden zoveel moeite hebben om het spel te maken. Thuis lukt dit veel beter en pakken we bijna altijd de winst.’

Vorige week voorspelde Krommenhoek nog een moeilijke wedstrijd voor concurrent Ajax vandaag, maar dat viel mee gezien de 1-3 winst bij CSW. Krommenhoek:’Ja, dat verbaast me, ik had anders gehoopt. Nu wordt het zaak om geen steken meer te laten vallen. Thuis ben ik niet zo bang, maar ook in uitwedstrijden moeten wij het waar gaan maken.’

Volgende week gelukkig een thuiswedstrijd aan het Olympiaplein, wanneer Swift moet zien te van Roda’46.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!