Willems, A.

Accommodatie

Onbekend

Het volgende verslag is afkomstig van hetamsterdamschevoetbal.nl.

Swift heeft de spanning in zaterdag 1A vast kunnen houden door een 1-2 zege bij HBOK. Door deze uitslag blijft de ploeg van Dick Krommenhoek in het kielzog van koploper Ajax. HBOK daarentegen blijft in de gevarenzone. Na negentig minuten stond de ploeg van Don Guezen voor de zoveelste keer met lege handen.

In de eerste helft leek het er niet op dat het verschil op de ranglijst zo groot is. HBOK had het betere van het spel en Swift vertoonde, zoals vaker de laatste weken, weinig bezieling. De druk van HBOK had goed gevolg en Tom de Lange zette zijn ploeg verdiend op een 1-0 voorsprong. De rest van de eerste helft bleef Swift te afwachtend spelen en daardoor bleef HBOK zicht houden op een goed resultaat. In de pauze stond er nog steeds de 1-0 op het bord.

Na de pauze een ander beeld. Swift had blijkbaar door dat er meer op het spel stond dan deze ene wedstrijd en kon met veel inzet het spel naar zich toe trekken. Tobias Kuyvenhoven scoorde in de 48e minuut de gelijkmaker en nu was het een echte wedstrijd. Swift volledig op de aanval, zoekend naar de winnende treffer en HBOK gevaarlijk via de counter, zo bewees Robert Miedema, die een keer alleen op de keeper af mocht en later de lat trof.

De druk van Swift werd HBOK toch teveel uiteindelijk. Een scrimmage voor het doel
in de laatste paar minuten bezorgde Swift de overwinning. Tijs Boetink gaf het
laatste zetje en zo blijft Swift in de titelrace. Einduitslag 1-2.

De trainers hadden na afloop een verschillende gemoedstoestand, dat moge duidelijk zijn: Don Guezen, HBOK: ‘Ik zag mijn ploeg weer een goede eerste helft spelen. Ik heb een smalle selectie en moet dat steeds in de tweede helft bekopen. Als we dit seizoen wedstrijden van 45 minuten hadden gespeeld, dan hadden we 12 punten meer geloof ik.'

Dick Krommenoek, Swift: ‘In de eerste helft speelden we weer Swift onwaardig. Te weinig inzet en beleving. In de tweede helft zag ik dat we eindelijk in ons spel kwamen, waarmee we al zoveel punten hebben gepakt. Gezien het grote aantal kansen dat we kregen in de tweede helft, denk ik dat we terecht hebben gewonnen.’

Zo wordt het volgende week wel erg spannend als Ajax op bezoek komt bij Swift. Een heuse zespuntenwedstrijd. Wint Swift dan staan beide ploegen weer gelijk. Verliest Swift, dan wordt het gat 6 punten. Van dit scenario gaat Dick Krommenhoek ook uit en gelooft niet in een gelijk spel. Krommenhoek: ‘Het wordt 0 of 3 punten volgende week’.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!