Barrales, J.C.C.

Accommodatie

Onbekend

Het onderstaande verslag is afkomstig van hetamsterdamschevoetbal.nl

Swift heeft vandaag aansluiting behouden ten opzichte van Ajax in zaterdag 1A. Uit bij De Merino’s werd er pas in de tweede helft afstand genomen. Einduitslag 3-6.

Swift speelde geen beste eerste helft en kwam daardoor ook op achterstand. De Merino’s was scherper en bij Swift leek het heilige vuur te ontbreken. Minne van Woersem(foto) kon de Amsterdammers nog wel op gelijke hoogte brengen, maar De Merino’s drukten door en gingen met een 2-1 voorsprong rusten.

Na de rust kon Swift de wedstrijd kantelen. De verdediging met Eder Medina, Robert Molenaar en Maarten van Lieshoud hield prima stand en van daaruit werd er beter gevoetbald. De Merino’s liet ruimte en Swift kon daar nu wel van profiteren in tegenstelling tot de eerste helft. Tobias Kuyvenhoven profiteerde daar als eerste van, hij scoorde de gelijkmaker. Daarna ging het hard. De goed spelende Mo Bouabgha maakte er 2-3 van. Minne van Woersem, wie anders, trof zelfs nog tweemaal het doel en toen was de stand ineens 2-5. Tussendoor had keeper Schrama van Swift nog een uitstekende redding zodat De Merino’s niet kon terugkeren in de wedstrijd. Thijs Boeting maakte het feest helemaal compleet door er 2-6 van te maken. Dat De Merino’s daarna nog een keer scoorde en de einduitslag op 3-6 bepaalde was slechts voor de statistieken, de wedstrijd was toen allang gespeeld.

Swift doet wat het moest doen en houdt aansluiting met Ajax, hoewel trainer Dick Krommenhoek niet meer in het kampioenschap gelooft. Krommenhoek:’Ik denk eerlijk gezegd niet dat Ajax nog punten gaat verspelen. Wij kunnen niets anders doen dan tweede op de ranglijst te worden en op die manier de nacompetitie te halen.

Over de wedstrijd was hij eerst niet, daarna wel tevreden. Krommenhoek:’De eerste helft was niet goed. Het leek of we niet volledig geconcentreerd waren, dat is gewoon een mentale kwestie. In de tweede helft stond mijn verdediging wel goed en konden we echt gaan voetballen.’

De titelstrijd in 1A is dus niet beslist, maar er moet wel een klein wondertje gebeuren wil niet Ajax, maar Swift kampioen worden.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!