Kranendonk, L.J.

Accommodatie

Onbekend

Foto's: Gerrit van Keulen

Een week na de nederlaag tegen Ajax stond er voor Swift andermaal een belangrijke (sub)topper op het programma. In Bunschoten was Eemdijk de tegenstander. Bij winst konden de gastheren Swift tot op 2 punten naderen op de ranglijst, dus scherpte was geboden. Deze scherpte diende Swift te verzorgen zonder de geschorsten Dekker en topschutter van Woersem. Basisplaatsen waren er hierdoor o.a. voor Reurts en Medina Delgado.

Swift startte sterk, ondanks de ferme tegenwind, en wist Eemdijk snel terug te dringen. Eemdijk kon en wilde niet anders dan het spelen van de lange bal, waar Swift op het hobbelende veld de voetballende oplossing zocht. Hoewel het spel niet fantastisch was, was het uit de eerste fatsoenlijke aanval wel direct raak. Boeting omspeelde op links zijn directe tegenstander en zette knap voor. Van Aartrijk schoot vanuit een moeilijke hoek bij de eerste paal fraai binnen. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

Na rust zakte het algehele spelpeil iets. Eemdijk was niet bij machte iets uit te richten, onder meer door sterk verdedigen van het duo Cisse / Medina, die geen kans hebben weggegeven. Swift daarentegen wilde wel, maar was slordig in de eindpass. Het was dan ook geen toeval dat beide treffers in de 2e helft vielen uit dode spelmomenten. Eerst plofte een vrije trap van Janssen in één tijd achter de Eemdijker goalie, zo’n 10 minuten later trof een freekick van Bouaghba hetzelfde lot: 0-3 en wedstrijd gespeeld. De laatste 10 minuten had verder ook schriftelijk kunnen worden afgedaan.

Een dikverdiende overwinning voor Swift, dat ondanks en dankzij het verlies van Ajax, de winst van Roda, winst en verlies van VVZ en de winst van CSW (snapt u het nog?) alsnog kans maakt op een toetje in de vorm van nacompetitie. Hiervoor dienen de resterende wedstrijden wel gewonnen te worden. Dit te beginnen zaterdag a.s. tegen de Merino’s in het verre Veenendaal.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!