Waard, P.A. de

Accommodatie

Onbekend

Het volgende verslag is afkomstig van hetamsterdamschevoetbal.nl:

Swift heeft vandaag op eigen veld een pijnlijke 2-3 nederlaag geleden tegen VVZ’49. In een aantrekkelijke wedstrijd regende het kansen, waarvan de bezoekers er uiteindelijk eentje meer maakte. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven. Voor Swift dreigt nu het doemscenario dat het naast alle prijzen grijpt en zelfs geen nacompetitie speelt.

Vanaf de aftrap was vanmiddag te zien dat zowel Swift als VVZ’49 voor de volle winst wilden spelen. Beide twee spitsen en veel diepgaande middenvelders. Het werd dan ook een wedstrijd waar zeer veel kansen te zien waren. VVZ’49 kreeg de eerste kans toen Joel Bade ontsnapte aan buitenspel. Zijn inzet ging echter naast. Ook Minne van Woersem brak door namens Swift, maar met zijn rechterbeen schoot ook hij naast, waar zijn linkerbeen een betere optie leek. Swift probeerde het veldspel te domineren, maar had veel moeite met de bewegende mensen bij VVZ’49. Toch was het wederom Van Woersem die de beste kans kreeg. Zijn vrije kopkans kon hij niet verzilveren. Tegen het einde van de eerste helft vielen er dan toch doelpunten. VVZ’49 nam de leiding toen Siemen Eijkermans doorbrak over links en knap afwerkte voor de 0-1. Swift moest even slikken, maar zocht meteen weer de aanval. Dit leverde een mooie combinatie op waarbij Mo Benlahcen Bouabgha kon afwerken. 1-1. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust vocht Swift voor de laatste titelkans en werd het al snel beloond. Na goed doorzetten van Jesse Annoh-Wijnar kon Frank van Aartrijk net niet bij de bal, maar Minne van Woersem wel en hij rondde af. 2-1. Swift had wat het wilde en moest alleen de voorsprong verdedigen, maar zoals eigenlijk in de gehele wedstrijd kreeg het geen vat op de VVZ’49-aanvallers. Met name Max van Wakeren was een ware plaag. Neem daarbij dat Gijs Scheringa aan Swift zijde niet zijn beste wedstrijd speelde en het gevaar is duidelijk. Keeper Schrama van Swift moest in de 55e minuut al een uiterste redding verrichten. Kort daarna was hij kansloos toen VVZ’49 weer over links doorbrak en na een voorzet Mathijs Kortland bij de tweede paal kon afwerken. 2-2. Het laatste kwartier golfde het spel als een dolle heen en weer. Tobias Kuyvenhoven mocht aanleggen op de rand zestien, maar kon Swift niet op voorsprong zetten. Van Woersem probeerde het met een krul en zag zijn inzet over gaan. VVZ’49 raakte de paal en Mo Bouabgha van Swift kreeg hem van dichtbij ook niet langs de keeper. De enige die wel doel trof was Joel Bada van VVZ’49, na een goede actie over rechts. 2-3. Swift zette nog aan voor de gelijkmaker. Van Woersem kopte op de lat, maar na 90 minuten stond Swift met lege handen. Eindstand 2-3.

Na afloop begon het rekenwerk. Heeft Swift nog een kans op de nacompetitie nu de titel naar Ajax lijkt te gaan? De kans is er wel, maar dan moet volgende week gewonnen worden bij Zuidvogels en ook moet Ajax de derde periode pakken. Op deze manier zal Swift als tweede op de ranglijst mee mogen doen.

Trainer Dick Krommenhoek deed ook mee aan het rekenwerk, maar baalde vooral van de verloren wedstrijd. Waar hij de laatste weken trots op zijn verdediging was, was hij nu kritisch: Krommenhoek: ‘Het was een gelijkopgaande strijd vandaag. Toch vind ik dat wij de doelpunten van VVZ’49 niet goed stonden. Individuele fouten die hard werden afgestraft.’

Voor Krommenhoek een raar gevoel als hij doorrekent: ‘Als het tegen zit is het volgende week mijn laatste wedstrijd en coach ik waarschijnlijk nooit meer hier aan het Olympiaplein, dat is bizar.’

En dat kan kloppen wanneer Swift volgende week niet weet te winnen bij Zuidvogels. Zover is het nog niet. Zaterdag 1A is een klasse waar al het hele seizoen de rekenmachine bijgehaald moet worden, zo ook op de laatste speeldag.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!